Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-26-15, 03:40 AM   #251
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
我見到大阪站果頭有d 26點27點check in 就大discount ge business hotel.......其實會唔會係Love Hotel? 我唔係好想夜晚有環迴立體聲演出…………

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 10:44 AM   #252
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
我見到大阪站果頭有d 26點27點check in 就大discount ge business hotel.......其實會唔會係Love Hotel? 我唔係好想夜晚有環迴立體聲演出…………

BOOK左先算

邊間?
LOVE HOTEL都無所謂啦~~視乎隔音設施好唔好架姐

我都住過LOVE HOTEL ~當年真係平靚正
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/...-la-aroma.html

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:35 AM   #253
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
http://www.jalan.net/yad378925/?scre...omCrack=000000

呢間, 其實因為個行程一直定唔實而煩緊....今日要定好佢先得
而家睇緊名古屋有乜玩, 因為發現係名古屋返香港平好多(Happy Peach 都係14000羊左右...KIX 返來要去到15號先平少少都要24XXX)

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 03-26-15, 12:26 PM   #254
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
http://www.jalan.net/yad378925/?scre...omCrack=000000

呢間, 其實因為個行程一直定唔實而煩緊....今日要定好佢先得
而家睇緊名古屋有乜玩, 因為發現係名古屋返香港平好多(Happy Peach 都係14000羊左右...KIX 返來要去到15號先平少少都要24XXX)

得3.5分麻麻地~正常情況下我自己唔會考慮
不過無得揀的話都局揀架啦

名古屋對我黎講就真係無特別野玩

舊 03-26-15, 12:50 PM   #255
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: Hitomi 查看文章

http://www.jalan.net/uw/uwp3200/uww3...TypeCd=0121496

總比這樣好嘛.......OTL
而家Plan 係咁
北海道應該唔太可能再改…因為要就老媽
大阪開始就係我個人自遊行

Day 1
9:30飛
3pm 到步
Pokemon center
Day 2
旭山動物園
Day 3
登別海洋公園
登別第一瀧本館
Day 4
Check out
地獄谷
飛大阪
Day 5(5/4)
松原秀典簽名會
同朋友食飯+shopping
Day 6(6/4)
大阪城/希望重有櫻花
Day 7(7/4)
早上7點左右由大阪出發往京都
晴明神社
三嵨亭(去左三次都食唔到,今次一定要食得成)
京都御所(最後一日一般公開)
下鴨神社
清水寺夜參
Day 8(8/4)
姬路城(視拍照進度考慮去有馬太閣之湯浸日歸Plan
Day 9(9/4)
USJ
Day 10 (10/4)
早上大阪往名古屋
名古屋城
Day 11
Day 12
Day 13
last min shopping
返香港

重有11 同12號未plan, 唔知好唔好係大阪/京都留多一日先落名古屋…因為睇來睇去都搵唔到野做

此篇文章於 03-26-15 12:57 PM 被 PTX-003C 編輯。
舊 03-26-15, 01:18 PM   #256
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:

http://ha823.mysinablog.com/index.ph...icleId=1920821

搵到篇 blog 講下希望幫到你. 睇落只係唔就腳. 一個人嘅話住得嘅

舊 03-26-15, 01:24 PM   #257
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:

凌晨2, 3點CHECK IN, 早上9點CHECK OUT
一晚就話者. 幾晚點得呀, 日日遊盪到凌晨先返酒店咩

係咁而睇過, 下個月頭大阪FULL到...
就算你肯日日換酒店啦, 都只有好少選擇

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 01:39 PM   #258
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: carychow 查看文章
http://ha823.mysinablog.com/index.ph...icleId=1920821

搵到篇 blog 講下希望幫到你. 睇落只係唔就腳. 一個人嘅話住得嘅
篇野09年

如果只係唔就腳正路唔會搞到得3.5分...應該係有其他野...
以我經驗JALAN D 分數同佢反映實際的綜合情況我覺得都幾吻合

引用:
http://www.jalan.net/uw/uwp3200/uww3...TypeCd=0121496

總比這樣好嘛.......OTL
而家Plan 係咁
北海道應該唔太可能再改…因為要就老媽
大阪開始就係我個人自遊行

Day 1
9:30飛
3pm 到步
Pokemon center
Day 2
旭山動物園
Day 3
登別海洋公園
登別第一瀧本館
Day 4
Check out
地獄谷
飛大阪
Day 5(5/4)
松原秀典簽名會
同朋友食飯+shopping
Day 6(6/4)
大阪城/希望重有櫻花
Day 7(7/4)
早上7點左右由大阪出發往京都
晴明神社
三嵨亭(去左三次都食唔到,今次一定要食得成)
京都御所(最後一日一般公開)
下鴨神社
清水寺夜參
Day 8(8/4)
姬路城(視拍照進度考慮去有馬太閣之湯浸日歸Plan
Day 9(9/4)
USJ
Day 10 (10/4)
早上大阪往名古屋
名古屋城
Day 11
Day 12
Day 13
last min shopping
返香港

重有11 同12號未plan, 唔知好唔好係大阪/京都留多一日先落名古屋…因為睇來睇去都搵唔到野做
今日已經3月26你就快無得揀架啦~邊BOOK邊換啦

仲MUD大阪然後去京都~去完京都去姬路+有馬~然後又留大阪(USJ)再去名古屋?
望落好似唔多順?

舊 03-26-15, 03:00 PM   #259
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
篇野09年

如果只係唔就腳正路唔會搞到得3.5分...應該係有其他野...
以我經驗JALAN D 分數同佢反映實際的綜合情況我覺得都幾吻合

今日已經3月26你就快無得揀架啦~邊BOOK邊換啦

仲MUD大阪然後去京都~去完京都去姬路+有馬~然後又留大阪(USJ)再去名古屋?
望落好似唔多順?
我都冇計....原本係想係大阪住到8號去京都住(大阪酒店已book到8號)
點知發現京都御所一般公開最後一日係7/4, 只好爽硬推早個行程變京都日歸trip
而姬路果日我都係打住大阪(未book), 原本Plan 係7 號的USJ就變左9號.....
也就是說最少要係大阪住到10號check out

舊 03-27-15, 07:34 PM   #260
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

今晚凌晨機出發
晚上7點半已check in...
呢d旺季都係早d好
網上今晚凌晨機機票已售罄

舊 03-28-15, 05:34 PM   #261
Hunter

無聊去EGL睇下野, 發覺佢地大阪一日成車卷加左價

我上年同買EGL買550羊1張, 當時0.69算
HK$76有2張
依家 HK$60/張, 仲貴過係日本買

我上年買
佢張卡, 平日或星期六日都用得果下抵

此篇文章於 03-28-15 05:43 PM 被 Hunter 編輯。
舊 03-28-15, 06:28 PM   #262
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: rorimoe 查看文章
單人個室復活
JR西日本:トワイライト、5月に再登場
http://mainichi.jp/select/news/20150...40058000c.html
Local tour 限定?

舊 03-29-15, 06:33 PM   #263
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Hunter 查看文章
無聊去EGL睇下野, 發覺佢地大阪一日成車卷加左價

我上年同買EGL買550羊1張, 當時0.69算
HK$76有2張
依家 HK$60/張, 仲貴過係日本買

我上年買
佢張卡, 平日或星期六日都用得果下抵
星期6日 買PASS 600YEN咋喎

假日版 大人 一日券: 600yen
平日版 大人 一日券: 800yen

600yen hkd 39蚊 (6.5算)
800yen hkd 52 (6.5)

點計都落地買咪得

舊 03-29-15, 07:15 PM   #264
Hunter

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
星期6日 買PASS 600YEN咋喎

假日版 大人 一日券: 600yen
平日版 大人 一日券: 800yen

600yen hkd 39蚊 (6.5算)
800yen hkd 52 (6.5)

點計都落地買咪得
我上年已經知日本賣幾錢啦
我係可惜佢無左550yen張卡, 少左個慳錢方法

舊 03-29-15, 07:38 PM   #265
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
我想問下,我買左全國jr pass,係咪全日本,總之全日本有「JR」LOGO既火車,巴士就上得?

如果大阪既JR線得唔得?

舊 03-29-15, 08:07 PM   #266
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
我想問下,我買左全國jr pass,係咪全日本,總之全日本有「JR」LOGO既火車,巴士就上得?

如果大阪既JR線得唔得?
http://www.japanrailpass.net/zh/about_jrp.html
認 JR logo 只係基本, 詳細請參考「日本鐵路通票的適用範圍」.

想請教下你邊度買&價錢, 黎梗六月我都會買, 想睇下邊度划算.

舊 03-29-15, 09:00 PM   #267
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
請問JR rail pass坐北陸新幹線有冇限某d型號唔坐得?
睇樓上條link適用範圍北陸應該冇限(只係坐Green要加錢)
7月中打算由大宮坐新幹線入金沢

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 10:17 PM   #268
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
我而加就身在名古屋

我27號傍晚到, 擺低行李係酒店(丸の内果邊, 係名古屋站行過去要廿分鐘)就出去搵食
尋日全日玩櫻花, 夜晚走左去melonbooks, 虎の穴同maid cafe
今朝去麒麟啤酒廠見學啤啤佢, 然後全日展覽博物館
聽日3日係高山同白川鄉, 2號返名古屋, 3號返歸

本來想落伊勢果邊, 時間唔夠放棄了...

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 10:30 PM   #269
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 卡樂 B 薯仔 查看文章
我而加就身在名古屋

我27號傍晚到, 擺低行李係酒店(丸の内果邊, 係名古屋站行過去要廿分鐘)就出去搵食
尋日全日玩櫻花, 夜晚走左去melonbooks, 虎の穴同maid cafe
今朝去麒麟啤酒廠見學啤啤佢, 然後全日展覽博物館
聽日3日係高山同白川鄉, 2號返名古屋, 3號返歸

本來想落伊勢果邊, 時間唔夠放棄了...
想問名古屋Maid Cafe 如何?
求埋地址

舊 03-29-15, 10:35 PM   #270
stcdavidhk

其實有樣野想問好耐,想問如果想買d未開封的短刀之類返HK寄倉俾唔俾運??

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-15, 10:45 PM   #271
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

引用:
想問名古屋Maid Cafe 如何?
求埋地址
不過不失, 都係秋葉原好D

詳細地址唔知, 因為只係逛完melonbooks同虎穴行返名古屋站時見到, 發神經上左去,
不過都係果兩間嘢附近, 果兩間嘢重有animate都係痴埋一齊, 揾到一間就搵到其他

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
舊 03-30-15, 04:37 AM   #272
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 卡樂 B 薯仔 查看文章
不過不失, 都係秋葉原好D

詳細地址唔知, 因為只係逛完melonbooks同虎穴行返名古屋站時見到, 發神經上左去,
不過都係果兩間嘢附近, 果兩間嘢重有animate都係痴埋一齊, 揾到一間就搵到其他
宅野都係名古屋站果頭?

舊 03-30-15, 07:14 AM   #273
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

引用:
宅野都係名古屋站果頭?
係名古屋站太閣通南口出, 行幾分鍾就到

但係咪宅嘢系晒果頭我唔肯定, 只係要買本先行過去順便逛下

舊 03-30-15, 05:22 PM   #274
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
今年終於可以完成心願去TGS, 越來越少人打家用機, 品牌又越做越爛, 所以都想呢一兩年去, 驚過幾年乜都冇...

其實星期六定星期日去好? 主要影show girl... 同埋係咪walkin先買入場卷?

別外想問bandai 個靜岡工廠係咪冇招待位就唔洗去? 重有冇其他野看?

謝謝...

此篇文章於 03-30-15 05:27 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-15, 06:13 PM   #275
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
Local tour 限定?
係, JR PASS無效,
而且係全部都係A............

http://www.westjr.co.jp/press/articl...page_6984.html

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 12:53 AM

手機版 | APP版