Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
~清談館~>一年一度可加無減機制發動...港鐵新渡輪唔執輸齊手加
cnw1126 03:20 PM 03-25-11
一日1毫子
1年來回都係6x蚊姐
haruka 03:23 PM 03-25-11
講起加幾毫,我又記得上年加完好似係有D車程係用八仔貴過買飛
原因好似係售票機要五毫起跳

http://news.hk.msn.com/local/article...mentid=3927967

呢單嘢會唔會回返落今次加價先?
大情大性武大帝 03:27 PM 03-25-11
其實政府做多少少野喇…

如小輪,與其你補貼(一年億幾),不如買番統一港內線,全部用天星小輪果個設計(做多十零隻),因為天星小輪都代表到香港。

同埋「公共事業」上市係好戇居,賺錢定方便市民,賺唔夠又點?點為之夠?
phil077 03:37 PM 03-25-11
作者: haruka:
講起加幾毫,我又記得上年加完好似係有D車程係用八仔貴過買飛
原因好似係售票機要五毫起跳

http://news.hk.msn.com/local/article...mentid=3927967

呢單嘢會唔會回返落今次加價先?
唔會, 話好大工程, 要幾年時間才可以調整到
bomber 03:46 PM 03-25-11
作者: phil077:
唔會, 話好大工程, 要幾年時間才可以調整到
不過加價就好快手...
日日都計住
一夠數, 即加 !

其實用個database 睇一睇再改就可以
如果單程真係$x.5 , $x.0
發達通改$x.1~$x.4 / $x.6~$x.9搞掂
佢衰貪心者...因為尖咀出入要特別貴
phil077 04:03 PM 03-25-11
作者: bomber:
不過加價就好快手...
日日都計住
一夠數, 即加 !

其實用個database 睇一睇再改就可以
如果單程真係$x.5 , $x.0
發達通改$x.1~$x.4 / $x.6~$x.9搞掂
佢衰貪心者...因為尖咀出入要特別貴
這就是香港精神, 無良心賺到盡, 而要為公關形象, 提供小因小惠
mario0606 05:37 PM 03-25-11
作者: Sar8:
最慘係...
老麥你可以唔食(自從佢一個餐廿蚊,一年都唔知食唔食到3餐...)
呢個....
學以前同學話,一日返學最貴係車錢
飯錢你叫可以自己控制(甚至帶飯),但車錢你一返學就要比
POKA 05:56 PM 03-25-11
有一半人以上都係MTR出入.....佢咁樣又袋多幾億了
大情大性武大帝 06:18 PM 03-25-11
其實,可唔可以做到全港車費10蚊內?
stcdavidhk 06:22 PM 03-25-11
作者: cnw1126:
一日1毫子
1年來回都係6x蚊姐
全hk咁多人坐,每個1年俾$60都幾係野
神秘過客 07:02 PM 03-25-11
蟻民們又要硬食, 人工又唔見佢加

班高官廿幾三十萬個月, 真係食O大的
12號四分衛 07:09 PM 03-25-11
作者: 神秘過客:
蟻民們又要硬食, 人工又唔見佢加
人工唔加先係最根本問題
luciferdark 07:14 PM 03-25-11
作者: 大情大性武大帝:
其實,可唔可以做到全港車費10蚊內?
[不公平比較, 因為國家VS城市]

墨爾本呢邊
ZONE內3個鐘任搭一個價,
如果另外3個鐘再扣多次錢, 咁就全線任搭

星期六日最爽
3蚊澳紙扣一次錢, 全日, 全線火車, 電車, 巴士任搭

香港嘛, 就算條數計得掂, 班商家點會益市民...
大情大性武大帝 07:16 PM 03-25-11
作者: luciferdark:

墨爾本呢邊

星期六日最爽

如果香港,就好似電車咁囉…
雷帝.嘉芙 07:18 PM 03-25-11
唔怪得特首咁鼓勵人踩單車,
出入乘搭公共交通工具都開始變成奢侈ge玩意
神秘過客 07:19 PM 03-25-11
作者: 12號四分衛:
人工唔加先係最根本問題
你一嘈要加人工, 班商人又出口術話可能裁員架啦
加瑪 07:22 PM 03-25-11
作者: luciferdark:

墨爾本呢邊

星期六日最爽

如果hk要咁就首先要加稅...
咁就會比人吠佢點解要加稅...
好喇我當真係成功加稅...
sorry.....正苦有錢即係市民有錢
我o地有可加可減機制
iu fu pig 07:22 PM 03-25-11
講真...我唔明點解會比到籍口加落去...
無記錯...港鐵依兩年都有有加!?
mario0606 07:27 PM 03-25-11
作者: iu fu pig:
因為佢地識做數
DevilElvis 07:44 PM 03-25-11
作者: Cucu:
加幾亳子就無所謂,
唔好好似大家樂咁就得
Keep 住食麥記啦\
Sar8 07:59 PM 03-25-11
作者: iu fu pig:
因為香港政府係廢柴
商人治港
MS331 08:03 PM 03-25-11
作者: cnw1126:
一日1毫子
1年來回都係6x蚊姐
咁點解唔減1毫子
小嘉 08:06 PM 03-25-11
香港仲有政府官員?
唔係全部都係商人既咩?
iu fu pig 08:35 PM 03-25-11
作者: Sar8:
因為香港政府係廢柴
商人治港
對政府不嬲都冇乜希望...
只不過...
機動盜賊首領-電 08:48 PM 03-25-11
作者: 神秘過客:
你一嘈要加人工, 班商人又出口術話可能裁員架啦
個班顧主聯會真係唔驚有人癲起上嚟,掟佢汽油彈個喎.

http://www.youtube.com/watch?v=VhpiEzfDJjA
回帶,當年的合拼廣告.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面