Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-04-17, 07:30 PM   #176
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
今日擦咗15次首抽,
每次都20石五抽,
結果連一隻五星都未見過,
玩咁多手遊,連出晒名嘅SE糞機率都未試過咁,
所以我決定pass...
各位努力

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 08:57 PM   #177
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: daihamlop 查看文章
今日擦咗15次首抽,
每次都20石五抽,
各位努力
會咁嘅咩?
仲覺得都ok易出,我試過一次5連抽出過2張5星(唔係首抽),
見到你咁講,即時縮一縮~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 09:17 PM   #178
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 貓太部 查看文章
會咁嘅咩?
仲覺得都ok易出,我試過一次5連抽出過2張5星(唔係首抽),
見到你咁講,即時縮一縮~
我見D人貼首抽5連可以2-3隻5星+4星....
佢好似有個抽蛋機制,120回未中就必出全5星...

確率アップの方法

5回連続☆5なし → 0.5%アップ
10回連続☆5なし → 1%アップ
15回連続☆5なし → 1.5%アップ
115回連続☆5なし → 11.5%アップ
☆5キャラが排出されると、排出率は通常に戻ります。

また120回連続で☆4以下のキャラが続いた場合、次のガチャでは5体全て☆5キャラ確定!
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 09:25 PM   #179
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: okabe 查看文章
我見D人貼首抽5連可以2-3隻5星+4星....
佢好似有個抽蛋機制,120回未中就必出全5星...

確率アップの方法

5回連続☆5なし → 0.5%アップ
10回連続☆5なし → 1%アップ
15回連続☆5なし → 1.5%アップ
115回連続☆5なし → 11.5%アップ
☆5キャラが排出されると、排出率は通常に戻ります。

また120回連続で☆4以下のキャラが続いた場合、次のガチャでは5体全て☆5キャラ確定!
我有留意,
但我而家冇連抽,因為暫時唔再想抽到劍士同魔法師,
只選弓同僧侶.....跟住就出4星....
舊 02-05-17, 12:49 AM   #180
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
5星其實唔難, 但現在個pool滿滿火屬, 尤其5星劍先最難受 :0)
由手機版發出
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 01:48 AM   #181
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 02-05-17 01:50 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 02:20 AM   #182
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
今日擦咗15次首抽,
每次都20石五抽,
各位努力
呢個機率係 0.94^75 = 0.96%
證明你同呢隻GAME冇緣

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 02:21 AM   #183
T.K.
很黃很暴力

血駛唔駛咁難加?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 02-05-17, 02:41 AM   #184
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: T.K. 查看文章
血駛唔駛咁難加?
FE乜唔係一向都係咁?

舊 02-05-17, 06:29 AM   #185
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: 小光 查看文章
呢個機率係 0.94^75 = 0.96%
證明你同呢隻GAME冇緣
我都見各位話唔難出五星,
我噚日下午一點装game,
睇完片頭,打完教學,拎15石,
之後home喺inbox拎多兩石17石,
走去抽,1四3三……
之後走上GAF睇,
哦,五星唔難抽吖,
重紅心壯志咁去睇埋咩五星最強,
又見版友話打多三關可以五抽……

終於我由一點擦到六點擦咗15次,
連開頭嗰次四抽一共16次,
唔好話最強五星,我連一隻五星都未出過……

最惨係鏟完之後入game啲file要DL過晒,
攪到要喺屋企用wifi先可以繼續刷……

或者遲啲等到有高人教可以只鏟save file,
唔洗再DL番晒嘅時候先再刷,
而家我真係認命pass算。

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 08:04 AM   #186
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
走去抽,1四3三……
之後走上GAF睇,
哦,五星唔難抽吖,

呢D野就係個個唔同, 有D GAME個個話易出我擦4-5次都冇5星, 有D GAME話難出我1TAKE就有....冇得嘈~

舊 02-05-17, 09:39 AM   #187
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
走去抽,1四3三……
之後走上GAF睇,
哦,五星唔難抽吖,

講真,睇返其他人,依隻Game既5星真係唔算難出
如果運氣真係咁差就抖吓先啦,搞到自己咁唔開心又為左咩呢

舊 02-05-17, 10:26 AM   #188
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
其實純睇機率

3% 5星PICKUP
3% 5星
36% 4星
58% 3星

還要每5抽唔中,5星率都會高0.5%。

5星高達6%, 其實對比其他遊戲都幾高下
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 11:03 AM   #189
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
佢唔咁set到每個角都有D用咪又會變左POK咁一騎討糞game架啦
而家我都唔見得堆低防劍士好有用丫

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 11:50 AM   #190
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
冇刷首抽,1開波5連,中左隻5星大波暗器女忍,另外1隻4星3隻3星,打住先了,而家未打熟唔知邊D角勁,有需要先再刷過首抽 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 12:03 PM   #191
yorkyork

註冊日期: May 2010
咁多次都抽唔到咪算囉,
不過如果係巴哈巴哈仔實話抽唔到係你屎,快D走啦
搵到篇快刷首抽
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...&snA=41&tnum=5

shindou你都玩?

此篇文章於 02-05-17 12:05 PM 被 yorkyork 編輯。
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 12:21 PM   #192
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
正如我見個個都兩三隻五星

我抽左60石+首四抽都仲係得馬老師咁咋嘛
呢D野真係好睇彩數

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 12:31 PM   #193
T.K.
很黃很暴力

一切都是機率,我擦了50次
雙五星開局,之後再中一隻五星
非常歐

擦首抽,拎信封2石,不要打多3版

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 02-05-17, 12:51 PM   #194
ShinDou

第2次5連,得2隻4星3隻3星,4星中左老騎同弓手ZERO
舊 02-05-17, 01:10 PM   #195
小嘉
The One

引用:
作者: 小Ray 查看文章
5星其實唔難, 但現在個pool滿滿火屬, 尤其5星劍先最難受 :0)
由手機版發出
打HARD 你就明
無D 5星劍你會企係到
3色少一隻都屬你被剋可以唔使打
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 01:35 PM   #196
ShinDou

隻老騎好似好堅,唔係好似4星人 XD
舊 02-05-17, 01:51 PM   #197
貓太部
Crazy Gamer

打到hard尾段,用緊2隻法(一青一紅),1奶1劍士~
舊 02-05-17, 02:00 PM   #198
小嘉
The One

我無奶無飛天系
等佢轉POOL再抽
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 02:44 PM   #199
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
而家差隻五星斧or勁綠魔來打堆重甲槍
ヒノカ雖然勁大力但都要搭奧義先秒到班重甲槍

此篇文章於 02-05-17 02:46 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 04:35 PM   #200
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
老老實實隻GAME都幾無聊下
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 12:11 PM

手機版 | APP版