Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-03-17, 02:37 PM   #151
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 代官 查看文章
聖戰,聖魔,蒼炎,曉女都味出有排玩啦
仲有味有敵役味有轉職同帶入房摸摸

條氣就真係小左d
無RANK制,無COST制
限左50氣同1日打3場PVP又真係幾奇怪
希望之後會執下,人物訪問講過日後會慢慢加...
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 04:20 PM   #152
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
玩到8章尾開始幾有壓力
同等級同職業同武器的情況下分分鐘對方都會大力過你, 剋職都試過秒唔到對方, 但對方剋你職就一定秒你....
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 04:42 PM   #153
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 大破人間 查看文章
玩到8章尾開始幾有壓力
同等級同職業同武器的情況下分分鐘對方都會大力過你, 剋職都試過秒唔到對方, 但對方剋你職就一定秒你....
最慘係AI唔入攻擊範圍會唔郁, 好麻煩
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 04:42 PM   #154
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002

求add
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 04:48 PM   #155
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
求ADD

已ADD上面

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 05:05 PM   #156
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 斯羅 查看文章
但個舊進度已經刪左
舊進度刪了是單純手機上刪了還是在帳號管理那兒刪掉?

前者的話裝回遊戲後再連動一次拿回舊帳

後者的話

就看新帳和任ACC是不是同國
進遊戲時選的國家和任ACC不同國沒法連動

舊 02-03-17, 07:17 PM   #157
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
我想問下我ipad link左 任 ac,而我想轉去iphone玩可以點樣過記錄去?

我試過用iphone就咁link,佢話我己在其他裝置用緊。

咁ipad點樣可以unlink?
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 09:18 PM   #158
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
ID: 2777175654
雙5星求好友!
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 10:07 PM   #159
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: sugihara 查看文章
同一隻有個體差!?玩野呀,成長率又唔同,大佬隻野抽返嚟又無得s&l架喎
擺明坑黎, 俾課長抽到最勁先升

舊 02-03-17, 11:15 PM   #160
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
擺明坑黎, 俾課長抽到最勁先升
中途升lv點數都係隨機,如果有lv99,最終可能都係有分別....
話唔定弱嗰個隱藏成長率仲高~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 11:49 PM   #161
任意
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2012
add fd:

舊 02-04-17, 12:01 AM   #162
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
加朋友:

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 12:39 AM   #163
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
有乜理由抽角畫面正過戰鬥出必殺(?)架
扣過半血有爆衫呢個設計唔錯
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 01:19 AM   #164
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
有乜理由抽角畫面正過戰鬥出必殺(?)架
扣過半血有爆衫呢個設計唔錯
編成畫面可以睇晒D爆衫照

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 09:47 AM   #165
大破人間

昨天打故事加綁定10石 自首抽五星後超過二十抽都無再中過5星
再睇睇其實唔少四星有D悲劇, 有唔少四星既技能要五星先會解鎖, 有SP都無用

決定都係投胎算數, 畢竟5星率有6%, 打故事又打得快, 刷個十幾抽內有兩隻5星既ACC應該唔難.
投胎兩三次後.
最後重新以5星紋章王子和カミラ開局.

之前加過朋友的抱歉了

轉生ID: 1148384112

此篇文章於 02-04-17 09:50 AM 被 大破人間 編輯。
舊 02-04-17, 10:30 AM   #166
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
果然5星有真假

長玩真係刷隻真5星先好開波,真5星勁好多

即係無得34星進上去果種5星

舊 02-04-17, 10:33 AM   #167
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
add frd:

舊 02-04-17, 10:39 AM   #168
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ist 查看文章
果然5星有真假

長玩真係刷隻真5星先好開波,真5星勁好多

即係無得34星進上去果種5星
真係咁
我依家得一隻5星マルス
都想再刷過…

舊 02-04-17, 10:39 AM   #169
大破人間

http://appmedia.jp/fe-heroes-wiki/635738

appmedia又有角色評價, 可以參考一下
舊 02-04-17, 10:43 AM   #170
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
唔知幾時有IKE

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 01:21 PM   #171
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
NORMAL 9章打晒
隻GAME無迴避,無高防既餌引下D白痴AI郁下好麻煩
要打返塔打鬥技場鋤下角色LV先開始到HARD

引用:
http://appmedia.jp/fe-heroes-wiki/635738

appmedia又有角色評價, 可以參考一下
佢無老野リフ投票我表示不滿,明明銀角既非洲戰神黎

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 01:30 PM   #172
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
修練搭d敵人都可以秒人…咁點集中練想升果隻…
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 02:24 PM   #173
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
佢唔咁set到每個角都有D用咪又會變左POK咁一騎討糞game架啦
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 02:42 PM   #174
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
R個fd
ID: 9625930323

引用:
昨天打故事加綁定10石 自首抽五星後超過二十抽都無再中過5星
再睇睇其實唔少四星有D悲劇, 有唔少四星既技能要五星先會解鎖, 有SP都無用

決定都係投胎算數, 畢竟5星率有6%, 打故事又打得快, 刷個十幾抽內有兩隻5星既ACC應該唔難.
投胎兩三次後.
最後重新以5星紋章王子和カミラ開局.

之前加過朋友的抱歉了

轉生ID: 1148384112
王子除左打龍真心弱,無奧義又廢buff
有心刷就刷隻勁d啦

我起手ヒノカ已經唔算勁但之後五抽左隻王子仲屎...

舊 02-04-17, 03:35 PM   #175
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
尋晚完成最底難度主線,最後2隻boss技能好似仲勁過家用機版,
加埋附助兵,一睇就覺得唔可以俾佢出手先,
同埋最後boss唔係一向唔郁嘅咩...
一開始就成班走過來,
隻game好食時間,一玩d時間去得超快.......
就算唔係5星,d輔助角色都好用,有個龍騎加防,有個天騎減敵攻都唔差,
而家最想抽個if 5星跳舞女主角,忍唔住想課,
但哩隻game如果再抽到重複5星作用大唔大?突破好似加唔多....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版