Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-14-17, 07:54 PM   #376
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家打緊鬥雞上級,對面隻風神弓同我果隻1樣35LV,但佢果隻升得勁好多,佢攻44防21速28魔防20,我果隻攻39防27速31魔防15

駛唔駛差距咁遠﹖

好彩我有露肌娜同玲有得攻速BUFF先打到,不過玲俾佢隻勇者槍23X4秒左

岩岩結算得1千1條毛

此篇文章於 02-14-17 07:58 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 09:42 AM   #377
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章
而家打緊鬥雞上級,對面隻風神弓同我果隻1樣35LV,但佢果隻升得勁好多,佢攻44防21速28魔防20,我果隻攻39防27速31魔防15

駛唔駛差距咁遠﹖

好彩我有露肌娜同玲有得攻速BUFF先打到,不過玲俾佢隻勇者槍23X4秒左

岩岩結算得1千1條毛
你果隻勁好多
唔升速既風神弓最後係垃圾黎
速度lv40範圍由30-36
30果堆差唔多比人二連擊硬,對著軍師都射唔出兩箭
悲劇黎
基本上上層打至少要33,34速,攻擊力再高都cover唔到蝕多hit既損失

你打過頂速風神就明,無隻高速少少既秒佢就迫住比佢反擊完仲要生還,本身仲已經要衝入敵陣

此篇文章於 02-15-17 09:50 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 10:46 AM   #378
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: HakiK 查看文章
你果隻勁好多
唔升速既風神弓最後係垃圾黎
速度lv40範圍由30-36
30果堆差唔多比人二連擊硬,對著軍師都射唔出兩箭
悲劇黎
基本上上層打至少要33,34速,攻擊力再高都cover唔到蝕多hit既損失

你打過頂速風神就明,無隻高速少少既秒佢就迫住比佢反擊完仲要生還,本身仲已經要衝入敵陣
你講得冇錯, 低速 30 既風神弓係垃圾來

而打 Rank 100 內世界 , 風神弓多突10

但只要開局位置正常 , 通常都用歌姬+法師, 一回合二下 KO 佢
重點係你打佢第一下時, 唔可以被佢反死先

打死完佢後, 你點可以 cover 你隻半死既法師唔會係下一回合 counter 時被打死, 就睇你隊野食力了
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 11:19 AM   #379
AkaIITO
Game Master

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0516 7568 0284
PSN  IDAkaIITo-L
如果我有4隻風神弓係咪會無敵

舊 02-15-17, 11:55 AM   #380
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: AkaIITO 查看文章
如果我有4隻風神弓係咪會無敵
遇到女火法/軍師會比人老強
地圖細,4隻2格都唔太有用,會自己卡死自己
最理想其實係有騎兵係前面

騎兵行3格真係好逆天,話就話唔行得入樹林
但係同樣地型其實步兵都無著數
飛馬就如其他人所言係箭靶
飛馬唔比多個優勢既話真心無用
由手機版發出
舊 02-15-17, 12:03 PM   #381
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: HakiK 查看文章
遇到女火法/軍師會比人老強
地圖細,4隻2格都唔太有用,會自己卡死自己
最理想其實係有騎兵係前面

騎兵行3格真係好逆天,話就話唔行得入樹林
但係同樣地型其實步兵都無著數
飛馬就如其他人所言係箭靶
飛馬唔比多個優勢既話真心無用
由手機版發出
飛馬真係好睇地型,多山多樹先有用,如果移動加到3會更實用,但地圖細又可能會變得太強。

哩隻game玩格食格,冇話邊個惡哂,總有另一個食往佢。

此篇文章於 02-15-17 12:30 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 01:31 PM   #382
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
問題入關前係唔知地型....飛兵去到D城關連唯一優勢都會無埋

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 03:06 PM   #383
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
新pickup又有一半係火劍

20抽, 中エイリーク

故事關卡開左外傳

此篇文章於 02-15-17 03:15 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 03:59 PM   #384
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
營運係味想迫死玩龍石的玩家

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 04:21 PM   #385
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
主角當然要有龍殺,今次自己人打自己人,啲龍實冇運行。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 04:49 PM   #386
AkaIITO
Game Master

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0516 7568 0284
PSN  IDAkaIITo-L
有冇師兄可以加我? 3752175004

舊 02-15-17, 05:13 PM   #387
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
15抽全滅,仲要cg播片出4星係咩玩法...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 05:25 PM   #388
大破人間

引用:
作者: sugihara 查看文章
15抽全滅,仲要cg播片出4星係咩玩法...
軍師和獅子因為有3星, 所以抽中3星版都會播片
舊 02-15-17, 05:26 PM   #389
ShinDou

應該中pickup幾多星都播片?我舊account中過幾次4星roy都照播
舊 02-15-17, 05:28 PM   #390
大破人間

引用:
作者: ShinDou 查看文章
應該中pickup幾多星都播片?我舊account中過幾次4星roy都照播
上次pickup無論幾多星都有片播

今次既pickup好似無片, 至少我中エイリーク無
舊 02-15-17, 06:38 PM   #391
小嘉
The One

3 PACK 中得2隻槍哥

PICKUP係邊
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 09:55 PM   #392
大破人間

因為操作太簡單,除了首抽一兩天外都沒看其他討論區

而家先知道有4,5星的IV值計算機,我還傻傻的去自己升級…

更傻的是我的複製人都已經升級到LV.3X…
而網上找了幾個計算機都只可以由LV.1去算LV.40的數值的…

悔得臉都青了
舊 02-15-17, 10:18 PM   #393
ShinDou

都要歐到有複製5星先有得諗升邊隻好 XD
舊 02-15-17, 10:36 PM   #394
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
兩 pack 齊, 今次算幾歐

除セリス外, 其他都突左下
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 11:25 AM   #395
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
你地嘅1pack係唔係5舊幾嗰pack.....

20抽無5星...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 11:33 AM   #396
大破人間

引用:

20抽無5星...
正常都應該係指最貴既先叫1 PACK
舊 02-16-17, 11:39 AM   #397
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:

20抽無5星...
You are not alone

今次個pool感覺難抽左,4星都少左
一堆3星連毛都回收唔到
由手機版發出
舊 02-16-17, 12:31 PM   #398
小嘉
The One

今次難抽左好多
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 01:59 PM   #399
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
今次難抽左好多
今次真的難抽中好多

15抽, 0新角, 中得1集5星風神弓, 不過已經有了
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 04:39 PM   #400
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
白髮好好J
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 11:46 AM

手機版 | APP版