Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-11-17, 11:37 PM   #351
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
只希望過多三四日轉PICKUP多D藍綠職同非劍士職…
勁缺法師同藍屬…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 11:49 PM   #352
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
就算係課金game 6章以後都唔算易玩
難玩在唔係屈你唔够level..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 12:03 AM   #353
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
https://app.famitsu.com/20170211_969058/

抽エイリーク
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 12:31 AM   #354
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
咁快就搶錢
不過佢9成每集都出幾輪不同VER特別裝
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 05:22 PM   #355
大破人間

今日唔知咩事連續三場上級都遇到超哂班既敵人,全輸

苦悶之際去傳說池5抽,結果一次出左馬老師,露琪娜,子供火龍女三隻五星

雖然馬老師和露琪娜是複製人,不過拎去限突都好…

總算齊哂兩個PICKUP池既女角
舊 02-13-17, 09:30 AM   #356
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 大破人間 查看文章
今日唔知咩事連續三場上級都遇到超哂班既敵人,全輸

苦悶之際去傳說池5抽,結果一次出左馬老師,露琪娜,子供火龍女三隻五星

雖然馬老師和露琪娜是複製人,不過拎去限突都好…

總算齊哂兩個PICKUP池既女角
開始出現D突角廢課玩家...
琴日三場輸兩場俾突角

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:34 AM   #357
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: 小光 查看文章
開始出現D突角廢課玩家...
琴日三場輸兩場俾突角
呢隻GAME唔玩PVP 可以唔課都得
玩PVP好似課多多都唔夠, 我見識過幾次帶住2隻風神弓加2回行動槍, 我真係完全唔識打
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 01:01 PM   #358
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
長遠黎睇應該練軍師,3至5星都會出,本身又克雙屬,突十平民角....
有d後悔賣左3隻3星做毛....
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 01:21 PM   #359
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: z96282424 查看文章
長遠黎睇應該練軍師,3至5星都會出,本身又克雙屬,突十平民角....
有d後悔賣左3隻3星做毛....
隻隻練到5星先突其實都唔叫平民
不過隻野剋雙屬高防高速真係幾煩

隻game唔打pvp無咩玩
個大英雄關難就算難啦
但係drop 隻3星就無

D 4星辛苦農到上40,
結果能力都係差5星一截
對面一隻5星被剋屬照一rd劈死你

一條team無限cost結果就係5星外既都無人權

此篇文章於 02-13-17 01:26 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 02:22 PM   #360
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: HakiK 查看文章
隻隻練到5星先突其實都唔叫平民
不過隻野剋雙屬高防高速真係幾煩

隻game唔打pvp無咩玩
個大英雄關難就算難啦
但係drop 隻3星就無

D 4星辛苦農到上40,
結果能力都係差5星一截
對面一隻5星被剋屬照一rd劈死你

一條team無限cost結果就係5星外既都無人權
隻GAME個PVP 我真心覺得唔好玩
佢個難易度都唔知有咩用, 中級同上級對上咪一樣係滿等, 一樣係會出2軍師/2風神弓, 有時見對面3隻天馬/騎兵, 自己冇風神弓真係勁惡打
舊 02-13-17, 02:49 PM   #361
大破人間

因為版圖太細同出擊隊太少,我真心唔知只可以行兩格既飛行單位有咩優點.

單機時飛行單位明明好好用, 移動範圍大又快, 可以輕易繞到敵人後方輕易殺法師, 只要先手攻擊甚至連弓手都唔驚.

手機GAME中, 被人手一隻風神弓剋死不提, 行得兩格 ,得自己一個無視地形衝前根本就自殺, 而且飛行單位的五圍好似有點偏低.
舊 02-13-17, 02:57 PM   #362
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
因為版圖太細同出擊隊太少,我真心唔知只可以行兩格既飛行單位有咩優點.

單機時飛行單位明明好好用, 移動範圍大又快, 可以輕易繞到敵人後方輕易殺法師, 只要先手攻擊甚至連弓手都唔驚.

手機GAME中, 被人手一隻風神弓剋死不提, 行得兩格 ,得自己一個無視地形衝前根本就自殺, 而且飛行單位的五圍好似有點偏低.
之前都提過...根本飛馬既優勢全部無晒

移動力高>而家騎兵仲快...Orz
回避高>Sorry、而家全世界必中
無視地型>如你講得自己一個無視地形衝前根本係必死

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 04:45 PM   #363
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
輸俾課長心甘命抵啦
課長唔威課黎做咩

舊 02-13-17, 06:27 PM   #364
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: hell & heaven 查看文章
輸俾課長心甘命抵啦
課長唔威課黎做咩
但我打10場, 有9場有曼少1隻風神弓, 有3~5場係有2隻風神弓以上
你叫我玩咩呀
雖然我有軍師都俾佢地屈死
基本上我對親對面都係5隻5星仲有突
我都打到灰曬,
雖然我都有50%以上勝率, 但拎唔到全體過關又每次都打得好痛苦, 而家我都係放棄PVP
每日打曬手上O個3次機會就算
等佢改好D先用佢送D ITEM再打落去

此篇文章於 02-13-17 06:30 PM 被 mouseccy 編輯。
舊 02-13-17, 10:53 PM   #365
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
人手一隻風神真心難打,等下週清埋個任務收毛就算了

舊 02-14-17, 12:04 AM   #366
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
得廿幾LV過唔到HARD 9-3,都係打修練升到佢建議既LV32先再打
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:00 AM   #367
cat8642

註冊日期: Dec 2004
首抽:5星x1, 4星x1, 3星x3, 五星 Lyn 好用嗎? 準備第二連抽 ...
順便留個 ID : 8568887253
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:11 AM   #368
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: mouseccy 查看文章
但我打10場, 有9場有曼少1隻風神弓, 有3~5場係有2隻風神弓以上
你叫我玩咩呀
雖然我有軍師都俾佢地屈死
基本上我對親對面都係5隻5星仲有突
我都打到灰曬,
雖然我都有50%以上勝率, 但拎唔到全體過關又每次都打得好痛苦, 而家我都係放棄PVP
每日打曬手上O個3次機會就算
等佢改好D先用佢送D ITEM再打落去
改玩防衛戰啦,重課目標係要prefect全勝攞高分,死一隻嘅話情願輸埋佢直接斷連勝,唔洗再用氣打多場嚟斷。放全隊高攻高移動力,搏AI湧死佢一隻好過。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 10:22 AM   #369
大破人間

http://appmedia.jp/fe-heroes-wiki/635738

可能軍師幾好用, 又突然上左RANK SS

引用:
作者: cat8642 查看文章
首抽:5星x1, 4星x1, 3星x3, 五星 Lyn 好用嗎? 準備第二連抽 ...
順便留個 ID : 8568887253
唔太得.

Lyn初期雖然幾好用.
但升到後面就會覺得佢太易死了.

參考上面條LINK. 建議抽一隻SS開局, 或是兩三隻S/A的5星
舊 02-14-17, 11:36 AM   #370
cat8642

註冊日期: Dec 2004
引用:
http://appmedia.jp/fe-heroes-wiki/635738

可能軍師幾好用, 又突然上左RANK SS

唔太得.

Lyn初期雖然幾好用.
但升到後面就會覺得佢太易死了.

參考上面條LINK. 建議抽一隻SS開局, 或是兩三隻S/A的5星

收到!謝Ching!!!
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 04:10 PM   #371
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
想問吓
首抽風神弓同埋有一隻紋章之迷既男主角
可以開局了嗎?
同埋之後有無建議抽邊個Pool好?

舊 02-14-17, 04:36 PM   #372
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
開啦,建議抽水軍師那個
由手機版發出
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 04:54 PM   #373
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小Ray 查看文章
開啦,建議抽水軍師那個
由手機版發出
抽中左隻3星水軍師…

舊 02-14-17, 06:02 PM   #374
小嘉
The One

風神弓呢d 打得多左
低速低防低血
佢其實好易死
揾d 速高根本唔怕佢追擊仲可以打番佢2野
Lin 佢魔防高擋紅綠魔好勁
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 06:08 PM   #375
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
易死不過先2格射你一下再反擊換你一下血已經夠啦
我呢啲個主力係飛兵,見到佢根本企咗喺度,扭蛋game用邊個做主力唔係我話事架....

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 10:35 AM

手機版 | APP版