Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-15-17, 06:49 PM   #12026
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 布甸 查看文章
爆o左 Life is Strange...
一路玩隻 game,就好似睇緊一套美劇,有幾個位都幾 shock 同傷感... 到最後揀邊個 ending 都令人好無奈... 真係想有個 happy ending 比 Max & Chloe... 另外呢隻 game 想白金無難度!
確係!

呢隻game水準唔只高, 個game mechanics某程度係佢哋之前隻Remember Me內, 有關memory remix(幾創新!)玩法嘅廷伸

同埋可能因為法國公司關係, 仲好敢掂一d幾敏感嘅話題

所以令到我對佢哋下隻game都幾期待:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=245018

p.s.
既然你已爆機, 有無d/l到個Director's Commentary睇埋?

其他會員未爆機就唔好睇住, 因為有劇透
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-17, 09:57 PM   #12027
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: yaya 查看文章
確係!

呢隻game水準唔只高, 個game mechanics某程度係佢哋之前隻Remember Me內, 有關memory remix(幾創新!)玩法嘅廷伸

同埋可能因為法國公司關係, 仲好敢掂一d幾敏感嘅話題

所以令到我對佢哋下隻game都幾期待:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=245018

p.s.
既然你已爆機, 有無d/l到個Director's Commentary睇埋?

其他會員未爆機就唔好睇住, 因為有劇透
有係 psn 見到但無 download o黎睇,
聽你咁講聽日 download。
上網睇o的人話由於經費不足,最尾有少少落雨收柴喎...
除左故事出色,配音同配樂好都正!

舊 04-16-17, 08:41 AM   #12028
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
開左個美國PSN,但係ADD唔到信用卡

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-17, 05:36 PM   #12029
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
開左個美國PSN,但係ADD唔到信用卡
我用amazon買point,即買即email寄code,amazon可以比你用香港信用卡入香港地址。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 12:46 PM   #12030
布甸
Game Master
遊民一族

借位一問,請問有無人仲見到 Life is Strange Limited Edition 賣?先謝!

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-17-17, 01:29 PM   #12031
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
借位一問,請問有無人仲見到 Life is Strange Limited Edition 賣?先謝!

Sent from my iPhone using Gaforum
旺角信和 2/f 好像行過 見到的 ! 一上電梯有日本書果間 ! 已經早幾天了 !

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 03:06 PM   #12032
布甸
Game Master
遊民一族

問咗佢地話無,睇黎要上網買了

舊 04-17-17, 07:09 PM   #12033
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
有係 psn 見到但無 download o黎睇,
聽你咁講聽日 download。
上網睇o的人話由於經費不足,最尾有少少落雨收柴喎...
除左故事出色,配音同配樂好都正!
x2

一開波首歌同個場景超夾!
https://www.youtube.com/watch?v=R8xk_dk9CWs

引用:
問咗佢地話無,睇黎要上網買了
呢隻game確係值得keep返碟版
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 08:38 PM   #12034
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: yaya 查看文章
x2

一開波首歌同個場景超夾!

https://www.youtube.com/watch?v=R8xk_dk9CWs

呢隻game確係值得keep返碟版

可惜揾唔到,連普通版都唔見有...
更新:係 ebay 搵到全新免運費 $200,不過係 XBO 版,PS4 版要 5 舊以上... 不過無所謂,想要隻 cd 同 art book。

此篇文章於 04-17-17 11:07 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 12:21 PM   #12035
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: wing 查看文章
真係唔好靠香港psn. 好似我想玩dishonored 2 demo, 但香港psn一直都冇, 美帳搞掂.
DEMO都話呀...起碼dishonored 2出正式版係psn有上架...
inside直頭亞洲版沒哂影...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 12:29 PM   #12036
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我開頭以為PS4有,所以去年XBOX ONE版聖誕節特價時無買到…

隻GAME我有玩,個故事唔差,笑位又多~!
不過值唔值入17年春的TOP 25就真係有保留了~!
睇個表好似GTA V其實唔新都入到榜,即係不論新舊好玩都應該入到榜的情況下,
我覺得Minecraft都應該仲可以佔一席位啦~!
可能inside要等半年後先有....
舊 04-18-17, 03:49 PM   #12037
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
我開頭以為PS4有,所以去年XBOX ONE版聖誕節特價時無買到…

睇個表好似GTA V其實唔新都入到榜,即係不論新舊好玩都應該入到榜的情況下,

可能因為GTAV ONLINE部份由出GAME到而家都仲有新要素加緊

先係HEIST合作搶劫
之後係要手上有100萬現金做老大任務
再之後ENHANCE埋老大做CEO任務屯貨
再之後係MOTOR CLUB任務
再之後係加強版CEO車倉

以上仲未計一大堆不斷新加的對戰玩法…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 04:07 PM   #12038
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
如果新舊都計,我覺得arkham knight都應該入。 雖然差過aa同ac,但始終爛船都有3斤釘,已經好過好多其他game, 值得入top 25的。

舊 04-19-17, 07:44 AM   #12039
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
可能inside要等半年後先有....
點解係半年?
過去有類似案例?
定一開始無,之後都好大機會無?

引用:
作者: Irwin 查看文章
可能因為GTAV ONLINE部份由出GAME到而家都仲有新要素加緊

先係HEIST合作搶劫
之後係要手上有100萬現金做老大任務
再之後ENHANCE埋老大做CEO任務屯貨
再之後係MOTOR CLUB任務
再之後係加強版CEO車倉

以上仲未計一大堆不斷新加的對戰玩法…
一直想買返GTA V,雖然都有XBOX 360版了,
最平好似都係$234淨Game下載版,碟版好似維持係$260-285左右。

但PS4新17年頭GAME太多,同埋就算玩舊作移植都仲有一堆XBOX系無的想買返,
如戰場女武神中文版、KINGDOM HEARTS果兩隻合集的英文版等…

引用:
如果新舊都計,我覺得arkham knight都應該入。 雖然差過aa同ac,但始終爛船都有3斤釘,已經好過好多其他game, 值得入top 25的。
其實Batman: Arkham Knight香港有無出過GOTY版?
我淨係見有最原本果隻初版賣$150左右。

舊 04-19-17, 07:50 AM   #12040
IDGAF
The One

其實都應該係時候淘汰500GB型號啦,
無論PS4定XBOX ONE,實際應該得少於400GB可以自由使用,
根本都唔夠正常用,當個玩家唔買下載版GAME,
淨係長期安裝幾隻ONLINE GAME玩,加強制更新內容(如地圖類DLC)都已經長期霸佔HDD空間了。

雖然宜家兩邊都比你用埋外置HDD,PS4又可以自己換,
但跟隻500GB同以前PS3年代仲跟紅白黃線比你一樣似製造緊電子垃圾…

Sony Releasing 1TB PS4 Slim in North America This Month - IGN News

Those in North America will soon be able to purchase a PS4 Slim with more storage space, as Sony has announced a 1TB version of the console is on the not too distant horizon.

https://www.youtube.com/watch?v=4GvIIyYBt18

舊 04-19-17, 09:27 AM   #12041
wing
格鬥低手

引用:

但跟隻500GB同以前PS3年代仲跟紅白黃線比你一樣似製造緊電子垃圾…
我覺得係相反. 500GB單丁已經賣唔去,要embed入其他電子產品度先可以清埋D貨. 我反而覺得500GB xb/ps係令呢D細hd唔駛做電子垃圾.

舊 04-19-17, 11:16 PM   #12042
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
我覺得係相反. 500GB單丁已經賣唔去,要embed入其他電子產品度先可以清埋D貨. 我反而覺得500GB xb/ps係令呢D細hd唔駛做電子垃圾.
同意,一開始佢可以出320gb 的
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-17, 11:52 AM   #12043
charcsc2000
J神哥

引用:
點解係半年?
過去有類似案例?
定一開始無,之後都好大機會無?

一直想買返GTA V,雖然都有XBOX 360版了,
最平好似都係$234淨Game下載版,碟版好似維持係$260-285左右。

但PS4新17年頭GAME太多,同埋就算玩舊作移植都仲有一堆XBOX系無的想買返,
如戰場女武神中文版、KINGDOM HEARTS果兩隻合集的英文版等…

其實Batman: Arkham Knight香港有無出過GOTY版?
我淨係見有最原本果隻初版賣$150左右。

沒...我記得limbo果時都係咁....
呢次inside比多半年睇下, 再沒我就去us買...
其實好想佢出碟版...人地the war of mine都有歐版實體碟啦~

碟版比下載版貴係正常...你有心買就唔會唸....會唸即係你買返黎都未必第一時間玩...

Batman: Arkham Knight只有歐版有出goty, 可以上淘寶搵...我記得好似250蚊度...
但佢個dlc係code黎, 你要開歐版psn先可以下載....

出面果個港版唔低買...本身隻game已經要150~180...
另外香港個season pass要$315...仲要唔似us和eu版咁, 會減價...貴到hihi...
反正都沒中文版...都唔明買佢做咩...
舊 04-20-17, 11:56 AM   #12044
charcsc2000
J神哥

引用:
其實都應該係時候淘汰500GB型號啦,
無論PS4定XBOX ONE,實際應該得少於400GB可以自由使用,
根本都唔夠正常用,當個玩家唔買下載版GAME,
淨係長期安裝幾隻ONLINE GAME玩,加強制更新內容(如地圖類DLC)都已經長期霸佔HDD空間了。

Sony Releasing 1TB PS4 Slim in North America This Month - IGN News

Those in North America will soon be able to purchase a PS4 Slim with more storage space, as Sony has announced a 1TB version of the console is on the not too distant horizon.

https://www.youtube.com/watch?v=4GvIIyYBt18

唔係呀...如果下下都實體碟...500gb都夠用喎...
最重要係載入速度....
ps3版夠係500gb啦....但佢下載慢...安裝慢...
我安裝個gt6...要成幾小時....我初初仲以為hang機...
相比起ps4...已經快左好多....
舊 04-20-17, 12:33 PM   #12045
wing
格鬥低手

引用:
沒...我記得limbo果時都係咁....
呢次inside比多半年睇下, 再沒我就去us買...
其實好想佢出碟版...人地the war of mine都有歐版實體碟啦~.
其實limbo雖然唔大眾化, 但總算易玩易入口.

the war of mine真係好小眾下.

舊 04-20-17, 01:00 PM   #12046
charcsc2000
J神哥

引用:
其實limbo雖然唔大眾化, 但總算易玩易入口.

the war of mine真係好小眾下.
the war of mine其實好好玩....可惜ps4沒中文版...
我反而去出買ios ipad版...

其實呢d game唔明點解仲要分上架時間....又話遊戲沒分區既
舊 04-20-17, 01:46 PM   #12047
IDGAF
The One

引用:
引用:
作者: ipchow 查看文章
同意,一開始佢可以出320gb 的
咁不如好似以前XBOX 360推KINECT果期出部得4GB的XBOX 360主機,
咁出部無內置HDD的PS4主機,反正佢宜家都容許你自己安裝HDD或USB駁外置HDD了~!

引用:
ps3版夠係500gb啦....但佢下載慢...安裝慢...
我安裝個gt6...要成幾小時....我初初仲以為hang機...
PS4安裝GAME快呢樣真喎,
亦係我由XBOX ONE轉過嚟玩PS4時第一樣覺得正的事~!
但其實佢係一次安裝晒碟版GAME的內容,
定係每次玩緊的時候都繼續分批安裝緊?

總之PS4入碟拎完更新一陣就玩得係方便的~!

舊 04-20-17, 01:56 PM   #12048
IDGAF
The One

引用:

Batman: Arkham Knight只有歐版有出goty, 可以上淘寶搵...我記得好似250蚊度...
但佢個dlc係code黎, 你要開歐版psn先可以下載....

出面果個港版唔低買...本身隻game已經要150~180...
另外香港個season pass要$315...仲要唔似us和eu版咁, 會減價...貴到hihi...
反正都沒中文版...都唔明買佢做咩...
OIC,咁我清晒手上堆17年新GAME先考慮買返…
其實Batman: Arkham Knight的SEASON PASS多咗D乜?
值得玩嗎?

可能PS系的獎盃系統係玩晒碟版內容就有個白金盃,
無必會癲到好似玩XBOX系GAME咁好玩就買齊DLC儲1000G+100%成就…

其實最主要係無咁多時間玩同一款遊戲太耐…

之前剛買PS4時個清GAME進度都OK,就係清一隻自己比錢買的GAME,再清一隻PS+送的GAME,
但我遇到了"大佬" PERSONA 5及仁王中文版…
我諗要好好利用雨季少戶外活動的時間清咗先…

舊 04-20-17, 01:57 PM   #12049
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
剷game 就係
實體唔實體,安裝容量無分別。

但重新安裝時,如果隻game 多patch 就慘了。
近呢年psn download 慢左好多。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-17, 01:59 PM   #12050
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
報一下價先

PRO 係某電器店可做信用卡回贈一百
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 01:38 PM

手機版 | APP版