Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-17-17, 01:56 PM   #11901
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ayane123 查看文章
好期待以後對家有咩移植作,PSN呢邊係未有得送
至少仲有skyrim同埋kof

(雖然skyrim我幾年前已玩完, kof冇興趣)

舊 03-17-17, 02:00 PM   #11902
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
好期待以後對家有咩移植作,PSN呢邊係未有得送
引用:
作者: wing 查看文章
至少仲有skyrim同埋kof

(雖然skyrim我幾年前已玩完, kof冇興趣)
之後會有人提出缺點係你不能帶PS4出街玩…完~!

舊 03-17-17, 02:08 PM   #11903
wing
格鬥低手

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

舊 03-17-17, 02:09 PM   #11904
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
有iphone +psv 不就可以嗎??

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 02:30 PM   #11905
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
有iphone +psv 不就可以嗎??
總之任天堂就係與別不同

舊 03-17-17, 02:34 PM   #11906
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
總之任天堂就係與別不同
咁的確係要有網絡先做到,對家就唔洗

呢方面老任的確有點優勢

但我暫時都未係街同酒吧見過有人玩SWITCH......

此篇文章於 03-17-17 03:44 PM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 04:24 PM   #11907
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
咁的確係要有網絡先做到,對家就唔洗

呢方面老任的確有點優勢

但我暫時都未係街同酒吧見過有人玩SWITCH......
地鐵打手提機真係少之又少

Mon hunt 唔出 switch 真係浪費 (可能關gapcom多d)

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 04:57 PM   #11908
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
有冇C兄試過~用D舊3.5" HDD 再插DOCKING駁PS4?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 06:14 PM   #11909
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: DC 97 查看文章
有冇C兄試過~用D舊3.5" HDD 再插DOCKING駁PS4?
正常得

大過250GB就得
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 05:39 AM   #11910
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
FALLOUT 4 $131 抵唔抵?

舊 03-18-17, 06:49 AM   #11911
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
百零蚊可以試下

舊 03-18-17, 08:15 AM   #11912
IDGAF
The One

引用:
作者: rokuna 查看文章
地鐵打手提機真係少之又少

Mon hunt 唔出 switch 真係浪費 (可能關gapcom多d)
我期望SONY會出一部行到PS4遊戲級數(非PRO級)的手提機,
之後好似Nintendo Switch VR預想圖咁,
插返部手提機落VR headset做VR個螢幕咁玩,
就唔駛咁多配件同無線玩到VR GAME了。

其實芒亨點解會落戶咗任天堂的手提遊戲機的?(
(PSP年代之後的都無玩過芒亨… )

此篇文章於 03-18-17 08:17 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 08:19 AM   #11913
IDGAF
The One

引用:
我覺得個價錢一般吸引啦,
因為Bethesda Game Studios旗下的遊戲一直keep住有做特價的,
(最少我見XBOX ONE同PS4下載版係定期做特價的)
同埋呢個版本又唔係完全版或者連埋season pass。

舊 03-18-17, 10:17 AM   #11914
wing
格鬥低手

引用:
我覺得個價錢一般吸引啦,
因為Bethesda Game Studios旗下的遊戲一直keep住有做特價的,
(最少我見XBOX ONE同PS4下載版係定期做特價的)
同埋呢個版本又唔係完全版或者連埋season pass。
不過fallout4的dlc冇咩料到, 冇fallout3同nv咁吸引

舊 03-18-17, 11:57 AM   #11915
TURN-A
Junior Member

註冊日期: Jan 2017
PSN  IDTURN-A_CYS105
今期特價淨係買左隻DMC4
$99
抵過執二手
TURN-A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 12:22 PM   #11916
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
Ps4 pro boost mode 係咪只對應指定舊game

開左玩division 仲 衰過唔開 會lag既

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-17, 08:14 PM   #11917
DC 97
The One

PSN  IDDC97
舊3.5“ hdd加docking,可用落p4到
不過要試一排先知有冇問題

舊 03-20-17, 08:41 AM   #11918
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
舊3.5「 hdd加docking,可用落p4到
不過要試一排先知有冇問題
如果是標準版PS4 的話
其實用USB3.0盒會快過插入去

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 09:23 AM   #11919
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
如果是標準版PS4 的話
其實用USB3.0盒會快過插入去
yes, 因為usb3.0快過sata2

舊 03-20-17, 10:23 AM   #11920
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
yes, 因為usb3.0快過sata2
硬碟連SATA 2嘅速度都未用盡
用usb3又有乜分別呢?
除非你個dock 自己改用SSD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 10:34 AM   #11921
wing
格鬥低手

引用:
作者: Terry仔 查看文章
硬碟連SATA 2嘅速度都未用盡
用usb3又有乜分別呢?
除非你個dock 自己改用SSD

.............. 朋友, 你唔係冇道理, 問題係, 如果自己拮個外置硬碟入ps4, 斷估你唔會搵個5400轉HDD然後投訴冇改善掛

舊 03-20-17, 05:56 PM   #11922
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
咁哩個就唔係usb 3 同SATA 2嘅比較,耐係HDD rpm 嘅比較

另外,即使用7200rpm,又或者3.5HDD 7200 rpm
用落ps4到都係無乜分別
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 07:41 PM   #11923
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
求救,用remote play玩,有聲無畫面,剛更新左顯卡驅動,仲可以係邊入手?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-17, 09:05 AM   #11924
wing
格鬥低手

引用:
作者: Terry仔 查看文章
咁哩個就唔係usb 3 同SATA 2嘅比較,耐係HDD rpm 嘅比較

另外,即使用7200rpm,又或者3.5HDD 7200 rpm
用落ps4到都係無乜分別
咪玩la, 好多人講話換hd, 其實係換ssd入去. ps4換ssd有冇改善, 幾年前已經唔少人試左, 你可以自己查.

點解上例講5400rpm, 因為本身內置係5400rpm, 你冇可能要求換一個同一速度而媽佢冇改善law.

外置ssd同ps4/sata2插ssd的速度有冇分別, 網上亦有人做左測試, 你都可以自己查. 分別唔算大, 但的確有分別.

舊 03-21-17, 11:40 AM   #11925
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
咪玩la, 好多人講話換hd, 其實係換ssd入去. ps4換ssd有冇改善, 幾年前已經唔少人試左, 你可以自己查.

點解上例講5400rpm, 因為本身內置係5400rpm, 你冇可能要求換一個同一速度而媽佢冇改善law.

外置ssd同ps4/sata2插ssd的速度有冇分別, 網上亦有人做左測試, 你都可以自己查. 分別唔算大, 但的確有分別.
ssd 唔講
sshd 就好有分別,但最大去到得2T仲要買docking / enclosure。

市售既3T或以上(其實2T 都係) hdd 全部都係5400RPM <<<講緊 2.5" external
所以唔洗比較買喜愛既品牌就得

因此,買隻3/4T External 最化算又唔洗額外電源。

其實自己在家玩,load 多十幾秒,load 少十幾秒,問題不大。
如果真係要快,咪買隻ssd ,loading 要求高既 game 裝落去,唔高既就裝external。
其實係好flexible。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 03:46 PM

手機版 | APP版