Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-17, 05:08 PM   #201
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
烈火之劍個重甲先痴線,用遠攻都要死
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:05 PM   #202
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: Kain 查看文章
老老實實隻GAME都幾無聊下
消費大家回憶
不用想太多

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:09 PM   #203
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: T.K. 查看文章
消費大家回憶
不用想太多
同我回憶中既唔係好同
我回憶中既FE係成日死人,入面D人係好認真打仗
呢隻GAME入面D囡加埋D配音個個好似廢萌系女角咁
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:19 PM   #204
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
同我回憶中既唔係好同
你對上一隻玩既FE係邊隻?
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:25 PM   #205
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
我主要幾個不滿點:

1. 相同角色但數值隨機

2.幾乎無故事

3.簡化過頭了,雖然唔係不可以至解,但變成單調過頭……

4.敵不動我不動的AI設定下,重甲真係極難用…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:28 PM   #206
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
玩到hard同鬥技場就有返哂火紋D難度
抽到5星起局都係開心得太早
每隻個體值同升級配點都唔同
人地果隻高你3,4點守備/速度就劈多你一截
劍系就一堆主角,相反抽唔到槍系剋佢地又係難打

個人覺得還可以,不過之後又係肝羽毛打鬥技場就只係課金戰

佢又唔敢做到太盡, 武器次數/永久死亡無哂真係唔夠火紋味
地圖太細,結果限制角色行得1-3格,
配上你唔郁佢唔郁既AI 同某幾個MAP,真係AI 監粗虐
2,3星角色換唔到武器結果最後又係4,5星大戰
想覺醒星級,就連2星升3星已經要200條毛,
又係太傾向課金既設定

仲有條氣駛唔駛回得咁慢,打一關都成20, 上限永久50, 咩年代

此篇文章於 02-05-17 06:34 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:34 PM   #207
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 大破人間 查看文章
我主要幾個不滿點:

1. 相同角色但數值隨機

2.幾乎無故事

3.簡化過頭了,雖然唔係不可以至解,但變成單調過頭……

4.敵不動我不動的AI設定下,重甲真係極難用…
1.隨機能力就一直都係,唔明點不滿...
2.故事預左無就算
3.無左回避率堅不滿
4.重甲佢咁SET玩過下就明...超好坦又大力...你打下防,魔防3X 果D重甲就明....同埋呢隻GAME無得屈射程....魔法師2格打你一下你下一TURN可以插死佢....近戰咪由佢行埋黎...都打你0...同埋有好多方法行多過格地圖咁細行一格呢點我諗佢係諗過

同埋你玩到HARD就明隻野行一步係要諗下...唔係真係會炒....

隻GAME未至於悶....但可以做好少少....

羽毛同條氣呢2點真係要改

此篇文章於 02-05-17 06:37 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:39 PM   #208
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
攻擊必中應該係唔想個個係到屈超回避劍士
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:39 PM   #209
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: 小嘉 查看文章
3.無左回避率堅不滿
認同,變相NERF速度形角色,望住我隻玲係咁升LV+速度, 結果毫無守備, 下下劈到2刀又有咩用,對面一刀就收我皮orz
舊 02-05-17, 06:41 PM   #210
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
同我回憶中既唔係好同
玩fe邊死定得人, 一死就要reset,如果唔係就冇左個角式.....

舊 02-05-17, 06:42 PM   #211
小嘉
The One

引用:
作者: ShinDou 查看文章
攻擊必中應該係唔想個個係到屈超回避劍士
咁可以SET回避率上限,唔比100%回避
你比少少希望我回避都好呀

隻LIN我速成36有咩用...得果28血...
打D重甲2野吉死
佢D技又要玩殘血
舊 02-05-17, 06:43 PM   #212
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
2.故事預左無就算
3.無左回避率堅不滿
4.重甲佢咁SET玩過下就明...超好坦又大力...你打下防,魔防3X 果D重甲就明....同埋呢隻GAME無得屈射程....魔法師2格打你一下你下一TURN可以插死佢....近戰咪由佢行埋黎...都打你0...同埋有好多方法行多過格地圖咁細行一格呢點我諗佢係諗過

同埋你玩到HARD就明隻野行一步係要諗下...唔係真係會炒....

隻GAME未至於悶....但可以做好少少....

羽毛同條氣呢2點真係要改
羽毛我覺得之後會有活動派俾你,不過你予隻GAME要一段長時間先會有更新
手機GAME都無可能予佢內容豐富得去邊,有幾簡單得簡單,最主要點搵吸金方法
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 06:51 PM   #213
HakiK
Crazy Gamer
秋月

真係想RE隻5星弓手返黎算, 無屬, 1-2射程屈遠反擊都可以, 仲要大力到離哂譜
舊 02-05-17, 06:55 PM   #214
小嘉
The One

洗濕左個頭
如果唔係我都想刷過
太廚
舊 02-05-17, 06:57 PM   #215
Kain

引用:
作者: wsx360 查看文章
你對上一隻玩既FE係邊隻?
就係舊作D角色都係咁我先講
舊 02-05-17, 06:59 PM   #216
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
同我回憶中既唔係好同

你回憶既FE應該係呢類
http://site.wepage.com/vestariasaga

自加賀昭三出走後FE已經唔係果回事
3DS最近果兩隻都係賣仔賣女為主,邊仲有認真打仗
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 07:04 PM   #217
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: HakiK 查看文章
真係想RE隻5星弓手返黎算, 無屬, 1-2射程屈遠反擊都可以, 仲要大力到離哂譜
弓手都唔夠重甲打… 我用5星弓打重甲扣幾格, 食counter即死, 用劍同佢單挑都係會輸
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 07:06 PM   #218
小嘉
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
弓手都唔夠重甲打… 我用5星弓打重甲扣幾格, 食counter即死, 用劍同佢單挑都係會輸
由手機版發出
抽破甲角啦
紋章天馬三妹好似有
聽人講要用D被動降佢防黎打
舊 02-05-17, 07:07 PM   #219
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
單機可以S/L升LV洗點數嘛。

而呢隻已經證實左OUT GAME又好,投降又好,自殺又好,總之你下次升LV既點數係固定左的。

結果就係抽到五星都唔好高興著,你果隻隨時成長率低過人地個隻同角色既唔少。

至少希望點數總和應該要一樣,但睇落就唔係。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 07:08 PM   #220
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
由手機版發出
隊入面有多隻法師就夠
有少少速度BUFF炸重甲兩下,唔死都半殘
其他職差唔多隻5星弓都剋死哂
舊 02-05-17, 07:14 PM   #221
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:

而呢隻已經證實左OUT GAME又好,投降又好,自殺又好,總之你下次升LV既點數係固定左的。

結果就係抽到五星都唔好高興著,你果隻隨時成長率低過人地個隻同角色既唔少。

我認知係 MAX Level 時, 所有數值既加總係一樣 , 但比重有少少分別。

另界限突破左, 每 +1 突破, 總數值就會 +2 (隨機)
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 07:19 PM   #222
小嘉
The One

引用:

以前再舊版邊有得你洗
版圖中斷左再開會無左SAVE
同埋真係隨機到最後分別唔會好大
舊 02-05-17, 07:22 PM   #223
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
其實有冇課, 個玩法同方向已經唔同..

除非你好歐洲 , 開局或之後幾次 5 抽, 中到隻白五星弓及 buff 人二回行動既跳舞角

今日中左火果隻跳舞, 雖然只得 3 星, 但個二回行動技真係太廚。開局 buff 隻遠程二回搶殺人對面一隻戰局已經差好遠
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 08:06 PM   #224
Kain

已刪GAME
舊 02-05-17, 08:21 PM   #225
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
加入戰線, 求好友ID: 1899145024

配點升歪, 根本就悲劇..
素質點總和, 現在5星Max Lv計,
但唔同角色, (咁比唔知有沒意思)
最後可以相差可以有1X點 (扣除升技能加的

隻カミラ由主力升到後期, 變成誘敵自殺執尾刀用...
真係幾Sosad

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 05:08 PM

手機版 | APP版