Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-17, 08:33 PM   #501
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
原來奶挺都真係好屈,覺醒50左之後好覺,之前未升覺得普通,而家0凸新武都好大力,凸爆佢黎用先

原來美姬6淨係俾共鬥 @@ 又唔駛打

此篇文章於 08-25-17 09:09 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 03:25 PM   #502
ShinDou

十張飛垃圾,好彩5千石中左auron新武可以上物理weak,擋都變冇,正,另外有把必殺劍牙同vincent槍
舊 08-28-17, 04:52 PM   #503
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
就咁望d 能力未太吸引住
你中左咁就等你試用先決定抽唔抽.. XD
-----------
共鬥真係唔洗怕wor ,
揀 host -> 開放free 入 ->等齊人就打得. 唔洗理
------------
已經打完曬
用tidus, join左個lightning 同雪糕入黎, 輕鬆complete.
特角都唔洗用
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 07:53 PM   #504
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
打共鬥見人用愛可好正 而且唔少人用
有回hp 比人扣hp都唔驚 夠brv就打hp 唔洗顧咁多
仲可以一路泵brv比隊友
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 09:27 PM   #505
ShinDou

其實我覺得AURON好勁,上左物理WEAK真係超痛,打傳說5開左火召雪糕佬連續劍加WEAK每劍斬千5,好易就MAX BRAVE萬幾斬落去,奶挺都好易8,9千

唔知點解ALTEMA可以評到咁廢,差唔多全GAME最廢咁濟,淨係因為佢上物理WEAK唔係確定,其實好多角都唔係確定降野,CLOUD同斯丹果D,唔知點解果D佢又可以評到好高分好似有S,又話AURON冇力,我覺得征伐果招BRAVE加HP都大力架喎,係個人行得慢D,但新武有4ACT速中UP喎

不過今次係咪整到特別易打﹖我記得最近幾個活動都唔可以唔升人就咁用特角就1TAKE過晒5,今次AURON得LV26都過到晒,其實LV26 AURON我覺得都已經幾大力,我配凸爆新武奶挺同雪糕佬用,第1次冇用FD都夠秒 @@ 用左應該仲殺快D,打左2萬6分,64ACT COMPLETE晒

開ARTIFACT前明明有60幾萬,果陣亂咁食野合野而家竟然洗晒D錢,冇用果D角既ARTIFACT就算4星都係賣晒佢算

此篇文章於 08-28-17 09:30 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-29-17, 03:05 PM   #506
Gustavi
Crazy Gamer

31 號出セラ ...
咁抽唔抽好呢 ... 之前all in エーコ爆死左...
舊 08-29-17, 03:22 PM   #507
ShinDou

auron個pool應該仲有時間,等出左serah睇下勁唔勁先決定點射囉
舊 08-31-17, 08:33 PM   #508
ShinDou

斯丹, SHADOW, 博士, WAKKA, FARIS, ZELL上修完都係廢,YUNA上修完都叫做用得下,ACE出完技會儲3卡都開始用得下

沙漠王都好似幾勁,SERAH個毒唔知係咪同毒刀1樣扣咁多,如果1樣扣咁多仲要確定上毒其實都勁,阿榮有確定降速咁正﹖要ALLIN了,不過得3千幾石,要執晒9章D石先

此篇文章於 08-31-17 08:42 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-31-17, 09:43 PM   #509
ShinDou

5千得把SERAH舊武,用黎上毒應該都OK
舊 09-01-17, 09:41 AM   #510
Gustavi
Crazy Gamer

10抽irvine 槍一把,
補多廿張飛, 3把edgar相性 + 1把irvine

唔中セラ呀 ....
雖然技能好似又唔多突出

此篇文章於 09-01-17 09:56 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 09-01-17, 07:03 PM   #511
ShinDou

魔封劍唔知勁唔勁,留唔留石好? 魔封劍應該會封幾turn魔法招?
舊 09-02-17, 01:35 AM   #512
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
刷刷下刷咗個神技出嚟!

Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 08:48 AM   #513
ShinDou

兩招都加10%仲要CP5,而家都冇乙好刷我都係打紅色,淨係合VAAN同雲尼拿

其實DAM公式係點計﹖我出過D攻加百幾,唔知會唔會打出黎痛過攻加10%
舊 09-03-17, 11:08 AM   #514
ShinDou

冇長槍升唔到沙漠王,結果都係射左,20張飛冇5星,5千石中阿榮舊武,抽多5千好彩中到沙漠王新武,得番2千幾石,唔知儲唔儲得切石抽魔封劍 @@
舊 09-03-17, 02:04 PM   #515
ShinDou

試左好多次先岩岩好COMPLETE到HARD 9-15,唔知做乜難咁多,寫就寫LV69,但其他LV70版都易過佢好多1TAKE COMPLETE,可能因為冇WAVE2兩隻花大佬,最後WAVE大佬又耐物理,搞到要用魔TEAM打,廢好多又要慢慢磨

不過ECHO真係幾勁,12TURN補血好岩長期戰,同埋而家先知狀態淨係KEEP5個,俾佢上左臭息既話HOPE開個物罩同ECHO開REGEN就上番5BUFF洗左臭息,YUNA而家真係唔知有咩用了 XD
舊 09-04-17, 08:49 PM   #516
ShinDou

5千得洋蔥舊武,超廢 @@

沙漠王超勁喎打機械 @@

岩岩好COMPLETE埋5,仲未抽到魔封劍又未升人,所以出左HOPE開罩打,出埋SEE MORE同沙漠王,真係好易打,已經用錯FD用左TIDUS點知隻機械降唔到速,TIDUS又唔夠力,如果係用奶挺既話殺快好多,不過魔封劍真係要抽把番黎以備不時之需,唔知抽唔抽到

此篇文章於 09-04-17 09:31 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-04-17, 11:11 PM   #517
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
用番奶挺, seemore同vaan complete咗5, 魔封劍哩啲咁專既角唔抽喇, 等eiko, tidus同王女2專復刻至抽
舊 09-11-17, 04:57 PM   #518
ShinDou

見冇槍所以夠5千就焗射卡因pool,點知又中博士舊武,博士真係接近全game最廢角,唔知點解整到咁廢,舊武我之前凸爆左賣埋
舊 09-11-17, 05:20 PM   #519
Hawk
Game Master

3金但冇龍騎武, 越出越多角但我越玩就越hea...
哩隻真係冇ffbe好玩, 技太少又綁死角色同專武度...

此篇文章於 09-11-17 05:24 PM 被 Hawk 編輯。
舊 09-11-17, 05:44 PM   #520
ShinDou

ffbe係衰在畫面求其,但其他所有系統野都算好正,又唔係得1個打法先打到d勁野,又唔駛抽到最勁果堆5星先有得打
舊 09-12-17, 09:42 AM   #521
Gustavi
Crazy Gamer

當初冇玩ffbe 係因為乜都抽唔到 同 抽唔到又打唔到d event 喎 ....
舊 09-12-17, 10:20 AM   #522
ShinDou

ffbe開server果陣平衡差d,基本上full break必須, 即係vaan同光豬, 冇既話要有小丑招魔法無視魔防好大力,果陣好少角有呢d招

但好快已經好多角有break系,而家已經冇人會用vaan同小丑,係光豬用黎擋野仲有用

而家日版ffbe真係好正, 開game又送十幾廿抽, 你是但刷隻打手5星番黎應夠你過晒平時d活動, 係降臨同12武具要齊d人先好打d
舊 09-13-17, 02:09 PM   #523
Gustavi
Crazy Gamer

半額 lightning 相性 + lightning 專用 + bartz 相性
好耐冇咁賺法 XD
舊 09-13-17, 02:23 PM   #524
Hawk
Game Master

得1把雲哥2專, 但而家佢已經冇出場機會...
舊 09-13-17, 03:46 PM   #525
plokplok00
Insane Gamer

終於都抽到雪糕佬LA
之前唔知抽左幾多萬
不過都係無咩機會出場
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 03:12 AM

手機版 | APP版