Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-17-13, 10:18 AM   #26
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
果然我一唔睇 馬刺又嬴返
搞到我下兩場都唔敢睇 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:26 AM   #27
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: okabe 查看文章
今日MANU就真係打得番起,KEEP住個勢應該都保到尼場
果邊一出CORY就俾人狂爆
MANU打返起對馬刺幫助好大!如果佢今日唔係爆SEED的話依家個形勢應該仲係拉鋸緊…
引用:
作者: JMi 查看文章
果然我一唔睇 馬刺又嬴返
搞到我下兩場都唔敢睇 lol
你下一場唔好睇就OK了,因為我預期馬刺下場可以正式滅火!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:37 AM   #28
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
馬刺奪標可唔可以比GREEN 拿FMVP
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:39 AM   #29
JMi

green個故仔係 佢入完spurs都兩度爭d被cut
差唔多係跪求波波話自己會努力先有得留低

反而選中leonard同花兩年栽培佢呢下先至佩服
舊 06-17-13, 10:41 AM   #30
JMi

引用:
作者: ayato 查看文章
馬刺奪標可唔可以比GREEN 拿FMVP
更絕係比LBJ囉 XDDDD

我覺得都係比PARKER
佢打得好定唔好 真係兩隊波
舊 06-17-13, 10:43 AM   #31
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
ray allen 被破記錄後發狂中
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:49 AM   #32
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
無用喇! GREEN又繼續刷記錄
尼場可以收工
GAME6定有7場睇
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:50 AM   #33
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
GREEN
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:50 AM   #34
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
好彩馬刺頂得住!

舊 06-17-13, 10:54 AM   #35
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
不過下場熱火主場

舊 06-17-13, 10:56 AM   #36
Penny仔

又係green 3pts 穩定勝局
見到parker 同manu 剷神上身,又令我諗起當年的不快回憶
當年suns 對住既manu仲要後生幾年
舊 06-17-13, 11:48 AM   #37
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
真係唔到你唔服波波,個個都話係時候放棄Manu,用少d佢…佢就偏偏放佢打正選,又真係教到貨。
有時好教練就係咁,適當時候俾球員睇到佢仲好信任佢…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 12:21 PM   #38
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
真係唔到你唔服波波,個個都話係時候放棄Manu,用少d佢…佢就偏偏放佢打正選,又真係教到貨。
有時好教練就係咁,適當時候俾球員睇到佢仲好信任佢…
頂級教練連球員心理也可以調整

phil jackson果陣又係咁...
舊 06-17-13, 01:23 PM   #39
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
睇Spurs 打波同埋d戰術真係藝術黎,已經唔止一個二線球員打到識飛咁
真係好野
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 04:34 PM   #40
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
頂級教練連球員心理也可以調整

phil jackson果陣又係咁...
其實佢應該都係賭一舖,因為佢都無其他野可以做 ...
同埋可以更大理由出少 d 牛油手 splitter

打左 5 場都好精彩,唯一可惜無邊的 star 每一場都有人打得唔好,呢場 james 又係打打下無左影 ... 真係唔知佢心態問題定係體力問題 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699

此篇文章於 06-17-13 05:05 PM 被 Shadow 神 編輯。
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 05:02 PM   #41
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
同埋可以更大理由出少 d 牛油手 slitter

打左 5 場都好精彩,唯一可惜無邊的 star 每一場都有人打得唔好,呢場 james 又係打打下無左影 ... 真係唔知佢心態問題定係體力問題 ...
其實今場熱火都唔算打得差,3巨頭都有貨交
係對手命中率太高,幾次落後俾拉開都追得貼
馬刺其實都大隱憂,成場都好多TO
假若唔係外線持續有表現尼場可能倒輸番
前幾場Mike Miller後備入尼有貨交,打正選反而無料到
尼緊番去主場希望有改善
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 05:13 PM   #42
阿聰

引用:
我覺得LBJ抗壓力唔夠……年紀輕輕就組三巨頭,無疑係想打得輕鬆D,但咁樣練唔到抗壓力的。
當球隊需要LBJ時,LBJ多數都玩失蹤,我就覺得佢唔夠能力做當家球星,
因為呢個時候當家球星應該要負起扛起全隊成敗嘅責任,唔可能玩失蹤的。

舊 06-17-13, 05:16 PM   #43
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: okabe 查看文章
其實今場熱火都唔算打得差,3巨頭都有貨交
係對手命中率太高,幾次落後俾拉開都追得貼
馬刺其實都大隱憂,成場都好多TO
假若唔係外線持續有表現尼場可能倒輸番
前幾場Mike Miller後備入尼有貨交,打正選反而無料到
尼緊番去主場希望有改善
我能我對 lbj 要求太高
但有幾球佢快攻處理得唔好,d 士氣波輸左真係差好遠 ...
相反對面 green 入親 3 分時都係 heat 差唔多追到上黎,即刻止血

希望下場係最後啦!!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 05:49 PM   #44
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我覺得LBJ抗壓力唔夠……年紀輕輕就組三巨頭,無疑係想打得輕鬆D,但咁樣練唔到抗壓力的。
當球隊需要LBJ時,LBJ多數都玩失蹤,我就覺得佢唔夠能力做當家球星,
因為呢個時候當家球星應該要負起扛起全隊成敗嘅責任,唔可能玩失蹤的。
其實呢兩季已經好左好多,
係關鍵時刻果啲post up、強爆都幾致命,
不過唔係次次都甘穩定,硬係差甘少少

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 06:41 PM   #45
JMi

引用:
你諗返上鑊對pacers ot剩兩秒都神速剷到籃上去
就知LBJ係抗壓方面已經好有進步啦 以前一受壓就只識浪射
而家佢就算受壓影響 都勁過一般球員正常發揮好多

但上場嬴到係WADE帶起呢下子又真係無可否認
舊 06-17-13, 08:05 PM   #46
Penny仔

引用:
同埋可以更大理由出少 d 牛油手 splitter

今日見到splitter雙手入樽驚餐死...以為佢又會比人block
不過佢入樽之後仍然牛油,冇令大家失望
舊 06-18-13, 08:55 AM   #47
阿聰

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
其實呢兩季已經好左好多,
係關鍵時刻果啲post up、強爆都幾致命,
不過唔係次次都甘穩定,硬係差甘少少
我覺得係因為有WADE係度,而如果係冇得叫TIMEOUT嘅情況而要LBJ執行最後一擊,
我覺得LBJ好似唔夠決心去執行,有時可以起手那一刻卻無端端交波俾隊友,仲要交失波。
以LBJ嘅能力同埋身體質素,我覺得佢要堅決D去執行。
雖然WADE係熱火大佬,但只限表面上,落到場LBJ先至係真正熱火第一人。
引用:
你諗返上鑊對pacers ot剩兩秒都神速剷到籃上去
就知LBJ係抗壓方面已經好有進步啦 以前一受壓就只識浪射
而家佢就算受壓影響 都勁過一般球員正常發揮好多

但上場嬴到係WADE帶起呢下子又真係無可否認
LBJ就係需要好似對溜馬時那種決心,先至可以真正帶領到熱火。
WADE已經傷痕累累,冇可能好似LBJ咁次次都可以執行到最後一擊。
而且LBJ咁嘅人工同技術,球迷唔可能將LBJ同一般球員去比較,一定有期望。

場GAME 4,LBJ真係冇咩料到,如果唔係WADE突然射返起中距離的話,FINALS應該打完了…
引用:
今日見到splitter雙手入樽驚餐死...以為佢又會比人block
不過佢入樽之後仍然牛油,冇令大家失望
所以都係少D出場時間比較好。

舊 06-19-13, 08:32 AM   #48
阿聰

溫馨提示:今早9:00 NBA FINALS GAME 6
我決定開住隨身睇睇直播,如果馬刺可以奪標而回,今仗可能係TD最後一戰。

舊 06-19-13, 08:59 AM   #49
JMi

引用:
溫馨提示:今早9:00 NBA FINALS GAME 6
我決定開住隨身睇睇直播,如果馬刺可以奪標而回,今仗可能係TD最後一戰。
到GINOBILI退都未到TD啦
佢剛離婚 唔打波都唔知搞乜好 XD
舊 06-19-13, 09:02 AM   #50
阿聰

引用:
到GINOBILI退都未到TD啦
佢剛離婚 唔打波都唔知搞乜好 XD
TP9話希望今年幫TD贏多次總冠軍,等TD好似海軍上將咁樣以最高峰退休…

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM

現在的時間是 10:36 AM

手機版 | APP版