Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-11, 12:49 AM   #76
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
今日俾我係頑童入到最後一set

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-11, 07:00 PM   #77
gazzii
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2010
呢SET不是我所好.等2月出另一SET時先入.希望到時QC好點.

引用:
作者: chunwai0091 查看文章
今日俾我係頑童入到最後一set
gazzii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-11, 07:15 PM   #78
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
輕裝份量重裝價錢konami越來越黑 o_O
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-11, 07:14 PM   #79
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

ワンダーフェスティバル2011[冬] KONAMI 武装神姫スペシャルステージ
http://www.ustream.tv/recorded/12495129

有新神姬

仲有BM2

CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
舊 02-07-11, 12:39 PM   #80
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
Konami係会場食晒蕉
對神姫手辧係会場開盒睇完即時放低

D質数好到呢~~~~~

↓影到Lee到相機無電......

舊 02-07-11, 12:41 PM   #81
Q- 
Game Master
      ①   

註冊日期: Mar 2003
無電所以影唔到柳瀬敬之a
引用:
作者: 豪華作家陣のデザインによる「武装神姫」新作がワンフェスに集合した
山猫&鷲咁快出repaint!?
真係估佢唔到. ..

咁我隻莎羅たん呢~~\
就係予佢出ri-pe,原版 我pass左 (買左razz就算

--Σ(゚Д゚#)--(;´Д`)~♥--
↘.㊥②♪   .../次回:S;G(予/

此篇文章於 02-07-11 03:10 PM 被 Q-  編輯。
Q-  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 02:57 PM   #82
gazzii

神姬D質量真係好有問題,PAINTING唔講,好多時用d物料都未開已經花晒咁.價錢就一直加.對比figma,人地價錢平好多,而且質量qc都keep得好好.神姬就真係一直走下坡,而家連gamecard都無埋.寧願佢唔好出咁多repaint,攪好qc再算.我已經連續幾隻無入,一上手見到d質量咁真係買唔落.一對神姬可以買4隻figma,一直係神姬迷既我都要深思係咪值得keep落去.
舊 02-07-11, 03:10 PM   #83
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
Konami條生産線係依前takara
takara一向唔老黎比konami食佐

再加上konami個邊無乜專業玩具人材
takara有料個班又轉工轉得七七八八

質素越黎越差係正常

舊 02-07-11, 03:39 PM   #84
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
Konami條生産線係依前takara
takara一向唔老黎比konami食佐

再加上konami個邊無乜專業玩具人材
takara有料個班又轉工轉得七七八八

質素越黎越差係正常
原來有段故

舊 02-07-11, 04:10 PM   #85
Q- 
Game Master
      ①   

DEATH SENTENCE! m9

希望谷底反弾啦
又少樣野玩好可惜

此篇文章於 02-07-11 04:18 PM 被 Q-  編輯。
舊 02-07-11, 10:33 PM   #86
gazzii

日本好多人都會將自己既神姬"改造",好多都改到好型,而且D PAINTING都自己重新執過.可惜我無咁既技術.對注D都唔知叫唔叫"次貨"既神姬真係好心傷.舊果D會變色出油,D鏍絲又因為出油生鏽,D PAINTING又會因為出油化開,就算濕度KEEP得幾好都無用..曾經諗過自己同佢噴消光,但又唔想將佢攪到完全啞色,而且都唔知會唔會噴完出更大問題.我無咩其他FIGURE,大部份都係神姬,見到佢地咁,除阻無耐真係唔知講咩好.

引用:
作者: Q-  查看文章
DEATH SENTENCE! m9

希望谷底反弾啦
又少樣野玩好可惜
舊 02-08-11, 01:45 PM   #87
Q- 
Game Master
      ①   

咁我又未試過好似咁厳重
不過我睇過有人噴clear上去係完全可行的, 你唔想要消光就買支半光~~
消光仲比較難搞

舊 02-22-11, 09:52 PM   #88
tung999
Game Master

這份量 你是輕裝吧www
舊 02-22-11, 10:08 PM   #89
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
購入點詳細希望

舊 02-22-11, 10:14 PM   #90
tung999
Game Master

信和一set 645
舊 02-22-11, 10:56 PM   #91
ゆり

註冊日期: Nov 2004
白鳥有冇散!?

舊 02-22-11, 11:12 PM   #92
tung999
Game Master

引用:
作者: 秋山澪 查看文章
白鳥有冇散!?
目前看到只有一套套買 想散買可能再過一陣子吧w
舊 02-22-11, 11:13 PM   #93
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: tung999 查看文章
目前看到只有一套套買 想散買可能再過一陣子吧w
sad

我只係對白鳥有興趣

舊 02-22-11, 11:35 PM   #94
tung999
Game Master

件數一整個就是少w
地台也是輕裝的-﹏-
舊 02-23-11, 12:14 AM   #95
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: tung999 查看文章
件數一整個就是少w
地台也是輕裝的-﹏-
[IMG]http://i72.photobucket.com/albums/i170/tung9394/S8000888.jpg[IMG]
果然輕裝

舊 02-23-11, 12:45 AM   #96
Q- 
Game Master
      ①   

不是從一開始就被認定是輕裝嗎w
對比起山貓 哩隻會有d唔值既感覺吧
引用:
作者: 秋山澪 查看文章
sad

我只係對白鳥有興趣
講真咖~我訂左隻白雀, 而家有d後悔
諗緊放出去回饋番荷包先生
定係 換隻黑雀(如果有人肯)
不過都要睇過實物先知

此篇文章於 02-23-11 10:11 AM 被 Q-  編輯。
舊 02-23-11, 02:38 PM   #97
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-23-11, 03:07 PM   #98
闕闕。﹏。

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: money 查看文章
第8幅圖...
被亂入了?
闕闕。﹏。 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-11, 10:31 AM   #99
gazzii

我只入HOBBY版的.黑白鳥都不入.雖然都覺得黑白唔錯,可惜無咁多錢..
舊 02-24-11, 01:57 PM   #100
疾風之翼
Junior Member

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Q-  查看文章
不是從一開始就被認定是輕裝嗎w
對比起山貓 哩隻會有d唔值既感覺吧

講真咖~我訂左隻白雀, 而家有d後悔
諗緊放出去回饋番荷包先生
定係 換隻黑雀(如果有人肯)