Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-14, 02:01 AM   #426
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: GN00508771 查看文章
戈間野10年都唔開一次-.-
你咩時間去先

平日晚上先開

舊 10-02-14, 02:03 AM   #427
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 怪人 查看文章
你咩時間去先

平日晚上先開
下午-.- 岩岩入左群-.-晚上先開

澳門仲有冇其他場-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-14, 05:33 PM   #428
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
搵返d舊車出黎,先發現我其中一架車而家炒緊
叫CX09

舊 10-03-14, 02:21 PM   #429
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
搵返d舊車出黎,先發現我其中一架車而家炒緊
叫CX09
新出都炒味濃
都唔明異色開窿版越出越多

正常版又唔見出透明色

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-14, 04:15 PM   #430
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: Tano 查看文章
新出都炒味濃
都唔明異色開窿版越出越多

正常版又唔見出透明色
cx09炒得比而家d勁,因為底盤同車輪都係滲碳,好少有

舊 10-08-14, 03:23 PM   #431
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

原來我訂條軌道係cup版
今日返左貨

舊 10-08-14, 04:34 PM   #432
CCemi

註冊日期: Dec 2003
乜而家玩四驅車玩到咁高級既, 前後避震都做到

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-14, 05:25 PM   #433
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: KeaneYip 查看文章
兩三年前嘅事
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-14, 11:50 PM   #434
Tano
嫑憅

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
四輪獨立也不是新事物不過實用性就

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 10-08-14, 11:58 PM   #435
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Tano 查看文章
四輪獨立也不是新事物不過實用性就
心裡有用就有用
舊 10-09-14, 12:12 PM   #436
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
我平時係鐘意行"二驅"
返正有條賽道,架車唔會週圍撞
加中軸,我覺得會增加磨打壓力
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 12:55 PM   #437
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
11月 出AR底盤版的旋風麥林 暴風超音⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 02:00 PM   #438
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
都仲未玩到單芯6n銅 撞焊,高輸出電池, inverter booster , ....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 03:56 PM   #439
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
都仲未玩到單芯6n銅 撞焊,高輸出電池, inverter booster , ....
請不要攻擊賽道

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 05:24 PM   #440
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 魔璃 查看文章
請不要攻擊賽道
唔會有事wo,廿幾年前 雙磨打(3V + 9V) inverter 1full 放電比9v, 3v磨打被扯到出火花都沒事 :P
當年我地仲玩放D 響子( 吹BB果D) 一跑食風就發出聲 , 當然要屈下條片, 唔係1尾V V V ..... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 10-09-14 05:42 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-14, 05:43 PM   #441
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
作者: Terry仔 查看文章
我平時係鐘意行"二驅"
會唔夠力速力

舊 10-10-14, 10:03 AM   #442
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
二驅有咩好處?

但如果前面冇動力, 得後輪推會唔會反而負荷大左?

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 10:48 AM   #443
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 魔璃 查看文章
二驅有咩好處?

但如果前面冇動力, 得後輪推會唔會反而負荷大左?
用多條軸做出黎嘅四驅本身就係負荷
但係 MA / MS 果種四驅最直接輸出係另一回事
舊 10-10-14, 04:01 PM   #444
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
如果由零開始,有冇網(中文) 有教學?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 05:32 PM   #445
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
http://donsmini4wd.blogspot.tw/2013/09/blog-post.html

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 05:48 PM   #446
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
睇咗兩篇

結論係得閒飲茶
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 06:05 PM   #447
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
買左部車同FRP出去問D師兄比意見會快D

舊 10-10-14, 06:09 PM   #448
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
如果前置磨打行2驅,架車沖360迴轉會唔夠力,有可能半空跌倒
因為上斜時,重心去左後輪,又偏偏後輪無動力推佢XD

其實2驅過灣道都有利,係入/出灣道時,前後輪轉速都有分別
如果用四驅就同步,反而無咁好
當然,未有實質數據支持我嘅講法
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-14, 06:59 PM   #449
Tano
嫑憅

引用:
我平時係鐘意行"二驅"
傳動不只兩種

幾時得閑
約埋放車
引用:
如果前置磨打行2驅,架車沖360迴轉會唔夠力,有可能半空跌倒
因為上斜時,重心去左後輪,又偏偏後輪無動力推佢XD

其實2驅過灣道都有利,係入/出灣道時,前後輪轉速都有分別
如果用四驅就同步,反而無咁好
當然,未有實質數據支持我嘅講法
都離不開阻力

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 10-10-14, 07:12 PM   #450