Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-17, 12:40 PM   #2826
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: martinnitram 查看文章
好似話兩種大盒配率, 呢隻都係得一盒, 所以理論上好難散買到... (上兩隻 00 都無咩點炒, 不過都唔排除o的人想一次過追哂三隻)

1 set 的話就零食吧, 過埋新年都差唔多 8 號.
入左啦…一見到第二水齊夾冇炒仲唔掃左先咩……

不過下次#06應該仲大鑊...一諗到實有堆人一買就三隻三隻咁掃哂d漢堡......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 01-28-17 02:54 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-17, 10:45 PM   #2827
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
入左啦…一見到第二水齊夾冇炒仲唔掃左先咩……

不過下次#06應該仲大鑊...一諗到實有堆人一買就三隻三隻咁掃哂d漢堡......
1 set 買應該唔洗炒價吧? 買散款就真係睇彩數...

舊 01-29-17, 12:48 AM   #2828
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: martinnitram 查看文章
1 set 買應該唔洗炒價吧? 買散款就真係睇彩數...
你錯了......

殖民星同香港唔同...買set一樣有舖照炒......
例如今次#05某黑店仲開價每set 300+......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-17, 04:54 PM   #2829
地獄黑仔王

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
你錯了......

殖民星同香港唔同...買set一樣有舖照炒......
例如今次#05某黑店仲開價每set 300+......
但澳門唔係有零食物語? 無盒蛋賣?
300+ 有無市場先...

舊 01-29-17, 05:26 PM   #2830
biscuits
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
biscuits 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-17, 05:29 PM   #2831
biscuits

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: biscuits 查看文章
立埋超鋼飛驅

biscuits 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 09:46 PM   #2832
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Rance 查看文章
砌黎睇下,我見頭盔D件好似同GUNKILLER咁上下都係咁易甩咁...
砌完
整體又幾扎實啊. 我果隻唯一鬆嘅係右脾左右拍埋果兩塊,一郁小小角度就好易散. 但依隻隻腳無pose可擺就算了。
下隻繼續支持

-----------------

得閒拎番next嘅德卡出來,作為next最高峰果然強勁, 對比下都唔係完敗(雖然我有補色啦),仲有D地方靚過f. 例如火箭發射器本身有油紅色同埋粗D, 成個盾都係實心(f係空心盾)同埋自護logo有印色
不過整體比例f的確無得輸

報喪女妖最大敗筆係隻眼, 睇清楚D其實個模係無問題, 問題在於印出嚟果D黑線整歪左, 所以搞到中線唔對, 仲要係隻隻都係咁, 應該係用嚟上色個模本身做衰左了....不過都預左第一set有各種鑊氣, 希望以後唔好再出現就好

相薄

此篇文章於 02-01-17 10:04 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 07:30 AM   #2833
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://p-bandai.jp/item/item-1000111923/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 12:40 PM   #2834
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
Angry

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
砌完
整體又幾扎實啊. 我果隻唯一鬆嘅係右脾左右拍埋果兩塊,一郁小小角度就好易散. 但依隻隻腳無pose可擺就算了。
下隻繼續支持

-----------------

得閒拎番next嘅德卡出來,作為next最高峰果然強勁, 對比下都唔係完敗(雖然我有補色啦),仲有D地方靚過f. 例如火箭發射器本身有油紅色同埋粗D, 成個盾都係實心(f係空心盾)同埋自護logo有印色
不過整體比例f的確無得輸

報喪女妖最大敗筆係隻眼, 睇清楚D其實個模係無問題, 問題在於印出嚟果D黑線整歪左, 所以搞到中線唔對, 仲要係隻隻都係咁, 應該係用嚟上色個模本身做衰左了....不過都預左第一set有各種鑊氣, 希望以後唔好再出現就好
肯連埋斧已經執到,冇得要求咁多
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 03:21 PM   #2835
Efreet

註冊日期: Feb 2014
next 同 F 啲武器/盾可唔可以共用?
Efreet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 08:05 AM   #2836
唔知叫咩名

註冊日期: Jan 2015
之前DASH咁垃圾
F我已經好滿足
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 08:39 AM   #2837
日向小RAYRAY

老實講F01既選角有四隻係next出過,我個人比0分
係比面02 03既誠意
舊 02-03-17, 09:49 AM   #2838
J+1
望過黎呀!!!!!!

閱..

https://twitter.com/sgundamr/status/827168511592108034
由手機版發出
舊 02-03-17, 03:04 PM   #2839
日向小RAYRAY

引用:
作者: J+1 查看文章
叫件垃圾慳D
舊 02-04-17, 12:55 PM   #2840
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013
連今石進自己都說單行本漫畫版和模型漫畫版設定不同好亂,話晒大和虹一都是武者高達的始創者
單行本漫畫版:真驅參=真惡參
模型漫畫版:真驅參=真惡參子孫

此篇文章於 02-04-17 01:20 PM 被 bbdaishogun 編輯。
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 01:27 PM   #2841
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
老實講F01既選角有四隻係next出過,我個人比0分
係比面02 03既誠意
昨天開了,獵魔
啲色怪怪地同個樣都怪怪地⋯⋯

同埋想問下你地點插啲關節入去,超硬,每次都插到手指好痛,

不過算收貨啦
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 01:56 PM   #2842
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
可以試下浸熱水 不過我冇

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 03:48 PM   #2843
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: bbdaishogun 查看文章
連今石進自己都說單行本漫畫版和模型漫畫版設定不同好亂,話晒大和虹一都是武者高達的始創者
單行本漫畫版:真驅參=真惡參
模型漫畫版:真驅參=真惡參子孫
但普遍應該覺得係子孫

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 12:31 AM   #2844
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Efreet 查看文章
next 同 F 啲武器/盾可唔可以共用?
完全共通
手持武器定係盾都一樣, 仲有D飛彈發射器都可以互換落對方嘅盾

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
同埋想問下你地點插啲關節入去,超硬,每次都插到手指好痛,

不過算收貨啦
由手機版發出
肩關節, 我先整撻Blu-Tack在檯面, 再痴今次個base底座個上去, 個洞位再撻blu-tack, 然後將條野垂直痴上去. blu-tack唔會頂得實佢, 係for佢唔會飛走
然後將個身體從上面插入, 開頭可能未掌屋到度力, 整歪左插唔入, 試多幾次控制到垂直嘅力就好易入

手臂今次就比dash易搞好多

見2ch d人開始移植新肩關節去dash系列, 希望淘寶快D有關節補件

相薄

此篇文章於 02-05-17 12:42 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 02:04 AM   #2845
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咦,ENSEMBLE 02都有盒蛋版,即訂...

舊 02-05-17, 10:32 AM   #2846
地獄黑仔王

引用:
孤扭唔見開訂, 只係得精品開?

舊 02-06-17, 05:17 PM   #2847
J+1
望過黎呀!!!!!!

.....mk 3巨神化

http://www.yatate.net/.assets/170206_SDLW-010_mk3.pdf
由手機版發出
舊 02-06-17, 05:22 PM   #2848
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
GM價會唔會被炒高? 想量產。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 10:55 AM   #2849
Efreet

註冊日期: Feb 2014

http://gashapon.jp/blog/

炒冷飯
Efreet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 11:05 AM   #2850
J+1
望過黎呀!!!!!!

下面可伸長
由手機版發出

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 07:02 PM

手機版 | APP版