Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-29-17, 02:20 PM   #901
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Sar8 查看文章
如果對個裝備能力果d咁不滿仲要夾硬靠裝備完成佢
呢d貼錢買難受,不了
咁本身由試版開始就係打寶GAME,只係動作部份比無雙有多些少野咁解

舊 09-29-17, 02:28 PM   #902
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
所以因為咁我2週後就封
唔同佢磨啦

舊 09-29-17, 02:47 PM   #903
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本習慣咗用一套就唔太會換其他,特別係後期,畢竟唔會成日走去輪迴配裝。
招式亦多黎無咩用,始終最後都只會用最有效率果招/通常攻擊

個人認為隻GAME最煩人係每次開新難度都要跑山…
仁王路今次好左, 終於可以打一定量舊main就開晒

嫌無雙唔好玩?
我無做特化, 500零lv輕裝旋棍+大刀打夏之陣, 仍然死得好開心
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 04:28 PM   #904
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Sar8 查看文章
如果對個裝備能力果d咁不滿仲要夾硬靠裝備完成佢
呢d貼錢買難受,不了

其實個合魂裝備不差...
只係佢勁多選項先覺得好複雜....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 04:44 PM   #905
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁本身由試版開始就係打寶GAME,只係動作部份比無雙有多些少野咁解
想講打寶只係其中玩法者...
有神器都一樣會死....

呢隻GAME其實仲有好多野玩...
玩連技..玩忍術, 玩陰陽術...等等...
有人LIKE似DS咁一擊脫離, 有人LIKE飛天御劍流無雙式...
完全係睇你想點玩...
舊 09-29-17, 04:44 PM   #906
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 淡水 查看文章
仁王路今次好左, 終於可以打一定量舊main就開晒

嫌無雙唔好玩?
我無做特化, 500零lv輕裝旋棍+大刀打夏之陣, 仍然死得好開心
基本上當佢DS咁玩....你就會覺得死係沒咩所謂...
舊 09-29-17, 04:54 PM   #907
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
啱啱再玩左幾個鐘去試下證明自己既觀點係咪真,嚟幾個鐘只升精華,升到差唔多先去開第一隻王,真係易打好多,越玩越似diablo3,連裝備屬性都有八成似,不過有一樣野係最似diablo3,來來去去都係得個幾個種類既怪,仁王到底係咪暴雪出嫁,感覺唔多唔少抄襲diablo3,點解咁講,一個好簡單既裝備就知道,華戒/勾玉 八尺,但係暗黑仁王又無暗黑破壞神既快速快度,一味拖

PS:有玩過D3就知道我講乜,D3係快去快出,而仁王就好似龜既速度去打王,有時候小怪都係咁,講得衰D個句,要拉怪出來打,唔知仲以為玩緊初代魔獸世界,拉怪,Team Ninja點解做唔返ninja gaiden個種快感出嚟,反而做左隻暗黑魔獸仁王出嚟

此篇文章於 09-29-17 05:09 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-17, 05:07 PM   #908
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: chrischun 查看文章
啱啱再玩左幾個鐘去試下證明自己既觀點係咪真,嚟幾個鐘只升精華,升到差唔多先去開第一隻王,真係易打好多,越玩越似diablo3,連裝備屬性都有八成似,不過有一樣野係最似diablo3,來來去去都係得個幾個種類既怪,仁王到底係咪暴雪出嫁,感覺唔多唔少抄襲diablo3,點解咁講,一個好簡單既裝備就知道,華戒/勾玉 八尺,但係暗黑仁王又無暗黑破壞神既快速快度,一味拖
總之你當佢係Dark Souls咁玩...你就會覺得好易玩...佢仲要有超高回避速度~
其實好多怪都有弱點....試下爆頭爆角等等~

記住要引怪...唔係呂布無雙都死...
舊 09-29-17, 05:26 PM   #909
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
總之你當佢係Dark Souls咁玩...你就會覺得好易玩...佢仲要有超高回避速度~
其實好多怪都有弱點....試下爆頭爆角等等~

記住要引怪...唔係呂布無雙都死...
其實我唔覺得仁王難玩,只係覺得為刷以刷既GAME玩得太多,仁王根本就係2004年既最新或最有創意既玩法,留意魔獸世界都係2004年,兩者其實真係好似,我自己估計就係當時Team Ninja係借鑒WOW去開發仁王,咁到後來係點大家都知,點解話仁王唔難玩,因為嚟類型既GAME只係磨時間升級就可以,如你有玩過初代版本WOW就知道乜野叫難,如果仁王既難係叫苦痛,初代版本WOW可以叫到生不如死,當然嚟個只係我單方面既想法,不過如果仁王係2004年出到就真係創意無限,係2017年先出嚟,已經有好多同類型既GAME去比較,當然你問我會唔會再繼續去玩仁王,我一定會(買左返嚟唔玩,我係痴,唔係傻既),只不過會用打發時間既心情去玩下,有新GAME就玩新GAME,無就玩仁王,因為嚟類型既GAME有一個共通點,就係經常更新,無得追

舊 09-29-17, 06:05 PM   #910
chrischun
Juliuscrui

真心話,嚟隻GAME如果係早幾年出,我諗我會迷到痴曬線,因為當時我一直都想有一隻可以單機去刷裝備既GAME面世,可惜一遲就遲十幾年,真係月經都等到停經,不過講返轉頭,嚟隻仁王既敵人真係DODO地(包括王),攻擊模式隻隻差唔到幾多,只要對住每一隻怪幾分鐘,先了解敵人既攻擊方法,基本上都唔難打,以我為例子去講,我每次見到新怪都唔會打住,同隻怪近及遠距離磨幾分鐘,睇下佢想打我,而又打唔到既快感,到清楚所有攻擊模式後先去開怪,宜家就玩緊打怪時中途轉換上中下招式有乜效果(嚟個真心好玩,因為要了解曬敵人招架方式玩死佢),其實已經對所有王有視覺疲倦,只不過係大隻D咁解,基本上慢慢同王磨無傷真係唔難,難就難在我係一個比較急性既人,嚟隻GAME打王唔貪刀基本上慢慢打都無乜問題(我第一隻王試過慢慢打,講得衰D個句,邊有王咁白痴嫁,比主角轉去後面比人片),問題在於唔貪刀已經唔係嚟個世代既遊戲,我十幾年前已經玩緊,所以嚟隻GAME最好玩既係了解所有敵人後去用貪刀方式去打而又無傷情況下先好玩,用返2004年既玩法,咪攪我

此篇文章於 09-29-17 06:07 PM 被 chrischun 編輯。
舊 09-29-17, 06:21 PM   #911
chrischun
Juliuscrui

呢隻game最失敗就係九十九系統,佢又想做到好似無隻咁嘅快感,但又兩頭唔到岸,打小怪又浪費,打王又唔係可以快好多收王皮,一個好似好華麗二又唔實用嘅系統

舊 09-29-17, 08:19 PM   #912
chrischun
Juliuscrui

攞左一個好過比綠武器我既道具,(海螺)可以無限使用,用途就係吹海螺引附近敵人到玩家位置

舊 09-29-17, 08:58 PM   #913
chrischun
Juliuscrui

攞左海螺後,基本上已經無敵,都唔洗睇D敵人係邊個位置,吹D敵人到自己位置慢慢強姦佢,真係吹都吹死佢

此篇文章於 09-29-17 09:01 PM 被 chrischun 編輯。
舊 09-29-17, 11:14 PM   #914
chrischun
Juliuscrui

自從攞左海螺後,連補血都唔洗用,不過都死過一次,嚟一死唔係比敵人打死,係比蝙蝠推落街死左

舊 09-30-17, 02:01 PM   #915
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
《仁王 完全版》11 月推出 完整收錄 3 波 DLC 與新武器、新角色、新守護龍等追加要素
數位下載版 預計 2017 年 11 月 7 日(二)開放下載
實體版   預計 2017 年 12 月 7 日(四)發售

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-17, 02:52 AM   #916
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
隻九尾, 火彈投石有保護色, 尾大舊到睇唔到佢出咩
想點
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 03:04 PM   #917
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: whassupbun 查看文章
《仁王 完全版》11 月推出 完整收錄 3 波 DLC 與新武器、新角色、新守護龍等追加要素
數位下載版 預計 2017 年 11 月 7 日(二)開放下載
實體版   預計 2017 年 12 月 7 日(四)發售
係咪中文版?
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 03:31 PM   #918
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
剛剛回來試玩了下 仁王之道都係俾怪秒
4周都仲叫容易過 然後稀人又招不到了
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 07:17 PM   #919
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
想問lv soft cap大約是多少?現在我有16x。另外武器是不是最高lv 150?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-02-17, 08:22 PM   #920
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
作者: darkvolver 查看文章
想問lv soft cap大約是多少?現在我有16x。另外武器是不是最高lv 150?

Sent from my iPhone using Gaforum
武士之道武器最高係150

強者 160 修羅 200 至 210 頓悟 250 至 260

仁王之道連無間獄任務 最高 320 合魂+100以上

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 08:26 PM   #921
milkteatv
Junior Member

註冊日期: Jul 2016
引用:
作者: darkvolver 查看文章

有齊DLC,最高就lvl750, 之後好似有另計1000lvl的特別點。
武器310+N

此篇文章於 10-02-17 08:33 PM 被 milkteatv 編輯。
milkteatv 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 09:18 PM   #922
安安

註冊日期: Jan 2002
https://twitter.com/KoeiTecmoUS/stat...37276374441984
Nioh is coming to PC Steam on November 7th, 2017 as Nioh: Complete Edition
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-17, 11:45 PM   #923
~飛彈~@@
バン

引用:
作者: milkteatv 查看文章
有齊DLC,最高就lvl750, 之後好似有另計1000lvl的特別點。
武器310+N
個1000點補正提升分4類

HP : 每升2點 加 1 HP 值
攻擊力 : 每升5 點 加 1 攻擊力
防禦力 : 跟攻擊力比率一樣
幸運 : 每升10點 幸運值 加 1

舊 10-03-17, 12:12 AM   #924
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: milkteatv 查看文章
武器310+N
未有dlc最高幾多Lv

舊 10-03-17, 12:39 AM   #925
~飛彈~@@
バン

引用:
作者: chrischun 查看文章
未有dlc最高幾多Lv
更新版本為幾多

第一個DLC修羅之道(三周目)封頂為400級

未有DLC大約400以下

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 11:34 PM

手機版 | APP版