Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-18, 09:30 PM   #201
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
我記得係蛇魔再臨
要拎幾隻隱藏角要超趕路

今集還好,樓上咁講,火紋無雙果隻趕路還痛苦
今集NPC無戰鬥力就算,你去搵完果啲苦戰朋友都唔回血先係重點
過往苦戰npc比玩家接觸都會回復小小血量
今集第三章火計燒船果關韓當伯伯夠膽一滴血要走完場
我重玩幾次先過到
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-18, 11:09 PM   #202
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
其中有關卡既挑戰目標係唔可以俾獨眼獸(巨人)敗走…
我見到佢紅血,得返極少血量。救左佢之後,都唔見佢既血量回升。
要隔左一陣,我又經過佢附近再睇下佢,先見到佢既血量多返少少。
正如樓上所講,我都唔知點解今集救左NPC之後,唔係好似以前咁回返(一半左右)血。

Btw,仲有樣不得不提既係,
唔知點解支線關卡,佢地可以排到咁亂??????
正常情況,佢地就算唔按返個次序,都應該以「推薦LV」由低起高咁排返落去啦!
如果以依家咁樣亂咁排,到重玩個陣真係唔知點好……好唔方便!

PS. 仲有某特定情況下,玩家用既角色係會唔識眨眼!呢個bug已經證實左係存在,
真係好離奇!

隻Game依家仲係有好多bug同要調整既野,希望暗榮可以盡快做好去!

此篇文章於 10-08-18 11:59 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 08:24 AM   #203
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 權愛真 查看文章
我見到佢紅血,得返極少血量。救左佢之後,都唔見佢既血量回升。
要隔左一陣,我又經過佢附近再睇下佢,先見到佢既血量多返少少。
正如樓上所講,我都唔知點解今集救左NPC之後,唔係好似以前咁回返(一半左右)血。

正常情況,佢地就算唔按返個次序,都應該以「推薦LV」由低起高咁排返落去啦!

PS. 仲有某特定情況下,玩家用既角色係會唔識眨眼!呢個bug已經證實左係存在,
真係好離奇!

隻Game依家仲係有好多bug同要調整既野,希望暗榮可以盡快做好去!
我是中個一個bug,用神術把武將轟走後,他卡死在建築物物內..
用鎖定可以鎖到,地圖也看到..
但就在一般畫面怎看也看不到~XD

搞到要重打..

舊 10-09-18, 11:57 AM   #204
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:

真係好離奇!

如果敗走問題攪唔掂可以試下落隻輝夜姬
R1+O 可以範圍回血

7 不思議個關一開波我都要幫隻 NPC 回一次血先解到任

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 09:18 PM   #205
權愛真

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
我是中個一個bug,用神術把武將轟走後,他卡死在建築物物內..
用鎖定可以鎖到,地圖也看到..
但就在一般畫面怎看也看不到~XD

搞到要重打..

除左鎖定之外,其實神術既三招,因為部份角度同畫面附近既建築物問題,
都有各種破圖、判定方向既bug…同埋個畫面會經常閃爍既情況。(笑)
講返轉頭,可以鎖定武將呢個設定係正面既,不過可以再調整得更好。

講到重打,我頭先係「背叛之神」為左評價S,重玩到第四次先做到……。
(LV8X 貂蟬、LV8X 關銀屏、LV100 真田幸村)……

此篇文章於 10-09-18 09:24 PM 被 權愛真 編輯。
舊 10-09-18, 09:22 PM   #206
權愛真

引用:
作者: ericwpk 查看文章
如果敗走問題攪唔掂可以試下落隻輝夜姬
R1+O 可以範圍回血

7 不思議個關一開波我都要幫隻 NPC 回一次血先解到任
你唔講,我真正唔知,因為我未用到佢,
謝謝版友的分享,我遲下會試試。

七不思議的個關既挑戰目標,都幾高難度…
係其他地方都見唔少人問。

今集清兵慢既角色要解挑戰目標、評價S真係顯得好吃力!
天舞係唯一可以稍稍改善到佢地太劣勢既情況…。
舊 10-09-18, 10:00 PM   #207
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
真係要搞咁多野咩??
我clear晒
宜家打緊專武
暫時所有關都係用本多輾壓過去

睇返七不思議,兩把專武拎晒,修羅都兩個S
都係用本多輾壓,每打一隻會回血個喎

舊 10-09-18, 10:32 PM   #208
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
我唔係用本多
我係用女忍

一見到人唔理係雜兵定武將都r1正方先
俾我卷到半空完全任我魚肉,而我可以安全殺人

真係唔小心俾人打到冇得天攻都係卷一堆兵然後三角三角三角回血

可能覺得今集就咁用女忍好冇腦好無恥
不過今集自己要跑狗嘅情況太多
可以保持機動力同攻擊力嘅角色實在太重要
我有幾關初見除咗殺兵殺到忘我冇趕路之外
基本上用女忍好難拎唔到S
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 10:52 PM   #209
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
上馬
跑跑跑
一見頭頂有名
落馬
正方正方正方正方三角三角三角
如果未有咩三極風斬天舞就事先加一野R1+三角
繼續趕路

此篇文章於 10-09-18 10:58 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 11:03 PM   #210
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
張飛+恵酒
人堆中O-->合體技滿左-->合體技-->無雙又滿左-->重覆

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 11:34 PM   #211
權愛真

有個關於屬性既疑問,想請教大家。
例如武器個度,我分別裝左「斬」同「風」。
而後來有金色屬性「風斬」。
咁佢地既發動性,究竟有咩差別?
分開裝「斬」同「風」定係裝「風斬」較強?

此篇文章於 10-09-18 11:36 PM 被 權愛真 編輯。
舊 10-09-18, 11:41 PM   #212
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
有個關於屬性既疑問,想請教大家。
例如武器個度,我分別裝左「斬」同「風」。
而後來有金色屬性「風斬」。
咁佢地既發動性,究竟有咩差別?
分開裝「斬」同「風」定係裝「風斬」較強?
無分別
金色係因為你可以係同一格裝兩個屬性,可以用少一個位咁解

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-18, 02:56 AM   #213
權愛真

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
無分別
金色係因為你可以係同一格裝兩個屬性,可以用少一個位咁解
哦,我仲以為「風斬」既發動率會比獨立既「風」同「斬」低。
咁既話,即係有「風斬」就擺「風斬」,因為多一個位可以加其他屬性嘛。
感謝解答!
舊 10-10-18, 08:13 AM   #214
wang2009hk
Game Master

引用:
除左鎖定之外,其實神術既三招,因為部份角度同畫面附近既建築物問題,
都有各種破圖、判定方向既bug…同埋個畫面會經常閃爍既情況。(笑)
講返轉頭,可以鎖定武將呢個設定係正面既,不過可以再調整得更好。

講到重打,我頭先係「背叛之神」為左評價S,重玩到第四次先做到……。
(LV8X 貂蟬、LV8X 關銀屏、LV100 真田幸村)……
S評我第一次打就隨便..有就有..冇就冇..
第一次打人生路不熟...有時想割下草突然就要人係九尺遠趕去幫手...

不時搞到時間超標..

現在就靠奧丁搞修羅杯時順手搞回全S

舊 10-10-18, 08:15 AM   #215
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: 血之淚 查看文章
我唔係用本多
我係用女忍

一見到人唔理係雜兵定武將都r1正方先
俾我卷到半空完全任我魚肉,而我可以安全殺人

真係唔小心俾人打到冇得天攻都係卷一堆兵然後三角三角三角回血

可能覺得今集就咁用女忍好冇腦好無恥
不過今集自己要跑狗嘅情況太多
可以保持機動力同攻擊力嘅角色實在太重要
我有幾關初見除咗殺兵殺到忘我冇趕路之外
基本上用女忍好難拎唔到S
今集最無腦的是那位用銃的雜賀~XD

神速正常來說是會被武將擋..但他神速攻擊的子彈不算在神速內而且能發動屬性ww

舊 10-10-18, 10:08 AM   #216
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: 忍者 查看文章
真係要搞咁多野咩??
我clear晒
宜家打緊專武
暫時所有關都係用本多輾壓過去

睇返七不思議,兩把專武拎晒,修羅都兩個S
都係用本多輾壓,每打一隻會回血個喎
七不一開始個下試左幾次佢都跌落一半血
唔想煩, 幫佢回血算
之後 keep 住除草就再無用過回血

話說
之前 D 無雙都成日要去制壓 D 出兵口
今集好似無咁既必要

又另外
全 S 杯係咪要所有難度 S 晒?
即係一關要 S 4 次 ??

此篇文章於 10-10-18 10:11 AM 被 ericwpk 編輯。
ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-18, 11:19 AM   #217
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: ericwpk 查看文章
七不一開始個下試左幾次佢都跌落一半血
唔想煩, 幫佢回血算
之後 keep 住除草就再無用過回血

話說
之前 D 無雙都成日要去制壓 D 出兵口
今集好似無咁既必要

又另外
全 S 杯係咪要所有難度 S 晒?
即係一關要 S 4 次 ??
好像是不分難度S了一次就好?

舊 10-10-18, 09:18 PM   #218
權愛真

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
S評我第一次打就隨便..有就有..冇就冇..
第一次打人生路不熟...有時想割下草突然就要人係九尺遠趕去幫手...

不時搞到時間超標..

現在就靠奧丁搞修羅杯時順手搞回全S
有唔少關卡,真係唔打過一次 (除非一開始就睇攻略),
都唔知評價既要求係絕對比你想像中高,要你特登去刷兵數。
同埋要留意既係,有部份關卡要拿評價S同完成哂三個挑戰目標真係要分開做!

回埋上面你地既問題,拿評價S,係任何難度下,只要拿過一次就足夠。
不過記得,要打修羅拎秘武既話,就要再完成多次挑戰目標,但唔需要理會評價。
舊 10-14-18, 01:30 AM   #219
權愛真

DLC既神器,將會有新既普通神術同奮力神術,
但固有神術就依然用返原本既……
咁樣即係又係同易武個度一樣,真係一D代入感都無……。
得16把神器,整多16個固有神術都懶。

另外,王異個無雙,只要個地面稍有唔平,就係經常出現各種破圖既情況。
好心暗榮調整得唔好,就唔好整到佢滑住咁走啦……

此篇文章於 10-14-18 01:36 AM 被 權愛真 編輯。
舊 10-14-18, 12:32 PM   #220
Rv250

註冊日期: Aug 2002
去到第4章前半都係用推薦武將打, 第一次打有時一個目標都過唔到, 第二次都係剩番刷兵數,到而家都未爆
後半唔夠經驗值升lv, 都係放棄, 用死某3個人
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 02:27 PM   #221
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Rv250 查看文章
去到第4章前半都係用推薦武將打, 第一次打有時一個目標都過唔到, 第二次都係剩番刷兵數,到而家都未爆
後半唔夠經驗值升lv, 都係放棄, 用死某3個人
我都好似大大你咁玩,頭四章用推薦角色
每次都用新加入嘅人去打下舊關卡升升經驗先,不過打關卡升等好慢
次次都要用經驗值存貨去升角色,又越打越難
最後都放棄咗,而且推薦角色都只係多啲經驗值

同埋點解今集祕武感覺咁廢嘅
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 04:45 PM   #222
VC15
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
請問, 我買左季票, 但係唔見有得download, 係咪要公佈曬所有野才可以download? thx
VC15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 06:23 PM   #223
權愛真

前面都有講,今作有某部份關卡既挑戰目標真係好苛刻……
除左出名既親子對決戰之外,其實「妖術解除戰」都好離譜!
我打修羅拎秘武,用等級100的真田幸村,以一帶二既方式打。

如果呢度都有版友有同感,歡迎分享一下。
有高手可以分享最快既流程就更加好。

呢關既兩大挑戰目標,四分鐘之內擊破董卓,呢個原本係唔難,
最難既係,仲要求我地五分鐘之內擊破所有被操縱既聯合軍武將?
以為我地會飛嗎?……
而且當中既有臉武將都有幾高既攻擊慾望,絕對有能力拖住你既時間。
結果我失敗左兩次,第三次先至成功!

最後就要在孫悟空逃離之前,又要用神術刷夠700人。
總結而言,呢關又係非常苛刻同令人討厭既關卡!
舊 10-14-18, 09:06 PM   #224
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
妖術解除戰我用雅典娜都算輕鬆做到,C2石化神器再C2石化一定一件,之後騎馬快清晒武將,孫悟空出左黎走左過佢搵左佢之後佢會講同你打然後唔會去逃脫地點,之後就再慢慢做神術。

舊 10-14-18, 09:09 PM   #225
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
真係想易既咪升定一把神武出黎然後先再打……而家基本係天舞,神速,吸生,吸活,進擊必放,屬性睇人而決定,最後通常放天擊,殺人簡單得多

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Super Bomberman R | 1~8人 | NS, PS4, XB1, PC 6402oen 電視遊戲討論版 267 08-02-18 01:55 PM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] 9 Monkeys of Shaolin︱XB1/PS4/NS/PC/Mac 安安 電視遊戲討論版 1 03-22-18 01:46 AM

現在的時間是 04:53 PM

手機版 | APP版