Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-03-17, 09:58 AM   #1676
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: kircheis 查看文章
我反而想佢出D新角色做隻VR game 啦! 唔好再loop啦~成日食老本...
冇第三廠支持佢唔食老本食乜?
而且機能推唔郁好嘅vr,出嚟未盞被人鬧
野良猫 目前離線  
舊 02-03-17, 10:06 AM   #1677
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: jyeung1 查看文章
VR有咩野真正大作?? 除左隻Bio7
大多小遊戲
根本VR未成大氣候,起碼2-3年後先似樣
制作要額外成本
部機又唔夠力推 (對家Scorpio先可能真係夠力)
都唔止未成大氣候,而係早產左,個技術層面未Ready
12號四分衛 目前離線  
舊 02-03-17, 10:11 AM   #1678
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
PSvr係好在個平民化售價令更多人有機會接觸vr game
加快vr普及化
雖然都係好多人買唔到
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 02-03-17, 10:26 AM   #1679
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

[吹]要任何天堂出 VR,
不如叫佢諗部可以祼視 3D 嘅家用機仲有啲機。[/吹]

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 02-03-17, 11:03 AM   #1680
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: kircheis 查看文章
我反而想佢出D新角色做隻VR game 啦! 唔好再loop啦~成日食老本...
成日有人話佢食老本,
但其實好多game等好幾年都出唔到一隻,
事實好多人都唔識分新瓶舊酒定係舊瓶新酒....
何況仲有出近年升起嘅章魚同新拳撃呢d,同呢類新game宣傳佢一樣係咁落力~
貓太部 目前離線  
舊 02-03-17, 04:05 PM   #1681
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
---DEL----------

此篇文章於 02-03-17 04:12 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 02-03-17, 04:07 PM   #1682
ゆり

引用:
作者: 信長 查看文章
GameStop Germany - A look at all Switch titles currently listed in their system
https://twitter.com/GoNintendoTweet/...rc=twsrc%5Etfw

流定堅 ??
呢張野未正式公開SWITCH就講過已經係流啦

再者依家D GAME都有期

你望下都覺唔對路啦

此篇文章於 02-03-17 04:16 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線  
舊 02-03-17, 04:11 PM   #1683
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
又係...個POST 1月9日...

信長 目前離線  
舊 02-03-17, 06:13 PM   #1684
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk

身在日本見到樣板機,哈哈,吾錯的

也請你緊握我的手 .陪我繼續走下去…
MR WONG 目前離線  
舊 02-03-17, 06:17 PM   #1685
MR WONG

感覺有點厚度

舊 02-03-17, 06:17 PM   #1686
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
任記以前咪玩過VR囉, 依家嗰D只叫做升級版之麻, 相信佢地唔會再搞架LA.

HON HON 目前離線  
舊 02-03-17, 06:24 PM   #1687
MR WONG

個game盒我打開之後,說明書可能會細本一點,個盒有點似psp

舊 02-03-17, 06:25 PM   #1688
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: HON HON 查看文章
任記以前咪玩過VR囉, 依家嗰D只叫做升級版之麻, 相信佢地唔會再搞架LA.
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/Ne...6-1d9a3c2b502f

君島達己表示,「任天堂正在進行研究,考慮讓Switch支援VR。只要「VR暈動症」等課題獲得解決、讓玩家能長時間玩VR遊戲,就考慮以某種形式讓Switch支援VR」。
wsx360 目前離線  
舊 02-03-17, 06:30 PM   #1689
信長
The Flash

New Switch Digital Magazine: 1st issue is free
https://issuu.com/switchplayer/docs/..._1_/01?ff=true

信長 目前離線  
舊 02-03-17, 06:32 PM   #1690
野良猫
肥倫

啲制都幾扁
原本諗住買制套,依家都係睇定啲先
野良猫 目前離線  
舊 02-03-17, 06:53 PM   #1691
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 貓太部 查看文章
成日有人話佢食老本,
何況仲有出近年升起嘅章魚同新拳撃呢d,同呢類新game宣傳佢一樣係咁落力~
我覺得唔好將"食老本"諗得太負面.
"食老本"只係果間公司出一啲最穩陣最容易為公司帶黎盈利既產品.
通常係一啲已經做出咗名既嘢.
但"食老本"之餘, 好應該不時出一啲新既嘢.
咁先至叫做可持續發展.
"食老本"唔係問題, "剩係食老本"先係問題.

正如SE會出FF/DQ, Capcom出Bio/MH, Konami會出MGS/WE.
問題係呢啲品牌名氣耗盡後, 有無新IP承接.

老任喺唔同年代喺唔同主機都有啲新IP推出, 亦有唔少已經出咗名, 成為日後既"老本".
例如N64 動森, GC Pikmin, Wii xenoblade, Wii U Splatoon等等...
我諗無人會覺咁叫"剩係食老本"
MO 目前離線  
舊 02-03-17, 06:53 PM   #1692
野良猫
肥倫

引用:
作者: MR WONG 查看文章
個game盒我打開之後,說明書可能會細本一點,個盒有點似psp
說明紙才對吧

以前新GAME入手第一時間一定拎說明書出嚟睇
依家轉咗電子化後已經唔會咁做,遇到唔明先會去睇
野良猫 目前離線  
舊 02-03-17, 07:17 PM   #1693
MR WONG

引用:
作者: 野良猫 查看文章
說明紙才對吧

你說得對,不是書了,是一張紙,哈哈,也可能什麼也沒有!

舊 02-03-17, 07:19 PM   #1694
MR WONG

引用:
啲制都幾扁
早買早享受,還是這句

舊 02-03-17, 07:21 PM   #1695
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
說明紙才對吧

Me2 , 而家啲game 盒又空又輕又偷膠 , 好空虛

舊 02-03-17, 07:23 PM   #1696
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
啲制都幾扁
同 new 3ds 上面既掣好似,甚至懷疑用緊同一套件
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 02-03-17, 09:19 PM   #1697
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: HON HON 查看文章
咪係,任天堂同Apple兩間公司都係做開領導者,點會做跟隨者咁失威。
領導者要冒好大風險,呢兩間公司成功嘅產品遠多於失敗嘅產品,改變世界。

舊 02-03-17, 09:57 PM   #1698
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: wsx360 查看文章
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/Ne...6-1d9a3c2b502f

君島達己表示,「任天堂正在進行研究,考慮讓Switch支援VR。只要「VR暈動症」等課題獲得解決、讓玩家能長時間玩VR遊戲,就考慮以某種形式讓Switch支援VR」。
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
咪係,任天堂同Apple兩間公司都係做開領導者,點會做跟隨者咁失威。
領導者要冒好大風險,呢兩間公司成功嘅產品遠多於失敗嘅產品,改變世界。

依家黎講會玩VR都有可能, 因為社長唔同左, 就正如APPLE一樣, 話過唔會有STYLUS, 但依家就...

出到都唔奇, 但到時一定會又係另一個突破, 只希望唔好改變自己既原意就得LA.

HON HON 目前離線  
舊 02-03-17, 11:19 PM   #1699
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 貓太部 查看文章
成日有人話佢食老本,
算啦, D人只要見到一次MARIO就會覺得係食緊老本
但係完全唔會理係隔左幾多年同作品的性質唔同

最好笑的係曾經見過人話老任出的GAME完全冇新意冇配合到主機的特點
我當堂嚇一跳, 然後得啖笑
lineage19 目前離線  
舊 02-03-17, 11:29 PM   #1700
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
雖然話呢家NS的機能好雞推唔起VR, 而且又唔知老任係唔係真係會搞VR (更加我個人唔睇好VR)

但係如果真係老任有意搞的話,
會唔會只係出個"PRO DOCK"就可以升級機能去推VR呢?
lineage19 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 昨天 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:43 AM

手機版 | APP版