Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-17, 02:26 PM   #1
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink 90年代 Game 迷勝地

搜查線:90年代Game迷勝地 龍珠淪為死場

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2017...00822_001.html

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 06-23-17 01:57 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 02:42 PM   #2
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
點睇都而家多人買game過果時
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 02:55 PM   #3
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
點睇都而家多人買game過果時
由手機版發出
唔好忘記果陣翻版賣到通街都係,買正版仲難過翻版
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 03:00 PM   #4
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
o個陣龍珠一樓全層都翻版1007隻PS碟,係恆昌賣到咁多年正版O者

舊 06-15-17, 03:18 PM   #5
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
"當年遊戲機是一種奢侈娛樂,一部紅白機索價2000港元,200至500港元一盒遊戲機帶,是名副其實有錢人玩意。除了一般上班族遊戲迷,更有非一般的客源。「好多家長會帶小朋友嚟買,佢哋諗住留啲細路喺屋企打機,總好過出街打,始終當時嘅機舖比較雜,驚佢哋學壞。」成哥更加見識過有中學生帶同傭人到商場購物,「基本上都係萬萬聲上落」,當年可謂不愁無生意"

紅白機2000係炒價吧, 500都係炒價吧,
當年我買魂斗羅HK$200, 魂斗羅2HK$220,
其他新出既game都係差不多呢d價
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 03:28 PM   #6
Rance
The One
ガハハ

我O個陣買部紅白機都係四百幾,最貴O個餅原裝黃金傳說完結篇都係2百幾
2000蚊吹得就吹,超任都未炒到2千啦

舊 06-15-17, 03:32 PM   #7
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
以前我去GAME舖都有幾個位會去, 去完一個去另一個

宇宙--地面果間, 又會賣萬變咭
科技--地庫, 後嚟主要買DOS/V GAME
黃金--不用多說
好景--多數轉個圈走人
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 03:36 PM   #8
harakuma
Game Master

我係沙田八百伴見個龍珠Z1正版係賣成400元, 果到有好似四部定三部電視機吊係天花度SHOW DEMO,

佢有隻GAME個DEMO SOUND聽到識背, 但唔知/唔識咩GAME, 幾年前係YT聽返, 馬尿都流埋----源平討魔伝
舊 06-15-17, 03:39 PM   #9
Rance
The One
ガハハ

宇宙我都記得,有兩部電視可以畀錢玩,個玻璃櫃排左一排帶

舊 06-15-17, 03:39 PM   #10
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: harakuma 查看文章
我係沙田八百伴見個龍珠Z1正版係賣成400元, 果到有好似四部定三部電視機吊係天花度SHOW DEMO,

佢有隻GAME個DEMO SOUND聽到識背, 但唔知/唔識咩GAME, 幾年前係YT聽返, 馬尿都流埋----源平討魔伝
pc engine, 好野來的
以8bit機能同當年16bit 既SFC & MD鬥
舊 06-15-17, 03:43 PM   #11
harakuma
Game Master

引用:
作者: Rance 查看文章
宇宙我都記得,有兩部電視可以畀錢玩,個玻璃櫃排左一排帶

佢就係個橫大玻璃窗櫃擺好多嘢睇
引用:
作者: lodoss 查看文章
pc engine, 好野來的
以8bit機能同當年16bit 既SFC & MD鬥
當年窮鬼, 眼看手難動. 其實果度因為有部萬變咭機, 我先去啫.
舊 06-15-17, 04:13 PM   #12
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:

係咪有個悟空既真人高既公仔放左門口果間?

舊 06-15-17, 04:28 PM   #13
harakuma
Game Master

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
係咪有個悟空既真人高既公仔放左門口果間?
呀呀呀, 好嘢, 你唔講我都唔記得呢間,

唔係, 八佰伴係3樓定4樓, 你講果間超級滑突悟空係高層位, 6-7樓掛, 呢間我只買過隻GG 米奇老鼠
舊 06-15-17, 06:43 PM   #14
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
鰂魚涌 萬利..... 細個只去尼個場..

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 07:05 PM   #15
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: Rance 查看文章
我O個陣買部紅白機都係四百幾,最貴O個餅原裝黃金傳說完結篇都係2百幾
2000蚊吹得就吹,超任都未炒到2千啦
錯。

超任最初出果時未有行貨,第一水到港果時連埋FINAL FIGHT已經破4K…

之後再慢慢下調至2K幾連GAME
到最後有代理引入行貨先有比較正常少少的價
我部日版超任當年都要千幾…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>

此篇文章於 06-15-17 07:07 PM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 06:55 AM   #16
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
其實恆間點解唔搬去第二個場呢,死守咁多年都唔會變返旺ga啦

舊 06-16-17, 10:09 AM   #17
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
第為新界滿腳牛屎嘅鄉下佬...知道呢個場嘅時候已經係沒落左之後嘅事....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 10:17 AM   #18
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
其實恆昌幾慘,當年翻版猖狂果陣堅持賣正版。
到而家多人買正版,個場就死左....

Sent from my iPhone using Gaforum

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 11:20 AM   #19
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
呀呀呀, 好嘢, 你唔講我都唔記得呢間,

唔係, 八佰伴係3樓定4樓, 你講果間超級滑突悟空係高層位, 6-7樓掛, 呢間我只買過隻GG 米奇老鼠
果時既八佰伴真係好正…而家全部名店…

舊 06-16-17, 12:20 PM   #20
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: ELT 查看文章
其實恆間點解唔搬去第二個場呢,死守咁多年都唔會變返旺ga啦
可能自己買左個鋪呢,租又租唔出賣又賣唔去咪自己用到等收樓

舊 06-16-17, 12:38 PM   #21
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 雙日 查看文章
其實恆昌幾慘,當年翻版猖狂果陣堅持賣正版。
到而家多人買正版,個場就死左....

Sent from my iPhone using Gaforum
坤哥都去果邊買switch 有幾慘XDD
又可以賣平d,唔使係信和貴租。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 12:52 PM   #22
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
我住TKO,以前細個就去彗安園,那兒想當年就是我的打機聖地了,好想念10蚊一個鐘,打P1 GAME的時候

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 04:43 PM   #23
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
先達算唔算00年代game迷勝地
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 04:59 PM   #24
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: rorimoe 查看文章
先達算唔算00年代game迷勝地
由手機版發出
全盛期都係得十幾間賣game,
同現在黃金比都差小小,
更加不用講80~90年代黃金高登,
黃金幾乎全部都係有關賣game野,
高登都有半數係
舊 06-16-17, 05:24 PM   #25
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
起碼先達冇一間賣老番先啦
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收兒時扭蛋(80~90年代) haro1456 買賣專區 5 11-01-17 11:29 AM
賣PS4、PS3 GAME、PSV GAME、PS2 GAME 買PS4、PS3GAME Lamsze 買賣專區 32 09-26-15 04:45 PM
搬屋出讓PS3 GAME 漫畫 PSV GAME 咭套 wirblewind 買賣專區 3 03-18-13 02:42 PM
Mini Game兩個 禁忌的戀人 出貓game 2 管家婆 ~清談館~ 4 07-01-07 07:01 PM
Monsters game (吸血鬼對人狼) (Web game) 誘肉毛球 PC電腦遊戲討論版 12 11-15-06 04:22 PM

現在的時間是 01:25 AM

手機版 | APP版