Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-07, 11:05 PM   #51
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 肥仔正 查看文章
RE:各位~
莎木的確係正到非常....
八仙果我同你都一樣沒有us版....
見到又係一定即買.....
其實xbox版都好想買.....(雖然我沒有xbo
但都好想買番黎儲....

你好似都有打dc 的街霸III~??
請問街霸III W IMPACT係唔係冇出過其他版本...?淨係得DC~?
XBOX同PS2好似淨係出過3.3....?
如果係的話就只係差XBOX版本的3.3了
當時出PS2版也是沒有想過....
遲下補番一張相...~
我有玩開 SF III 系列,
對,DC 版的 SF III W Impact 即是街機的 SF III New Generation 及 Second Impact 版。沒有出過其他版本。
XBOX 及 PS2 就是 3.3 的版本。
而這個 Street Fighter Anniversary Collection 是收錄了 SF 3.3 及 Hyper SF II 的。

另外,XBOX360 已對應 XBOX 的 SF Anniversary Collection,
為此我特地找 XBOX360 用的 Joystick,
因很多地方也售罄了,
最後竟然可以在旺角找到最後一台。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 07-14-08 07:11 AM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-07, 11:12 PM   #52
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
作者: KTN 查看文章
無ONLINE都要聞.....mm

淨係個幾個人頭DEMO已經係要

用VGA出我直情係無言

我絕對覺得這些先係次世代的震撼
對對對,我的 DC 也沒有 Online ( 因為是行貨 ),
但那隻 demo 真的很不錯,
在 VGA XBOX 未壞之前,
我也要多看一次,就算跟現在的技術來相比,
DC 的那個一點都不失禮。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 06-24-07, 05:04 PM   #53
HKBighead
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
Wii U IDSkyver
3DS Friend Code2707 1624 5818
PSN  IDSkyver_KC
XBox Live GamertagKC Skyver
引用:
作者: 八仙果 查看文章
千萬勿買,因為日本 RGB 及歐版的 RGB 的 pin-out 都不同,
除非你改裝,否則不合用的。
以我所知正因為歐版同日版21pin RGB plug個Pin位唔同,所以用咩版嘅線係同你個RGB Mon個制式有關。 應該同部DC個版本無關。 除非插入去DC個插位個Spec有唔同。
HKBighead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-07, 05:12 PM   #54
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: HKBighead 查看文章
以我所知正因為歐版同日版21pin RGB plug個Pin位唔同,所以用咩版嘅線係同你個RGB Mon個制式有關。 應該同部DC個版本無關。 除非插入去DC個插位個Spec有唔同。
"通常"香港能買的, 又能插21PINS RGB Mon全部都係NTSC的....所以正常買左條線返來都要飛過晒全部線做NTSC先用得返....
所以唔識改的話買返來都係冇用....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-07, 06:38 PM   #55
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
我想問下邊度仲有DC VGA BOX買?
原裝及非原裝分別大嗎?

舊 06-24-07, 09:07 PM   #56
asimo
Junior Member

註冊日期: Nov 2005
我都係世嘉/莎木/紅秀瑛 fans

莎木3我當然想有機會玩,
不過我覺得更重要的是世嘉攪番好個財政狀況先,
本來以為世嘉專注做game之後會好好多,
但又好似唔係改善好大,
同埋佢幾隻重頭作的叫座力好似差左(eg sonic同vf), 真係有d"鄧"佢擔心

莎木3如果要蝕$, 我情願佢唔出勒...
(同埋就算佢出, 都會出係新機到, 個感覺已經唔同哂...)

莎木1芭月涼慢慢去去搭船個幕我真係好鍾意

近期我比較鍾意的世嘉game只有龍如...

asimo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-07, 09:23 PM   #57
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
GOOD JOB MAN!!! ~~好整下....~
莎木的確好正~
不過出第三集機會真係好低下了
記得第一集銷量有四十幾萬~
但係第二集好似得番十幾萬........
玩家嚴重流失.............

以現在的世嘉.....唔出好過出了.....

舊 06-24-07, 09:26 PM   #58
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
原裝及非原裝分別大嗎?
聽版友所講~~非原裝的質素也不錯!

舊 06-24-07, 09:28 PM   #59
asimo

引用:
原裝及非原裝分別大嗎?
我諗一手應該冇喇, 真係要買唯有找二手吧

原裝同非原裝(Treamcast)我都用過, 畫質我覺得分別不大,
不過如果找到原裝二手平的話(~1XX), 咁就買原裝啦
舊 06-24-07, 10:24 PM   #60
*小榮*
Insane Gamer
遊戲獵人

PSN  IDShiroWeng
引用:
作者: asimo 查看文章
我都係世嘉/莎木/紅秀瑛 fans

莎木3我當然想有機會玩,
不過我覺得更重要的是世嘉攪番好個財政狀況先,
本來以為世嘉專注做game之後會好好多,
但又好似唔係改善好大,
同埋佢幾隻重頭作的叫座力好似差左(eg sonic同vf), 真係有d"鄧"佢擔心

莎木3如果要蝕$, 我情願佢唔出勒...
(同埋就算佢出, 都會出係新機到, 個感覺已經唔同哂...)

莎木1芭月涼慢慢去去搭船個幕我真係好鍾意

近期我比較鍾意的世嘉game只有龍如...
相信好多莎木fans既最大願望就係有機會玩到莎木3,甚至
好想有機會玩到真正結局,不過同你一樣,如果莎木3出左都係
蝕錢, 我寧願佢唔出

龍が如く我都有玩,真係好正,好彩兩集銷量都唔錯

引用:
GOOD JOB MAN!!! ~~好整下....~
莎木的確好正~
不過出第三集機會真係好低下了
記得第一集銷量有四十幾萬~
但係第二集好似得番十幾萬........
玩家嚴重流失.............

以現在的世嘉.....唔出好過出了.....
當初冇乜留意此作銷量,第二集得十幾萬@@?
點解會流失咁多玩家?點睇莎木2當初都係超水準之作

舊 06-26-07, 04:45 AM   #61
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: *小榮* 查看文章
相信好多莎木fans既最大願望就係有機會玩到莎木3,甚至
好想有機會玩到真正結局,不過同你一樣,如果莎木3出左都係
蝕錢, 我寧願佢唔出

龍が如く我都有玩,真係好正,好彩兩集銷量都唔錯

當初冇乜留意此作銷量,第二集得十幾萬@@?
點解會流失咁多玩家?點睇莎木2當初都係超水準之作
我當時都想玩美版 XBOX 的莎木,
不過沒有美版機,而且我又不至於只買不玩收藏的境界,
所以最後都沒有買。

雖知到現在都知會再出的機會較微,
加上莎木 Online 又 ....

還記得問過一個有 DC 的朋友:「為什麼你有 DC,不買莎木?唔o岩玩?」
「唔係,我想等佢齊晒先買。」

想不到現在等唔齊,
以我所知,我的朋友到現在也沒有購入這遊戲。

舊 06-26-07, 04:58 AM   #62
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
原裝及非原裝分別大嗎?
原裝就沒有用過,
不過我用非原裝的,除了便宜之外,
用料當然不及原裝的,畫面都不錯,
原裝的現在太貴,都是炒賣品 ......

舊 06-26-07, 08:59 AM   #63
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

初時問朋友借了隻Treamcast返來
就已經毒死了... 之後買了另一款VGA Box
本來想還給他...怎知那個人說不要...拿去...
之後兩隻都對比過...無分別....不過自己買的那隻...
除了VGA還有AV/S/紅白/3.5mm出力....
方便過Treamcast......../\
之後...玩莎木的日子...我都係聞住VGA去玩....

其實未出齊...玩1/2都無大問題.....
第2集尾個個END....除實已經當完一樣....
叫大家自己腦內補完.....\/
我有生之年他不出新的...
我腦內都會幻想一個美好的結局入去...\/

(拖出去\\-.-)

此篇文章於 06-26-07 09:40 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-07, 11:15 AM   #64
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 八仙果 查看文章
原裝就沒有用過,
不過我用非原裝的,除了便宜之外,
用料當然不及原裝的,畫面都不錯,
原裝的現在太貴,都是炒賣品 ......
咁邊度有非原裝賣

舊 06-27-07, 10:06 PM   #65
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1113982429

這game值這個價錢ma~~???-___-""""

舊 06-27-07, 10:07 PM   #66
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1113982429

頭先見到我都有同一唸法

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 10:13 PM   #67
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
引用:
作者: 亞利古 查看文章
頭先見到我都有同一唸法
賣果個係未打錯價錢!?
講真DC game 我諗唔到而家有邊隻game 要用lee 個價買....

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 10:20 PM   #68
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
那位賣家的確沒有打錯價錢(汗)......
後期出的 DC 遊戲很多也是炒賣品, 尤其是那堆射擊遊戲, 只是買的覺得值不值而已(笑)~~~

引用:
作者: monkeylove 查看文章
賣果個係未打錯價錢!?
講真DC game 我諗唔到而家有邊隻game 要用lee 個價買....

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 10:24 PM   #69
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112

http://www.sega.co.jp/dc/010602/
呢隻game當年hk有沒入過架a
勁想玩但係搵極都搵唔到

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-07, 11:04 PM   #70
asimo

另外有一隻dc game "De La Jet Set Radio"係香港都好難搵

其實除左莎木之外, 另外一隻我覺得dc 必玩既game就係JSR
不過見到JSR多, 但DLJSR我自己就冇見過, 甚至2手都好難搵

想當年隻JSR真係難玩到爆, 仲記得去到有一到要限時噴三條友個背脊,
過極都過唔到, 唯有放棄

http://www.segagagadomain.com/dreamc...delajetset.htm

此篇文章於 06-27-07 11:16 PM 被 asimo 編輯。
舊 06-27-07, 11:08 PM   #71
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
咁邊度有非原裝賣
聽說九龍城有。
原本我上兩個星期去的,
不過最後沒有去,所以未能確定。

舊 06-27-07, 11:10 PM   #72
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:

引用:
頭先見到我都有同一唸法
沒打錯,
這個遊戲是炒賣品來的,
就算是日本也如此。

尤其是這個限定版,
普通版一般都值 HK$500 至 $600 左右。

引用:

http://www.sega.co.jp/dc/010602/
呢隻game當年hk有沒入過架a
勁想玩但係搵極都搵唔到
呢隻真係好少見 ...

舊 06-28-07, 07:53 AM   #73
heatheat

註冊日期: Jun 2007
我想問DC 電車go!! 各個手制是什麼意思?? 因買了此game很久, 但不知道how to play.

請大家幫忙, 謝謝!!

e.g.

A 制:
B 制:
X 制:
Y 制:
L 制:
R 制:
十字方向制:
heatheat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 07:33 PM   #74
heatheat

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: heatheat 查看文章
我想問DC 電車go!! 各個手制是什麼意思?? 因買了此game很久, 但不知道how to play.

請大家幫忙, 謝謝!!

e.g.

A 制:
B 制:
X 制:
Y 制:
L 制:
R 制:
十字方向制:
大家幫幫手, 謝謝!!
heatheat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-07, 10:02 PM   #75
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
翻查原裝說明書, 應該是......

A 制:減少制動力
B 制:響警笛
X 制:增加制動力
Y 制:解除鎖死制動(月台停定開車時)
L 制:還原加速設定
R 制:遊戲進行中刪除了畫面右下角之下站停車位置距離顯示
十字方向制:上為加速設定, 下為減速設定

P.S. 原來我也有買這遊戲, 真係唔搵都唔知(汗)~~~

引用:
作者: heatheat 查看文章

請大家幫忙, 謝謝!!

e.g.

A 制:
B 制:
X 制:
Y 制:
L 制:
R 制:
十字方向制:

此篇文章於 06-30-07 10:05 PM 被 劉公子 編輯。
劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
BlackSite: Area 51 神祕人1號 電視遊戲討論版 35 10-20-07 07:44 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 04:51 AM

手機版 | APP版