Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-17, 01:51 PM   #151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: wsx360 查看文章
隻game本身可以每人用一個Joy-Con咁玩
要係公司搵人對戰的確唔難
老老實實, 我相信唔會好多人有興趣用JOYCON認真玩

舊 02-24-17, 02:03 PM   #152
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: wing 查看文章
老老實實, 我相信唔會好多人有興趣用JOYCON認真玩
老老實實手提機玩格game都係過下手癮姐

想認真玩可以買2個pro掣
如果NS有出大掣帶2個出街都可以

不過我就一定唔會咁做囉
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 02:03 PM   #153
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
閣下咩公司咁多人打街霸

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 02:19 PM   #154
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
拎去酒吧比武招親
電視綜藝節目常註項目點會無人玩?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-17, 08:45 AM   #155
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
閣下咩公司咁多人打街霸
本地Game 書公司?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 09:15 PM   #156
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
我真心唔覺你可以隨街搵到對手.
隨街同人對打唔係隨街搵人對打囉
成班仔出街食飯/等位/搭車玩幾舖過下癮真係咁難?

另,就係喺公司先啱玩,學樓上話齋認真玩實在應該返屋企開PS4..
所有男性唔係打winning/FIFA就係街霸架啦..
本身公司都有部360打fifa..街霸
但成日要插線最近冇乜人玩
喺公司行部手提機出嚟玩幾舖唔知有幾難?
可能大家生活/工作環境唔同,唔使咁大反應
Btw...我間係廣告公司

此篇文章於 02-26-17 09:24 PM 被 WAL1 編輯。
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 07:45 PM   #157
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
日版 5 月 26 日
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 09:37 PM   #158
wing
格鬥低手

引用:
作者: WAL1 查看文章
隨街同人對打唔係隨街搵人對打囉
成班仔出街食飯/等位/搭車玩幾舖過下癮真係咁難?

另,就係喺公司先啱玩,學樓上話齋認真玩實在應該返屋企開PS4..
所有男性唔係打winning/FIFA就係街霸架啦..
本身公司都有部360打fifa..街霸
但成日要插線最近冇乜人玩
喺公司行部手提機出嚟玩幾舖唔知有幾難?
可能大家生活/工作環境唔同,唔使咁大反應
Btw...我間係廣告公司

只可以講, 你係身在福中不知福, 唔知道一般工作環境唔係咁樣.

舊 03-02-17, 12:27 AM   #159
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ltra Street Fighter II: The Final Challengers for the Nintendo Switch releases on 5/26 for $39.99!

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 02:17 AM   #160
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
呢隻好雞肋,係公司多數媽車monhunt, 好少人鍾意格鬥

舊 03-02-17, 01:11 PM   #161
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
對我黎講價錢係好大既障礙

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 01:49 PM   #162
WAL1

跌到2百頭入手
舊 03-02-17, 01:50 PM   #163
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
梗係跌到$100先至考慮

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-17, 09:57 AM   #164
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

Trailer 2
https://www.youtube.com/watch?v=gjjBKXC2Fo4

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 03:15 AM   #165
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
個主觀視點+motion control的方式怪怪地…

點解佢主要遊戲內容要用2D畫面,唔索性做返近似SF IV/V的3D畫面,
見試motion control個畫面的3D角色都做得唔差。

Street Fighter 2 on the Switch really didn't need motion controls
Street Fighter 2 is coming to the Nintendo Switch this month and it's got a couple of new modes. They're not super great.

https://www.youtube.com/watch?v=OcOhtvnHlnA

此篇文章於 05-16-17 02:53 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 09:25 AM   #166
wing
格鬥低手

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
點解佢主要遊戲內容要用2D畫面,唔索性做返近似SF IV/V的3D畫面,
大哥...... switch機能有幾勁, 第3廠你都知la. 仲要整個3D engine俾佢? 而且咁樣整就會係一隻殘缺版sf4, 仲衰過一隻強化版sf2.

recycle hd remix再俾番個classic 已經好有良心

舊 05-16-17, 11:03 AM   #167
WAL1

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
個主觀視點+motion control的方式怪怪地…

見試motion control個畫面的當3D都做得唔差。

Street Fighter 2 on the Switch really didn't need motion controls
Street Fighter 2 is coming to the Nintendo Switch this month and it's got a couple of new modes. They're not super great.

https://www.youtube.com/watch?v=OcOhtvnHlnA

外國傳媒都有同感
The most positive thing we can say about the Way of the Hado mode at this juncture is that the 3D visuals are excellent - in fact, it makes you wonder why Capcom didn't consider porting Street Fighter IV to the Switch instead, as that title would arguably have had more impact from a purely visual perspective.
舊 05-16-17, 11:15 AM   #168
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
3d motion, 凈用ryu 單調左d

舊 05-16-17, 11:17 AM   #169
WAL1

成個MODE太實驗,見CAPCOM都冇心機做多幾關
舊 05-16-17, 11:36 AM   #170
tylau

PSN  IDkeithlau81
引用:
大哥...... switch機能有幾勁, 第3廠你都知la. 仲要整個3D engine俾佢? 而且咁樣整就會係一隻殘缺版sf4, 仲衰過一隻強化版sf2.

recycle hd remix再俾番個classic 已經好有良心
3DS都出IV啦...

我覺得SWITCH出完全版4應該無難度吧.
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 01:26 PM   #171
wsx360
Game Master

引用:

呢隻USF2本身就係用MT Framework
仲整咩3D engine ?

而SF5係用UE4 要移植去switch可能更容易
舊 05-16-17, 01:52 PM   #172
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:

引用:
作者: tylau 查看文章
3DS都出IV啦...

我覺得SWITCH出完全版4應該無難度吧.
3ds果隻因為機能差所以係殘缺版4,switch唔同啦,switch機能差過Xbox one同ps4,但點都勁過Xbox 360同ps3掛,360同p3都出到sf4,switch唔會唔得掛

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 02:34 PM   #173
wing
格鬥低手

引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
3ds果隻因為機能差所以係殘缺版4,switch唔同啦,switch機能差過Xbox one同ps4,但點都勁過Xbox 360同ps3掛,360同p3都出到sf4,switch唔會唔得掛
殘缺係指唔齊人.

你叫佢用sf4 engine搞一大輪出隻19人sf2? 即俾人鬧爆係sf4 cut走一大半人的殘缺品. 你係capcom你都唔會咁笨.

此篇文章於 05-16-17 03:06 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 02:35 PM   #174
wing
格鬥低手

引用:
作者: wsx360 查看文章
呢隻USF2本身就係用MT Framework
仲整咩3D engine ?

而SF5係用UE4 要移植去switch可能更容易
第一, 你高估左將sf2 hd remix搬去switch的工作量.
第二, 你都高估左switch的運算能力.

sf2 hd remix 主game係純2D 點陣圖game. 只有果個undergrad project級數的出波模式係3D. 要做到呢舊野同port到sf4係兩回事. 唔好忘記sf4 雖然係2D gameplay, 但佢真係一隻3D game, 有z軸, 有大量人物同場景, 出uc要轉視點. 同果舊出波mode係兩回事.

此篇文章於 05-16-17 02:43 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 03:10 PM   #175
wsx360
Game Master

引用:
第一, 你高估左將sf2 hd remix搬去switch的工作量.
第二, 你都高估左switch的運算能力.

sf2 hd remix 主game係純2D 點陣圖game. 只有果個undergrad project級數的出波模式係3D. 要做到呢舊野同port到sf4係兩回事. 唔好忘記sf4 雖然係2D gameplay, 但佢真係一隻3D game, 有z軸, 有大量人物同場景, 出uc要轉視點. 同果舊出波mode係兩回事.
我係想講MT Framework對應switch
所以要移植SF4去switch係唔需要再做一個game engine

移植SF2 HD去switch既工作量當然少過移植SF4

switch運算能力我好清楚
睇番3DS機能同PS3/XB360相差數十倍
但係因為game engine既相容性,所以3DS都做到一隻似樣既SF4

而switch同PS4機能相差十倍唔夠
加上UE4對應switch
所以做switch版SF5會易過做3DS版SF4

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ULTRA Street Fighter IV 討論區 [已售] 八仙果 攻略及心得交流區 1202 07-22-15 06:03 PM
【賣】PS3 Ultra Street Fighter IV 行版 ComeLOLoh 買賣專區 0 08-09-14 06:09 AM
street fighter~ seraph 電視遊戲討論版 32 01-28-05 11:40 PM
Street Fighter Zero 4 Rivky2003 電視遊戲討論版 24 03-22-04 12:34 AM

現在的時間是 11:07 AM

手機版 | APP版