Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-06-15, 03:25 PM   #276
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: s2001154 查看文章
好難得有UC味既高達片
三日月係果D 5歲識渣泥頭果類勁孩童
公主握手果段顯出佢知己知彼既悟性
唔係死小孩十分之好
呢段真係好深刻
握手同對等呢類野,估唔到會係高達作品講

引用:
作者: LR猫 查看文章
睇錯咗「唔死先奇」
+1...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 07:43 PM   #277
Noble6
Senior Gamer
自瀆公國統帥

註冊日期: Jul 2012
Wii U IDfox1223
PSN  IDfox1223
XBox Live Gamertagfox1223
引用:
作者: Dom031059 查看文章
唔關年紀事..係個面相,今集做跑灰既幾個都係同主角差唔多大,個樣都正正常常
係主角個頭太圓好突出啫
個感覺就好似柯南頭接落肌肉男身

舊 10-06-15, 08:02 PM   #278
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
自從00之後就冇睇過TV GUNDAM,上兩套都飛左,
呢套睇pv ok,
睇完第一集之後,覺得比想像中好很多!
破地而出果下個bgm好正,睇到起晒雞皮

引用:
作者: money 查看文章

同埋sunrise而家做唔到年番(唔計銀魂個d)
要分割兩期咁做
好似age咁一年就死得
要俾人鬧足一年
預算 人都好重皮

加上呢套係10月播其實都提早左
Gundam build本身2期係今年播
不過見hit就 立即改上年
變相將呢套gundam再提早
好耐冇追動畫,點解而家sunrise唔做年番既?
雖然做得好就肯定有第二季,
但我覺得對故事實有d影響。

everything that matters to me matters in this world

此篇文章於 10-06-15 08:07 PM 被 秘銀 編輯。
秘銀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 08:33 PM   #279
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
人力物力同資源而家好難做年番啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 09:58 PM   #280
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: s2001154 查看文章
好難得有UC味既高達片
三日月係果D 5歲識渣泥頭果類勁孩童
公主握手果段顯出佢知己知彼既悟性
唔係死小孩十分之好
製作組有種想玩番08MS小隊的感覺

但人設要時間適應……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 10:06 PM   #281
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Tano 查看文章
製作組有種想玩番08MS小隊的感覺

但人設要時間適應……
我都鐘意08小隊嗰種戰爭,起碼可以打下戰略唔係一味用高性能削對面做人棍
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 10:31 PM   #282
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我都鐘意08小隊嗰種戰爭,起碼可以打下戰略唔係一味用高性能削對面做人棍
最起碼有小型支援機(車?)

敵機又有架淺藍色
相信冇人會介意向ノリス配老虎再次致敬(如果有的話)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 09:58 AM   #283
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Gundam 鐵血 Ophan 01 (以後叫鐵孤,如何?)

1. 好有寫實風格,但人設就好似格格不入,第一主角眼圓面㘣,唔多入駕駛宅個格,如果似W嘅希羅好啲

2. 套嘢係可以玩到W咁,宿敵係監察官(都係開Gundam?)

3. Gundam係三佰年前嘅產物,期待有黑歷史講

4. 好似設定好咗半個舞台,班大人好似可以掉得,而無晒班大人,細路要諗吓搞唔搞革命似~

5. 地球軍出工兵打呢啲民間企業好正路,牌面上無論火力裝甲都優勝,點知打uphill battle同指揮官較弱唔夠砌~

6. 因為要背插人機介面而唔着上杉,件杉唔可以開個窿就嘅咩?(c.f. The Matrix)

7. 無記錯係第一部TV高逹無光劍配備! (Turn A同G巾都有!)

後記:雖然套人設唔多熱血,但隻OP1 Raise Your Flag幾正,毛記拜托唔好改埋啲鬼五馬六,高登級嘅人嚟唱,在下唔介意中文版歌,但要好歌,拜托!
關於6呢...地方的腐女需要基情

非洲人...
舊 10-07-15, 10:27 AM   #284
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
要再插左舊貝殼狀既野先可以上機
咁的確係除左佢方便既
而且會有衫既毛頭被卷入去之類既風險

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 10:58 AM   #285
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
第一集就有細路比人爆頭,有人死
講明今次套高達唔係比小學生睇啦,好高興

最好走08小隊果種
故事應該係講點樣帶個女主去地球

舊 10-07-15, 11:12 AM   #286
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
其實...傳統uc風格係唔會第一集尾就轉可燃bgm再彈部高達出黎爆人頭架

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 11:49 AM   #287
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
傳統uc主角先係小屁孩喎⋯

修正⋯

此篇文章於 10-07-15 11:51 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 01:01 PM   #288
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
08小隊? 前半定後半先?! XD

嗰啲係small unit actions嚟, 呢度單第一集用嚟頂住地球軍嘅, 都起碼有一個排(platoon)咁多人 -- 斷估一小隊有4至5部小型MS, 防守緊嘅起碼有5個呢啲小隊

在下始終覺得呢套似W (定係西遊記啫?), 08太莎士比亞(羅與朱)

順帶一提: 紫毛以第一集嘅表現嚟講, 算得係個合格又似樣嘅指揮官, 高達世界呢類嘅人一隻手數晒

此篇文章於 10-07-15 01:07 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 01:03 PM   #289
肉羊哩咖
griffin611

引用:
唔好意思, 收尾已經變咗開高能, 下集等定睇開無雙~

舊 10-07-15, 01:08 PM   #290
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
要再插左舊貝殼狀既野先可以上機
咁的確係除左佢方便既
而且會有衫既毛頭被卷入去之類既風險
基本上使用者有日日沖涼都OK咖喇~ 在下都覺得佢有心賣肉啫(班地軍同成年人又唔見佢哋脫?!)

舊 10-07-15, 01:16 PM   #291
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Rx78都由頭無雙到尾
少少賣肉我又覺得無傷大雅
赤膊多份佬味幾好呀
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 01:31 PM   #292
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
今套唔錯呀!!
雖然部高達比例上唔多上眼
但係地底爆出黎好型!!

三日月由以前都已經係睇大哥頭做野
後面應該會有情感上既變化吧
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 01:42 PM   #293
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
成個礦場都係粗粗魯魯既麻甩佬,
整乜鬼開窿衫,赤膊上陣合情合理,
佢地如果著到整整齊齊先至奇怪......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 01:54 PM   #294
fami~yan
Game Master

引用:
作者: 葉老頭 查看文章
今套唔錯呀!!
雖然部高達比例上唔多上眼
但係地底爆出黎好型!!

三日月由以前都已經係睇大哥頭做野
後面應該會有情感上既變化吧
大概三日月之後會愛上公主,公主卻愛上大哥
因為失誤三日月害死了大哥繼而頹廢......(喂!

非洲人...
舊 10-07-15, 02:55 PM   #295
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: fami~yan 查看文章
天元突破咩而家?!

舊 10-07-15, 03:21 PM   #296
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
一招鋤禾日當午,已經無雙咗

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
天元突破咩而家?!
乜原來唔係?!

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 03:22 PM   #297
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
三日月初見公主就串佢幼稚
似公主第日霖上三日月多D
而且公主要人做導遊是直接選年齡最細
有正太控傾向既可能性好高
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 03:23 PM   #298
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
呢套調返轉得唔得(喂!

其實有冇解釋係佢地背脊果舊外掛係乜?
佢地要裸上身同咁好打係因為果舊外掛(類似NT咁?)
唔介意佢地著唔著衫,呢套高達幾有新鮮感,唔洗拘泥係衫到啦
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-15, 03:35 PM   #299
fami~yan
Game Master

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢套調返轉得唔得(喂!

由手機版發出
我記得有提過有呢舊野先可以連接到部機同操作

非洲人...
舊 10-07-15, 04:54 PM   #300
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
呢套調返轉得唔得(喂!

由手機版發出
個設定係傭兵部隊購入的機體比較舊款,仲用緊舊式interface,
所以入職要求是做背部手術。

而gundam frame係300年前的機體,仲用緊舊介面,所以三日月先可以駕駛。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 05:59 AM

手機版 | APP版