Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-16, 12:33 PM   #326
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
ic,
冇法,toz我最嬲係馬場拎買家錢去溝囡
仲要溝唔到,某層面上嚟睇更激氣
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 12:37 PM   #327
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 野良猫 查看文章
溝到先激氣喎,咁證明佢攪屎攪到佢嘅目的,就可以正當化咗成件事
溝唔到先心涼返少少

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:12 PM   #328
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
我真係唔介意樓上講果d女主事件,但都唔想買
因為個系統實在非常非常非常令人失望
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:23 PM   #329
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
溝左先激氣啦

舊 08-19-16, 01:40 PM   #330
野良猫
肥倫

所.以.話
某層面上呀,唔係一般論
舊 08-19-16, 03:12 PM   #331
Dave

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDdavewong2502
XBox Live Gamertagdavewong2502
其實馬場溝唔溝女真係唔MIND ,最MIND 係丟走個最靚女主角,RPG 女角唔靚真是唔知玩來做咩。
自己TALE FANS ,TOB 如系統良好應該照買不誤

此篇文章於 08-19-16 03:15 PM 被 Dave 編輯。
Dave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 03:17 PM   #332
Dave

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDdavewong2502
XBox Live Gamertagdavewong2502
至於BAD END 與否其實都好閒,只要故事寫得好就得,
純粹為呃LIKE 亂殺角色就叫爛END,如果係順理成章咁死人冧樓,主角團全滅亦無不可。
Dave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 03:28 PM   #333
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Dave 查看文章
其實馬場溝唔溝女真係唔MIND ,最MIND 係丟走個最靚女主角,RPG 女角唔靚真是唔知玩來做咩。
自己TALE FANS ,TOB 如系統良好應該照買不誤
你介意既野其實咪同一樣黎,
因為係佢要溝女先掉走女主角
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 03:51 PM   #334
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
老實講..
全滅END OR 全活END 根本無所謂
最重要是這個結局有沒有合理性?
(如果女主最後壞掉因而要把全部人殺死=END 那這個結局就有問題)

TOB 一開始有講明是TOZ 前傳
TOZ 的問題既然存在
那就表示TOB 的結局沒有把TOZ 存在的問題解決

那可以預示結局一定是灰色的..

如果這樣也可以攪個全員生還的結局出來..
TOB 不被大炎上才怪 ~_~

PS: 有些日本人對灰色/黑暗劇本反感不奇怪..
像日本一最近推的迷宮旅團,雖然普遍讚好
但你仍然可以找到有給低評的玩家明言因劇本偏暗而低評的
反正人人觀感不同LOL
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 04:13 PM   #335
野良猫
肥倫

引用:
作者: sunnylau 查看文章
老實講..
全滅END OR 全活END 根本無所謂
最重要是這個結局有沒有合理性?
(如果女主最後壞掉因而要把全部人殺死=END 那這個結局就有問題)

TOB 一開始有講明是TOZ 前傳
TOZ 的問題既然存在
那就表示TOB 的結局沒有把TOZ 存在的問題解決

那可以預示結局一定是灰色的..

如果這樣也可以攪個全員生還的結局出來..
TOB 不被大炎上才怪 ~_~

PS: 有些日本人對灰色/黑暗劇本反感不奇怪..
像日本一最近推的迷宮旅團,雖然普遍讚好
但你仍然可以找到有給低評的玩家明言因劇本偏暗而低評的
反正人人觀感不同LOL
日本一都唔鐘意搞陽光GAME嘅,係灰灰黑黑先啱佢哋風格

不過TOB講到明係報仇之旅,以TO系列嚟講都算新
成日都話救世界,好悶架
舊 08-19-16, 04:24 PM   #336
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
日本一都唔鐘意搞陽光GAME嘅,係灰灰黑黑先啱佢哋風格

不過TOB講到明係報仇之旅,以TO系列嚟講都算新
成日都話救世界,好悶架
所以x同x2比我會覺得x2根本神作

舊 08-19-16, 04:41 PM   #337
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
諗起BOF4 真人渣冇事ENDING 我確係好唔like
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 05:18 PM   #338
yorkyork

http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...24419&subbsn=0

toz護航王神犬出超必喇,
有史以來最優秀tales of,
但係佢等緊中文
舊 08-19-16, 05:23 PM   #339
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: yorkyork 查看文章
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...24419&subbsn=0

但係佢等緊中文
我都睇左==
真係被有d師兄估中,巴哈評做神作。。。。
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 05:32 PM   #340
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:

但係佢等緊中文

他只是說TOV以來最優秀之作吧..

從日本那邊的評價來看

TOV之後

TOG-F,TOX+2,和TOZ而已..

某程度來說是沒錯啦~

TOV以來~(喂

舊 08-19-16, 05:33 PM   #341
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:

但係佢等緊中文
又唔好咁講,佢話TOV之後最好作品,睇番TOX, TOX2, TOZ,依個機會都唔細
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 05:42 PM   #342
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
問題係佢未開始玩
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 05:44 PM   #343
yorkyork

你地未夠深入了解巴哈仔,
佢咁講話最優秀,
只係想宛轉D咁解
舊 08-19-16, 09:27 PM   #344
ゆり

電腦節行下黃金高登

居然得番基板有仲炒
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:28 PM   #345
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
旺角都得返良品有, 炒到638
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:31 PM   #346
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: ゆり 查看文章
電腦節行下黃金高登

居然得番基板有仲炒
由手機版發出
基板通常運轉賣得貴咋?

舊 08-19-16, 09:36 PM   #347
yorkyork

馬場信仰價
舊 08-20-16, 01:42 AM   #348
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ゆり 查看文章
電腦節行下黃金高登

居然得番基板有仲炒
由手機版發出
買左黃金最後一隻但返黎成晚都冇動力開封

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-16, 01:45 AM   #349
ゆり

引用:
作者: STAN 查看文章
買左黃金最後一隻但返黎成晚都冇動力開封
我反而唔小心買左部電腦

舊 08-20-16, 01:51 AM   #350
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有中文冇日文行?
次次都大把貨冇奶油賣曬架
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[An, iOS] Tales of Asteria テイルズ オブ アスタリア ( ゚ω゚)? 手機平板遊戲討論版 22 03-16-23 06:59 PM
[PS4] Tales of Zestiria money 電視遊戲討論版 1958 01-22-23 08:43 AM
[PSV] テイルズ オブ ハーツR money 手提遊戲機討論版 196 02-05-14 09:19 PM
テイルズ オブ エクシリア(TALES OF XILLIA) 好評発売中 Vol.2 money 電視遊戲討論版 951 08-12-13 11:12 PM
[多機種] (PS3/Wii)Tales Of Graces f - テイルズ オブ グレイセス f - 攻略討論區 fantasy俊仔 攻略及心得交流區 566 09-12-11 02:54 PM

現在的時間是 04:27 PM

手機版 | APP版