Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
電影版>Justice League《正義聯盟》
Eking 10:53 AM 12-08-17
作者: PatrickNo42:
開個新世界將設定砍掉重練呢樣Marvel最耍家架啦,邊有分原唔原著
係我地亞洲觀眾習慣左唯一設定先水土不服啫

不過都唔怪得華納,英雄片個餅其實就快食哂(復仇者4之後肯定會少咁批),再唔搬JL上架真係會胎死腹中
而家又唔係食緊同一個餅,人地做雜會飯你唔駛死跟,認真plan好整個雜果賓治重好啦,好過而家買買下同你講聽日碟飯用豬肉代替牛肉,d人咪重唔慣~
信長 11:04 AM 12-07-17
'Justice League' Cinematographer: Superman Black Suit Scenes Were Filmed
https://www.inverse.com/article/3909...deleted-scenes

已確認有黑衫大超
不過都係剪走...
12號四分衛 09:52 AM 12-08-17
http://variety.com/2017/film/news/dc...ue-1202632214/

WB restructuring Dc film operation
Jon Berg: Gone
Ben Affleck out after Flash
DevilElvis 10:10 AM 12-08-17
真係好笑
信長 06:40 PM 12-08-17
如果Flashpoint 仲有Batfleck...ending 比完信比佢
Matt Reeves 版batman 又唔做,好怪姐

Barry allen 又f**kup timeline
T.S 07:00 PM 12-08-17
作者: 信長:
如果Flashpoint 仲有Batfleck...ending 比完信比佢
Matt Reeves 版batman 又唔做,好怪姐

Barry allen 又f**kup timeline
其實而家係咪真係官方確認左肥ben唔做/做埋flashpoint唔到
有時睇關於DCEU的新聞/傳聞真係多到唔知真定假
信長 09:57 PM 12-08-17
作者: T.S:
其實而家係咪真係官方確認左肥ben唔做/做埋flashpoint唔到
有時睇關於DCEU的新聞/傳聞真係多到唔知真定假
variety 那篇好似最後一段有提,不過都係估估下咁
信長 08:24 AM 02-10-18

ahleung 02:16 PM 03-23-18
導演死左個女而辭任, 電影趕住上唔等得, 換人都唔怪得電影公司
王小虎 02:53 PM 03-23-18
作者: ahleung:
導演死左個女而辭任, 電影趕住上唔等得, 換人都唔怪得電影公司
好似唔係咁... 睇最近導演的反應,被炒的講法可信性好大。
由手機版發出
T.S 04:35 PM 03-23-18
作者: 王小虎:
好似唔係咁... 睇最近導演的反應,被炒的講法可信性好大。
由手機版發出
我都覺,Zack Snyder最近不斷放之前佢拍JL/BVS果d BTS相,又講d好似有意思o既野,都幾可肯定係被炒大於家庭問題
同埋套戲都就上根本應該已經拍完要後製啦,仲大規模補拍(睇返應該補拍左幾多下)都幾明顯係zs本身拍好個風格過唔到wb高層

不過無論如何,Joss Whedon已被撤換
呂鳳仙 10:56 PM 03-23-18
算吧啦,全部星級導演、演員換完一個又換一個,執到幾好嘅籌都係WB自己搞爛佢
mrk 03:08 AM 03-24-18
作者: 呂鳳仙:
算吧啦,全部星級導演、演員換完一個又換一個,執到幾好嘅籌都係WB自己搞爛佢
非常認同!
mrk 03:10 AM 03-24-18
作者: T.S:
我都覺,Zack Snyder最近不斷放之前佢拍JL/BVS果d BTS相,又講d好似有意思o既野,都幾可肯定係被炒大於家庭問題
同埋套戲都就上根本應該已經拍完要後製啦,仲大規模補拍(睇返應該補拍左幾多下)都幾明顯係zs本身拍好個風格過唔到wb高層

不過無論如何,Joss Whedon已被撤換
照你咁分析,JL真係唔會出導演版(加長版)
IDGAF 12:30 PM 07-06-18
iTunes今日快閃特價$48買咗Justice League 4K Dolby Vision版未睇!
J+1 03:16 PM 03-23-18
首先我覺得佢先定位好想拍咩類型片先??

隔離就開宗明義係爆谷片,你就好似想行有深度嘅暗黑系...
而家個感覺就兩頭唔到岸
由手機版發出
12號四分衛 03:31 PM 03-23-18
作者: J+1:
首先我覺得佢先定位好想拍咩類型片先??

隔離就開宗明義係爆谷片,你就好似想行有深度嘅暗黑系...
而家個感覺就兩頭唔到岸
由手機版發出
一心一意去拍暗黑系還好
但見對家拍歡樂片咁成功,自己又想要兩溝
但只係後期層面(SS),或者後期+補拍去改 (JL),又改到幾多呀..
信長 05:52 PM 07-08-18
吸左黃太陽的氪星人已唔係普通人
HON HON 06:24 PM 07-08-18
朋友話齋, Marvel用十年有多時間黎大集合做AVENGER, 佢地用1-2就想有同樣成功, 呢下真係無可能, 所以自己覺得好睇就夠LA, 唔好去比較.
豪傑公子 10:30 PM 07-08-18
作者: HON HON:
朋友話齋, Marvel用十年有多時間黎大集合做AVENGER, 佢地用1-2就想有同樣成功, 呢下真係無可能, 所以自己覺得好睇就夠LA, 唔好去比較.
Marvel喺08年開始拍第一套戲,
12年第一次集結拍avengers, 經歷5年5套電影,
Dc就13年開始拍,去到17年拍JL,
中間經歷5年4套電影(當然由14年到16年bvs前係空白期)
其實付出嘅時間資源唔比marvel少,
只係執行上出咗大問題,先至令JL輸得咁甘~
f2light 11:07 AM 11-09-19
講咗咁耐 snyder cut會唔會出到呢

f2light 10:31 AM 11-16-19

ahleung 09:30 AM 05-23-20
Really?
https://youtu.be/Xkd-RlGpwYM
12號四分衛 10:10 AM 05-23-20
作者: ahleung:
Really?
https://youtu.be/Xkd-RlGpwYM
Yes

2021 HBO Max
大約20M-30M budget去執
未決定一套4個鐘Director's Cut,定拆開6集咁播

另外唔記得個source,話大家之前睇既Justice League,只係Snyder cut vision 1/4
12號四分衛 10:13 AM 05-23-20
出到Snyder Cut都算天時地利:

Fans持續支持
演員支持
Covid19完全打亂電影公司的Plan
Streaming 服務要片,有錢
標籤:DCEU, Justice League, 正義聯盟
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 

返回主題版面