Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4
手機資訊/電腦軟硬討論>寬頻價錢、質素及其他問題 2016
Squall-Lucifer 01:01 PM 08-25-16
作者: カズキ:
想問下HKBN100M質素可以嗎?多數用來睇劇,動畫,有時打下機(好少).
本想用佢個1000,但公屋已滿得返100M用.
PCCW快到期.佢都係OFFER現在用緊既$238所謂1000M,不過又用唔盡,而HKBN100M$136又好吸引.
Thanks~
HKBN個1Gbps都只要$155,你用不到真可惜
100Mbps夠不夠用,主要看你會否用Router將網絡分出來給多部機(>=2)同時使用
如果只有一部電腦用的話那一定夠
大情大性武大帝 10:14 AM 08-26-16
我想問下,數碼通個家居寬頻得唔得架?

傳說話係租香港寬頻既線做…
Squall-Lucifer 11:04 AM 08-26-16
那為何不直接用HKBN?
要特意去做二等公民?
大情大性武大帝 02:01 PM 08-26-16
作者: Squall-Lucifer:
那為何不直接用HKBN?
要特意去做二等公民?
數碼通再平多少少…

而家港頻都係貴貴地…
Squall-Lucifer 02:37 PM 08-26-16
首先你要確認你的住址SMT有cover,第二是你留意一下HKBN會否有限時限刻的快閃簽約先啦
隨便望過,$155有1Gbps,已經比我目前PCCW $168的300Mbps要好
Busconcamp 06:53 PM 10-19-16
由雞寶開始轉用左hkbn 1000...$169/月
但已經無letv box送同無得回贈$200

Squall-Lucifer 06:59 PM 10-19-16
作者: Busconcamp:
由雞寶開始轉用左hkbn 1000...$169/月
但已經無letv box送同無得回贈$200
エッ(゚Д゚≡゚Д゚)マジ?
即是沒英超給你看?
Busconcamp 07:30 PM 10-19-16
エッ(゚Д゚≡゚Д゚)マジ?
即是沒英超給你看?
無~
但有沒有都無所謂,亦無諗過要經letv睇
已慣了用app睇

另,
小米路由器3
200蚊咁平...
ok嗎?
剛上price.com睇用家意見...
得100m?
Squall-Lucifer 07:58 PM 10-19-16
無~
但有沒有都無所謂,亦無諗過要經letv睇
已慣了用app睇

另,
小米路由器3
200蚊咁平...
ok嗎?
剛上price.com睇用家意見...
得100m?
你只需要考慮ASUS、TP-LINK、D-LINK和Buffalo這4個牌子
Busconcamp 08:12 PM 10-19-16
你只需要考慮ASUS、TP-LINK、D-LINK和Buffalo這4個牌子
咁咩model ok?
禾見你推介asus A68U,但成9百幾
有無d<$500好選擇
Squall-Lucifer 08:18 PM 10-19-16
咁咩model ok?
禾見你推介asus A68U,但成9百幾
有無d<$500好選擇
我今年ISP新約下部modem失去了WiFi功能之後買了TOTO-LINK A1004
但個firmware好陽春,保安功能都不夠,建議你在預算下找上面幾個牌子有GbE的接手和AC制式WiFi便可以
你的預算下TP-LINK應該比較多選擇。
kimtch 09:52 PM 10-19-16
呀係, 唔記得update番, 拖左一年既hkbn 已經比我取消左
換左傾唔夠一星期既netvigator.. 500mb 3xx
martinnitram 12:04 PM 10-20-16
呢到問唔問得 PCCW 固網電話? 又到期又要續但網上好似無詳人講今年係咩價...
綾風祐希 05:57 AM 04-20-17
到2017都係得4版
雖然都等HKEPC果邊彙報

HKBN 100Mbps 完約仲有3個月,目前已經月費120,今日Sell出158每月
之前HKBN出過事(HTTP Cache問題,都係玩PSO2先知),有點想轉對家

但HKBN固定IP,同埋LAN直入呢兩個優點真係唔知道PCCW俾唔俾到我
Squall-Lucifer 12:09 PM 04-20-17
作者: 綾風祐希:
到2017都係得4版
雖然都等HKEPC果邊彙報

HKBN 100Mbps 完約仲有3個月,目前已經月費120,今日Sell出158每月
之前HKBN出過事(HTTP Cache問題,都係玩PSO2先知),有點想轉對家

但HKBN固定IP,同埋LAN直入呢兩個優點真係唔知道PCCW俾唔俾到我
前者要額外加錢用那條遊戲專線才有?
後者不行,一定是光纖入屋接華為HG8045
目前PCCW的優勢只是NOW和電話卡
X&Y 01:37 PM 04-20-17
我8月hkbn 1000mb完約
本身交緊17x一個月

網上自瀆最平268要硬食一大堆垃圾
硬食埋d垃圾myav super盒, 落視盒, 個myav盒又唔可以劏, 完約要還

早兩個月我都仲幫到我表姐網上自續搵到個超隱匿既制可以揀剩寬頻唔要兩個垃圾盒188
我依家直頭搵唔到個制

定都係要send cut form?
但我家無得揀, 唔hkbn就6mb PCCW ADSL
Squall-Lucifer 02:02 PM 04-20-17
作者: X&Y:
我8月hkbn 1000mb完約
本身交緊17x一個月

網上自瀆最平268要硬食一大堆垃圾
硬食埋d垃圾myav super盒, 落視盒, 個myav盒又唔可以劏, 完約要還

早兩個月我都仲幫到我表姐網上自續搵到個超隱匿既制可以揀剩寬頻唔要兩個垃圾盒188
我依家直頭搵唔到個制

定都係要send cut form?
但我家無得揀, 唔hkbn就6mb PCCW ADSL
HKBN目前不能在電話要求CUT約或是門市搞?
還是一定要印份cut form寄過去?
Reishin 02:11 PM 04-20-17
早幾年HKBN快到期傾續約果陣,又係加價無得傾
之後send咗cut form去諗住試吓佢反應,但到臨尾幾日都無聲氣
然後對家又唔夠佢平+費事又約師傅上嚟搞,最後死死氣打返過去同佢講話續
Squall-Lucifer 02:26 PM 04-20-17
作者: Reishin:
早幾年HKBN快到期傾續約果陣,又係加價無得傾
之後send咗cut form去諗住試吓佢反應,但到臨尾幾日都無聲氣
然後對家又唔夠佢平+費事又約師傅上嚟搞,最後死死氣打返過去同佢講話續
我到下年PCCW完約之後應該都會轉過去HKBN
雖然今年可能就先將個電話轉過去就是了(目前在用免費電話卡)
綾風祐希 03:32 PM 04-23-17
我到下年PCCW完約之後應該都會轉過去HKBN
雖然今年可能就先將個電話轉過去就是了(目前在用免費電話卡)
好奇點解會轉對家
Squall-Lucifer 03:35 PM 04-23-17
好奇點解會轉對家
因為近這半年來PCCW連日本和美國都比以前慢了不少,特別是Youyube會自動和我由1080P降去240P....這可不能忍
電話方面單純就找便宜的,你有沒合計不用$100一個月而又可以任用的推荐?
綾風祐希 05:04 PM 04-23-17
因為近這半年來PCCW連日本和美國都比以前慢了不少,特別是Youyube會自動和我由1080P降去240P....這可不能忍
電話方面單純就找便宜的,你有沒合計不用$100一個月而又可以任用的推荐?
竟然PCCW係咁?Anyway,最近PCCW屯門被工程挖爆咗條光纖……
如果唔係HKBN 100Mbps開158咁貴我都可能繼續用

數據上網儲值卡化算好多,好似係
Squall-Lucifer 05:32 PM 04-23-17
竟然PCCW係咁?Anyway,最近PCCW屯門被工程挖爆咗條光纖……
如果唔係HKBN 100Mbps開158咁貴我都可能繼續用

數據上網儲值卡化算好多,好似係
我要KEEP住個NO.,用儲值卡會比較麻煩......
martinnitram 08:26 PM 04-23-17
OT 問, 有無版友近期續 HKBN 寬頻? 會唔會好似 netvigator 咁可 R 到上網 sim 咭?
1 2 3 4

返回主題版面