Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-17, 08:39 PM   #30026
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
打盞燈打到想喊,打左半日得五個

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-17, 08:55 PM   #30027
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
英雄之証長期缺貨
但又唔想刷

舊 01-22-17, 09:26 PM   #30028
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
所以唔係課長無人特登去打料
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 12:18 AM   #30029
蛋撻王子
功德完滿

引用:
バビロニア クタ

呢個地方好似算高掉率?~
試唔試下去呢到打下~?

舊 01-23-17, 12:31 AM   #30030
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 小嘉 查看文章
所以唔係課長無人特登去打料
都已經唔係課唔課ge問題
係掉率同素材使用量令人唔想課

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 12:42 AM   #30031
柚原このみ

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
バビロニア クタ

呢個地方好似算高掉率?~
試唔試下去呢到打下~?
未到
倫敦打完喇,Thz

新玩,打素材怪其實已抆,

舊 01-23-17, 12:43 AM   #30032
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
都已經唔係課唔課ge問題
係掉率同素材使用量令人唔想課
課長咪唔理
我地呢D咪唔會去打
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 01:54 AM   #30033
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
未到
倫敦打完喇,Thz

新玩,打素材怪其實已抆,
你都係等活動先打素材吧
打Free quest和修練場的素材都係吃力不討好
正常過得2-3個活動後, 要靈4晒手上有用的從者應該不難

呢隻game係要平時養生, 到有特別抵刷的活動時才去盡
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 01:59 AM   #30034
柚原このみ

引用:
作者: gingq7 查看文章
你都係等活動先打素材吧
打Free quest和修練場的素材都係吃力不討好
正常過得2-3個活動後, 要靈4晒手上有用的從者應該不難

呢隻game係要平時養生, 到有特別抵刷的活動時才去盡
切實地感受到,而家打緊齒輪
同埋隻game d damage其實點計…

舊 01-23-17, 02:14 AM   #30035
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
切實地感受到,而家打緊齒輪
同埋隻game d damage其實點計…
https://www9.atwiki.jp/f_go/pages/304.html#id_a9cc5f02

通常&宝具ダメージ(修正案: ver1.12計算式)
A = ATK * 攻撃倍率 * (手順補正 * コマンドカード補正 + 1stボーナス) * クラス補正 * クラス相性 * Attri相性 * 乱数補正 * 攻撃補正
B = 1.0 * (1.0 + 攻撃力状態変化 - 防御力状態変化) * クリティカル補正 * Extraアタックボーナス * 特防状態変化
C = 1.0 + 特攻状態変化 + 対象被ダメージ状態変化 + クリティカル威力状態変化 + 宝具威力状態変化
D = 1.0 * 宝具特攻倍率 * 宝具状態変化特攻倍率
E = 固定ダメージ状態変化 + 対象被固定ダメージ状態変化 + Busterチェインボーナス
ダメージ = ROUNDDOWN( A * B * C * D + E )

比較簡單記既係Class補正同Card補正
A=100% Q=80% B=150%
弓、術、殺Class補正90%
槍補正105%
狂、尺、復110%

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 01-23-17 02:18 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 02:22 AM   #30036
柚原このみ

thz

舊 01-23-17, 10:27 AM   #30037
蛋撻王子
功德完滿

Fate/Grand Order [“山の翁”ピックアップ召喚]爆死天使

https://twitter.com/__o_0___/status/823293648758394880

今更だけどガウェイン突破しました絵
女神には勝てなかったよ…

嘉文贏唔到女神既原因

https://twitter.com/nobunaga_s/status/82340098713401753

信長都有農心臟

http://sega-collabocafe.com/sp/fate-grand-order.html

師兄share
Fgo合作Cafe

Art Chain咩玩法
藍莓醬?w

此篇文章於 01-23-17 02:36 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 12:52 PM   #30038
細路翔
The One

修練場唔係用黎打綠磚換神符抽垃圾架咩

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 08:10 AM   #30039
細路翔
The One

玩左一星期出左兩張5星都係男人....

搞到依家成隊都係佬...

仲有我想知第6章城門口隻高文要點打

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-24-17 08:20 AM 被 細路翔 編輯。
舊 01-24-17, 08:25 AM   #30040
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章

用r 姐的二姐或者抱月神大腿(上方蛋撻的圖就是提示了) ,不過練度不夠還是要有續關的準備

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 01-24-17 08:33 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 08:32 AM   #30041
細路翔
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
用r 姐的二姐或者抱月神大腿,不過練度不夠還是要有續關的準備
上p網(?)睇好似剩係女神系先剋到佢?

二姐我寶五左有無機會一招秒(ry

雖然得lv1

英國說大家抱團死
舊 01-24-17, 09:07 AM   #30042
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 細路翔 查看文章

上面我貼條LINK張圖就有提示了嘛

舊 01-24-17, 10:37 AM   #30043
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
上面我貼條LINK張圖就有提示了嘛
個張圖真係好全神

舊 01-24-17, 10:44 AM   #30044
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
event明天完,但錢關好吸引搞到我唔太想打團子換棋

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:19 AM   #30045
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
event明天完,但錢關好吸引搞到我唔太想打團子換棋
棋GE野只要唔少過100支我都唔打算再理^^"

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:23 AM   #30046
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: ko121314 查看文章
個張圖真係好全神

不過身邊都有朋友卡左係呢關
Twitter/日站亦好多人卡左

對新手黎講的確係勁到覺得係預你輸既event黎既

舊 01-24-17, 01:19 PM   #30047
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
強烈譴責惡魔多次利用種火欺騙我感情

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 02:54 PM   #30048
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
強烈譴責惡魔多次利用種火欺騙我感情
(其實次次活動都係咁)
一係唔出, 某個時段內一出開就會狂出,
昨晚加今朝連趺3心 + 第一件禮裝
趁住有勢, 食多粒金果, 果然又出禮裝(第2件)+心

不過因為已換晒所有野, 費事再追了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 03:09 PM   #30049
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
今次打咁耐都冇掉過禮裝

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 03:10 PM   #30050
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
今次打咁耐都冇掉過禮裝
跌了兩張...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 02:15 PM

手機版 | APP版