Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-13, 10:52 PM   #3101
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我想問問 日版派錢係幾時既事-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-13, 11:10 PM   #3102
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: GN00508771 查看文章
我想問問 日版派錢係幾時既事-.-
派點數?
不明你說什麼

舊 02-25-13, 11:18 PM   #3103
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
呢度
http://www.jp.playstation.com/psn/st...ta_debut130228
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-13, 11:48 PM   #3104
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
點數就點數
送錢嚇鬼

舊 02-26-13, 12:40 AM   #3105
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
有無人試過PSV備份話成功,但復原就話失敗?
因為今日由4GB轉32GB,
所有程序都係電腦做
備份就無問題,但一去到9成左右就話還原失敗.............
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 01:14 AM   #3106
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: sunhikari 查看文章
所有程序都係電腦做
備份就無問題,但一去到9成左右就話還原失敗.............
換卡就逐個 File 搞
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 06:52 AM   #3107
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
換卡就逐個 File 搞
點逐個FILE搞?
BACK UP檔係有,但搞親都死
最慘就係無係PS3到做BACKUP........
舊 02-26-13, 08:28 AM   #3108
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
用複製檔案逐個game file 抄出,之後再逐個抄入........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 08:33 AM   #3109
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
用複製檔案逐個game file 抄出,之後再逐個抄入........
電腦轉卡不可以用完整備份嗎 ?

咁用番4gb 卡 用回備份後 去ps3 做多次不就好嗎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 08:39 AM   #3110
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
應該得吧....因為我一開始已經轉32GB,唔知

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 08:47 AM   #3111
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
剛剛由16gb 做 full backup upgrade 去 32gb 都無事, 試吓用 4gb 再做多一次 full backup, 另有無update 去最新 firmware

引用:
所有程序都係電腦做

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 10:07 AM   #3112
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 名無しさん 查看文章
剛剛由16gb 做 full backup upgrade 去 32gb 都無事, 試吓用 4gb 再做多一次 full backup, 另有無update 去最新 firmware
firmware已更新到最新了
基本上昨日做的正正只是按備份->關機->換卡->按還原
係去到還原先出事........

另外,部機還原失敗時卻給我還原返基本設定,之後我用4gb卡再做多次還原都失敗,搞到連4gb卡都無埋資料........
另外我又用返之前係電腦backup的備份(之前係成功還原的)
係同一個位都出現還原失敗

錯誤code係C2-12858-4
都唔知係軟件問題定係機問題......
反而ps3 n年前的那個備份卻可以還原成功......

基本上肯定所有firmware及管理軟件都係最新,係差在未試把電腦的備份放入ps3到試.......(得唔得都成問題)

已經send左信比sony睇下有無方法解決
按道理,你備份成功應該無可能話備份損毀或出問題才對.....偏偏係呢個時間出問題......
舊 02-26-13, 10:51 AM   #3113
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: pet3 查看文章
電腦轉卡不可以用完整備份嗎 ?

咁用番4gb 卡 用回備份後 去ps3 做多次不就好嗎
其實OK (我做過), 但我建議逐份App Copy, 因為佢做全 Backup 個方法係成張卡 Data 去 Dump

引用:
基本上昨日做的正正只是按備份->關機->換卡->按還原
你做關機呢個動作, Timing 係幾時? 備份完成,定開始無耐之後?

此篇文章於 02-26-13 10:55 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 02-26-13, 10:55 AM   #3114
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
其實OK (我做過), 但我建議逐份App Copy, 因為佢做全 Backup 個方法係成張卡 Data 去 Dump
之前講左........張4gb卡還原失敗後連資料都無埋......
舊 02-26-13, 11:07 AM   #3115
TCS_disable
我有車車~

引用:
之前講左........張4gb卡還原失敗後連資料都無埋......
我唔明你 4GB 搞 Back up, 點解要玩 Recover,
同想捐精之前自宮有嘜分別

此篇文章於 02-26-13 11:42 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 02-26-13, 12:06 PM   #3116
sunhikari
Crazy Gamer

已經打左去sony個邊,話要等技術部個邊覆電話

最差情況要拿個backup檔去客戶服務中心個邊睇下有無可能回復返......
舊 02-26-13, 12:12 PM   #3117
TCS_disable
我有車車~

引用:
已經打左去sony個邊,話要等技術部個邊覆電話

最差情況要拿個backup檔去客戶服務中心個邊睇下有無可能回復返......
你既然係4GB度扯左Data做 Back up, 你明知扯出黎份Data有問題
點解你仲要倒個有問題嘅版本入最原本果份原稿度?

現實未試過用石頭撼自己腳咩 m9

你果份 Back up 倒落去 32GB 唔得, 你就應該 Delete 左佢, 由頭整過份新 Backup / 逐個 Apps 由 4GB 果度 Upload 返 PC啦
(逐個 Apps Upload 你都唔明我講嘜,你都應該唔知你要做嘜架啦...)

而唔係將個壞左嘅 File, overwrite 你份原稿搞死自己
舊 02-26-13, 12:16 PM   #3118
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
你既然係4GB度扯左Data做 Back up, 你明知扯出黎份Data有問題
點解你仲要倒個有問題嘅版本入最原本果份原稿度?

現實未試過用石頭撼自己腳咩 m9

你果份 Back up 倒落去 32GB 唔得, 你就應該 Delete 左佢, 由頭整過份新 Backup / 逐個 Apps 由 4GB 果度 Upload 返 PC啦
(逐個 Apps Upload 你都唔明我講嘜,你都應該唔知你要做嘜架啦...)

而唔係將個壞左嘅 File, overwrite 你份原稿
我想話,個case係個backup係做時係完全無問題,係成功的
但復原時係出問題,而且唔係同一個backup咁簡單
係連我係12月做的backup,之前做回復都無問題
但今次都係同一個位到出事(都係91%,餘下94秒個陣)
所以都唔知係必part出問題

人一遇到突發事,有時會忘記左d重要野係好正常吧......
舊 02-26-13, 12:17 PM   #3119
TCS_disable
我有車車~

引用:
我想話,個case係個backup係做時係完全無問題,係成功的
但復原時係出問題,而且唔係同一個backup咁簡單
係連我係12月做的backup,之前做回復都無問題
但今次都係同一個位到出事(都係91%,餘下94秒個陣)
所以都唔知係必part出問題

人一遇到突發事,有時會忘記左d重要野係好正常吧......
玩過兩次 Back up, 你都唔睇下 Back up 同 逐個 App Back up 有嘜分別, 係你問題啦
舊 02-26-13, 12:20 PM   #3120
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
玩過兩次 Back up, 你都唔睇下 Back up 同 逐個 App Back up 有嘜分別, 係你問題啦
咁一整個backup總比逐個 App Back up 方便吧?

一回復就可以回復返之前backup個樣
連save都backup埋
舊 02-26-13, 12:25 PM   #3121
TCS_disable
我有車車~

引用:
咁一整個backup總比逐個 App Back up 方便吧?

一回復就可以回復返之前backup個樣
連save都backup埋
有無諗過如果張卡/Dump Back up果時出問題?

我試過幾次 Card Reader 有問題,已經發覺成張卡 Backup 唔係咁用
舊 02-26-13, 02:18 PM   #3122
安安

港服更新:
忍龍(佢寫"日英文版") $312
Urban Trial Freestyle $78(plus free)
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 04:01 PM   #3123
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
為左一試SS既DEMO,我決定轉日服

ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-13, 04:20 PM   #3124
sunhikari
Crazy Gamer

sony個邊覆左我,話我個ERROR-CODE,係寫入CARD時出的ERROR黎
叫我先換部電腦再試,唔得就上去佢個客服到比師父到CHECK機同睇下可唔可以代RECOVER部機

今晚試下轉電腦睇下得唔得,唔得就上客服好了.....
舊 02-26-13, 11:57 PM   #3125
ai.
RELEASED

有人知香港的psv會跟住減嗎?打算為了pso2買機,不過都係等機減價為先.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:58 PM

手機版 | APP版