Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-17, 05:11 PM   #7651
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
http://en-americas-support.nintendo....d-nintendo-2ds

Google 咗由舊機transfer 資料去新機
睇唔明step 20 係點解?! 點解要將舊機SD 插入新機?

我舊機已經有eshop ID, 係咪會一併transfer 去新機?

(新機係黃色比卡超版,上淘寶訂比香港貴,重要遲咗個幾月先收到. 上個月出旺角見到成街都係貨又平幾百,真係揼心口)
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 05:21 PM   #7652
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Terry仔 查看文章
http://en-americas-support.nintendo....d-nintendo-2ds

Google 咗由舊機transfer 資料去新機
睇唔明step 20 係點解?! 點解要將舊機SD 插入新機?

我舊機已經有eshop ID, 係咪會一併transfer 去新機?

(新機係黃色比卡超版,上淘寶訂比香港貴,重要遲咗個幾月先收到. 上個月出旺角見到成街都係貨又平幾百,真係揼心口)
米青成堆死貨冇人要
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 05:57 PM   #7653
Terry仔

當時見到,訂咗兩部,後尾問店主可唔可以退,佢話唔得
好彩店主主動搵我話有人肯食
不過埋單都18xx HKD, 上月我見到處都係15xx HKD

不如教返我點樣過data?!
舊 01-08-17, 06:01 PM   #7654
野良猫
肥倫

引用:
當時見到,訂咗兩部,後尾問店主可唔可以退,佢話唔得
好彩店主主動搵我話有人肯食
不過埋單都18xx HKD, 上月我見到處都係15xx HKD

不如教返我點樣過data?!
我過嗰時只係跟住老任教做,遇到問題我都唔識答啦

新舊機開住,舊機揀引越,然後等幾粒鐘就過完
舊 01-08-17, 06:06 PM   #7655
Terry仔

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我過嗰時只係跟住老任教做,遇到問題我都唔識答啦

新舊機開住,舊機揀引越,然後等幾粒鐘就過完
如果淨係用wifi 過就so easy la.
我部舊機得兩隻GB game, 再加幾隻實體game patch
應該好快過曬
舊 01-12-17, 07:37 PM   #7656
Terry仔

Amazon JP 買3DS game code, 可唔可以用香港credit card 俾錢?
條code 係email 俾我?
舊 01-12-17, 07:52 PM   #7657
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
Amazon JP 買3DS game code, 可唔可以用香港credit card 俾錢?
條code 係email 俾我?
你應該會買唔到CODE....

有人講過入錢落GIFT CARD度,然後用GIFT CARD買

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-17, 09:41 PM   #7658
Terry仔

但係買gift card 又會有零頭淨
舊 01-19-17, 06:38 PM   #7659
Terry仔

換咗new 3dsll 開3D 完全係兩個世界
舊 01-19-17, 07:43 PM   #7660
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
換咗new 3dsll 開3D 完全係兩個世界
old3ds個3d係雞肋黎

舊 02-15-17, 07:29 PM   #7661
Terry仔

Download 緊隻game (MH XX) 時,可否合埋部機佢?
會唔會停咗唔download?
舊 03-12-17, 06:04 PM   #7662
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...type=3&theater

https://www.facebook.com/myTVgames/p...type=3&theater

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 07:45 PM   #7663
Terry仔

要買幾多野先有300 point?
我個account係上年年頭申請o既, 係咪要轉用老任新account 先可以儲?
舊 03-12-17, 08:58 PM   #7664
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
要買幾多野先有300 point?
我個account係上年年頭申請o既, 係咪要轉用老任新account 先可以儲?
金coin以外唔洗買野就有

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 10:28 PM   #7665
Terry仔

咁要點賺銀coin?
同埋,我依家部new 3ds應該係用緊舊嘅account system, 點樣轉用老任新acc sys?
舊 03-12-17, 11:27 PM   #7666
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
諗住隻新既MH就出,就拎返部3DS出黎差吓電著吓機,點知…

真係著唔到機……

有冇版友試過咁樣呀??
插住黎差電時,橙燈會著一著大約5秒就熄返燈,好似差唔到電咁
唔知係舊電池老化定係底板有事…
如果電池有問題,拎去換應該都唔會太貴
但死板就麻煩,依家依個時間,都唔知仲買唔買3DS好…

舊 03-12-17, 11:39 PM   #7667
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: rinxlun 查看文章
諗住隻新既MH就出,就拎返部3DS出黎差吓電著吓機,點知…

真係著唔到機……

有冇版友試過咁樣呀??
插住黎差電時,橙燈會著一著大約5秒就熄返燈,好似差唔到電咁
唔知係舊電池老化定係底板有事…
如果電池有問題,拎去換應該都唔會太貴
但死板就麻煩,依家依個時間,都唔知仲買唔買3DS好…
換第二條usb線試下先
都唔得就check下舊電有無異樣

引用:
咁要點賺銀coin?
同埋,我依家部new 3ds應該係用緊舊嘅account system, 點樣轉用老任新acc sys?
好多方法,主要係玩佢d apps
https://my.nintendo.com/missions

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 11:46 PM   #7668
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: catho7 查看文章
換第二條usb線試下先
都唔得就check下舊電有無異樣
https://my.nintendo.com/missions
試過喇,今日專登去買左條新既USB線,情況都係一樣
希望係舊電死左而唔係壞底板啦…
我果部係舊既3DS,如果壞左真係唔知整唔整好…

舊 03-15-17, 11:43 PM   #7669
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
試過喇,今日專登去買左條新既USB線,情況都係一樣
希望係舊電死左而唔係壞底板啦…
我果部係舊既3DS,如果壞左真係唔知整唔整好…
我之前試過好耐冇開過部機,
冇反應,就長差佢十個小時以上。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 03-16-17, 12:34 AM   #7670
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 八仙果 查看文章
我之前試過好耐冇開過部機,
冇反應,就長差佢十個小時以上。
已經知道咩事喇
拆開左部機,舊電池脹晒
換左電就無事囉

舊 03-19-17, 09:50 AM   #7671
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

用部細機玩左MH幾日
真係唔多頂得住,個MON真係太細喇
有D想搵部二手既大機,唔知依家二手既NEW 3DS LL大約係幾多錢先算係合理既??
無睇開依D價,怕就咁出去買會買貴左都唔知

舊 03-19-17, 10:11 AM   #7672
野良猫
肥倫

引用:
用部細機玩左MH幾日
真係唔多頂得住,個MON真係太細喇
有D想搵部二手既大機,唔知依家二手既NEW 3DS LL大約係幾多錢先算係合理既??
無睇開依D價,怕就咁出去買會買貴左都唔知
中古價個個都唔同又要睇部機新唔新淨
自己去搵搵吧

不過中古都唔太平
之前睇全新千一,中古都差唔多九百
舊 03-19-17, 10:17 AM   #7673
Terry仔

中古賣900應該好難搵到
我上年年頭一路都留意2手new 3dsll ,大部分都1000以上
最後忍唔住,買部全新比卡超版
舊 03-19-17, 11:35 AM   #7674
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
中古賣900應該好難搵到
我上年年頭一路都留意2手new 3dsll ,大部分都1000以上
最後忍唔住,買部全新比卡超版
我都見有D特別版機係around 1400左右,仲好似連埋一隻game

引用:
作者: 野良猫 查看文章
中古價個個都唔同又要睇部機新唔新淨
自己去搵搵吧

不過中古都唔太平
之前睇全新千一,中古都差唔多九百
全部同二手相差200蚊…咁真係無買二手既理由喇…

同埋想問吓,如果我依家玩緊隻MHXX,假設遲吓會轉新機,咁D Save係咪會跟住餅帶架??
定係換左機就要重新再打??

依家我用緊舊既3DS細機…
因為未搞清楚,所以D什麼初回Code都未敢用住

舊 03-28-17, 02:38 PM   #7675
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
已經知道咩事喇
拆開左部機,舊電池脹晒
換左電就無事囉
整返就好,
請問在哪裡買電池?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 03:45 PM

手機版 | APP版