Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-11, 05:13 AM   #626
field11
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2009
引用:
作者: neo2046 查看文章
Space Channel 5

『リズム怪盗R』リズムゲーム ニセ怪盗R登場
ttp://www.youtube.com/watch?v=kQu5k3CCWBE
唔怪之得叫怪盜, 使唔使連CHU, HEY都跟到咁足.
俾返ULALA我!
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 10:30 AM   #627
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
新果堆GBA GAME好岩口味 XD
有我最愛既WARIO WARE (我自己都有GAME在手)
同埋一堆其他的~~ 好正~~
好過第一次送果D好多 (對我黎講XD)

引用:
作者: W!LL 查看文章
剛換左張to記16GB C10卡, 邊玩Monhun邊扯落黎先
我見佢一定要係合埋部機先會自己DL...
玩緊其他野都唔識既.... 囧

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 04:19 PM   #628
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
Load GBA Game時同按Select & Start會原生解像度行
畫面細左但會最Sharp
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 10:18 PM   #629
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今日放工後條街超多人, 由灣仔行去銅鑼灣刷左8個人, 5人孖車, 5人芒亨

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 10:20 PM   #630
紅鞋子
Junior Member

註冊日期: Oct 2011
引用:
今日放工後條街超多人, 由灣仔行去銅鑼灣刷左8個人, 5人孖車, 5人芒亨
5個+5個...唔係10個咩
紅鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 10:45 PM   #631
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 紅鞋子 查看文章
5個+5個...唔係10個咩
一部機可以擦最多十幾隻GAME架喎

大乱闘X
舊 12-16-11, 11:16 PM   #632
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: shodanng2 查看文章
Load GBA Game時同按Select & Start會原生解像度行
畫面細左但會最Sharp
gb mario已經知
ds game一樣得

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 11:26 PM   #633
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: B|WINS 查看文章
gb mario已經知
ds game一樣得
唔洗咁嘅....長按select or start 再load遊戲已經得....

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 12:59 AM   #634
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
睇左bh果個第二條3D片, 睇到笑爆咀咁濟

大乱闘X
舊 12-17-11, 02:27 AM   #635
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
got more than 10 just walk walk Sino...

but... somehow... when one connected to my US 3DS... cant connect to my Jap 3DS the same time... so sad

now have 3 pink puzzles! Star Fox, OoT lower right, Mario 3D land

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 10:04 AM   #636
ac-angel

註冊日期: Apr 2003
請問大使download既卡比~
係唔係唔可以同其他人連線玩??
ac-angel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 12:51 PM   #637
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: ac-angel 查看文章
請問大使download既卡比~
係唔係唔可以同其他人連線玩??
我都想知, 隻fzero同孖車都有選項多人連線
隻孖車仲有個選項係一卡多人連線, 因為gba果陣真係可以一卡俾四部機一齊玩
佢真有呢個功能定只係照搬過去真係唔知...

大乱闘X
舊 12-17-11, 01:48 PM   #638
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
我都想知, 隻fzero同孖車都有選項多人連線
隻孖車仲有個選項係一卡多人連線, 因為gba果陣真係可以一卡俾四部機一齊玩
佢真有呢個功能定只係照搬過去真係唔知...
FC 個連線2P 功能都未做到出黎,唔好期望呢幾隻未知會唔會有正式版既會有喇…
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 02:43 PM   #639
EvilEmperor
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: enishi 查看文章
FC 個連線2P 功能都未做到出黎,唔好期望呢幾隻未知會唔會有正式版既會有喇…
由手機版發出
http://www.nintendo.co.jp/3ds/ambassador/detail.html
FC:後日配信される正式版(※)では、対戦プレイに対応する予定です。
※正式版は有料にて配信されますが、先行配信版から正式版には無料で更新することができます。

GBA:通信機能および周辺機器には対応していません。

講明不對應通信週邊(對打線?)又放咁多連線遊戲真係…(我好想連線玩卡比呀…)
EvilEmperor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 07:48 PM   #640
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
必要ブロック数

F-ZERO:44
マリカアドバンス:45
ワリオランド:76
マリオアドバンス3:44
メトロイド:76
冥土インワリオ:75
カービィちゃん:140
マリvs猿:140
FE聖魔:141
ゼルダふしぎ:140
差D唔記得有免費GAME,DL中

舊 12-17-11, 07:56 PM   #641
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
不過再多D GAME送都無用,格離PSV個勢真係勁到無朋友,都完全影響唔到人地

舊 12-17-11, 08:01 PM   #642
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
不過再多D GAME送都無用,格離PSV個勢真係勁到無朋友,都完全影響唔到人地
送d game係補償返班大使架喎,點會影響隔離

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 09:26 PM   #643
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: Suda 查看文章
送d game係補償返班大使架喎,點會影響隔離
呢D野由佢啦

隻Mario vs. Donkey Kong都幾毒下,諗住開來試玩一下,點知一開就不停玩下去~好正~

舊 12-17-11, 09:29 PM   #644
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
呢D野由佢啦

隻Mario vs. Donkey Kong都幾毒下,諗住開來試玩一下,點知一開就不停玩下去~好正~
開咗隻zelda玩 玩唔停...打咗兩個boss啦

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 09:30 PM   #645
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:

哈哈你係米調轉來講
PSV機能點勁都無用,
格離3DS + MONHUNT
個勢真係勁到無朋友

驚到時"亞洲遊戲展2011"
有大班3DS MONHUNT友
打機到時真係諷刺
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 10:14 PM   #646
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
正啊~~ 啱啱下載了
好耐無買3DS game
而家又有game玩唔使$$
不過上次果d都未玩
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 03:23 PM   #647
nick

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
正啊~~ 啱啱下載了
好耐無買3DS game
而家又有game玩唔使$$
不過上次果d都未玩
非也,$係一早俾左

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 03:47 PM   #648
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
老任係出爐鐵唔打唔得
3DS同vita通過良性競爭戶相鞭策
最後我地得米
我係老任fans我都想vita越賣月好

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 03:57 PM   #649
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: EvilEmperor 查看文章
http://www.nintendo.co.jp/3ds/ambassador/detail.html
FC:後日配信される正式版(※)では、対戦プレイに対応する予定です。
※正式版は有料にて配信されますが、先行配信版から正式版には無料で更新することができます。

GBA:通信機能および周辺機器には対応していません。

講明不對應通信週邊(對打線?)又放咁多連線遊戲真係…(我好想連線玩卡比呀…)
其實應該係老任自家出FC/GBA模擬器係3DS度行

電腦有D遊戲機模擬器都連到線
但都有好多係連唔到線
我想係模擬個連線技術難度高過SP好多
或者講要投資多好多資源同時間去搞
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 04:05 PM   #650
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
呢排我仲要多手買埋隻櫻侍 (定掉轉 @@) 黎玩...
N咁多隻GAME

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 01:05 PM

手機版 | APP版