Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-11, 10:26 AM   #501
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: W!LL 查看文章
呢個好睇個人, 如果你唔玩mon hun, 暫時可以唔使入住
如果玩, 你睇你自己需唔需要多個菇去轉視點
而家個pad我覺得就咁買黎用硬係爭d咁…改良下的話應該有市場o既,例如:

1. pad size縮細返些少(制就唔好縮細啦…),約而家呢隻80%~90%大細
2. 轉做內置鋰充電池啦,重些少冇所謂,唔需要高mAh數,因為唔係預做後備電
3. 加個灰機時代放大鏡連LED燈唔該

以上都只係純粹妄想,不過如果真係有廠做到咁的話我真係唔介意重多200g賣二百零蚊都照買黎用囉 (認真)
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 01:36 PM   #502
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
http://toro.2ch.net/test/read.cgi/ghard/1323612210/l50

岩田がVITA発売日にポケモン最新作の発表を予告か

ポケットモンスター3DS、12月17日に発表へ

「週刊少年ジャンプ 2011年No.50」を購入。
2011年12月17日(土)と12月18日(日)に幕張メッセで開催される
「ジャンプフェスタ2012」を紹介する記事に、
「ポケモン初登場!! 会場でオドロキ情報が!?とっておきのビッグサプライズ!」とあります。
Yellow 3D?

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 05:36 PM   #503
johnlam
Senior Gamer
神殺し

註冊日期: Aug 2006
請問一下換save card果陣, pkmon圖鑑係咪傳唔到?
johnlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 05:41 PM   #504
johnlam
神殺し

引用:
作者: johnlam 查看文章
請問一下換save card果陣, pkmon圖鑑係咪傳唔到?
無野了, 洗過新卡就copy一次就ok了
舊 12-12-11, 06:48 PM   #505
~kin!!

註冊日期: Nov 2002
我部3ds 差電
唔可以插曬出去,要鬆小小先差到電...

用差電台又冇事..
唔知點算..
又用左套,而家放唔落個差電台到

此篇文章於 12-12-11 06:58 PM 被 ~kin!! 編輯。
~kin!! 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 08:40 PM   #506
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
裹擦人傳說2咁我開頭d分差打唔打埋佢好呀
引用:
作者: W!LL 查看文章
我想知d木乃伊會嚇走邊d勇者? 有時lv4都嚇走, 有時lv1一入去都無事
唔係第一個入間房果個先會走?=[唔知呀..放左個1lv係頭個 fd7 lv秒殺左

此篇文章於 12-12-11 08:44 PM 被 www43w2002 編輯。
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 09:25 PM   #507
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
美版幾時有白色啊.

歐版都出咗啦http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/...3ds_23802.html

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 09:34 PM   #508
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
美版幾時有白色啊.

歐版都出咗啦http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/...3ds_23802.html
原來UK出左啦-0-

希望下年出到啦...
到時連埋RESIDENT EVIL一齊出機
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 12:37 AM   #509
johnlam
神殺し

引用:
作者: ~kin!! 查看文章
我部3ds 差電
唔可以插曬出去,要鬆小小先差到電...

用差電台又冇事..
唔知點算..
又用左套,而家放唔落個差電台到
插位有問題? 買左幾耐 睇下有無得換
舊 12-13-11, 01:17 AM   #510
6402oen
God of Gamer
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
[rumor]

http://twitpic.com/7gtpvg

「週刊少年ジャンプ 2011年No.50」を購入。
2011年12月17日(土)と12月18日(日)に幕張メッセで開催される
「ジャンプフェスタ2012」を紹介する記事に、
「ポケモン初登場!! 会場でオドロキ情報が!?とっておきのビッグサプライズ!」とあります。

[rumor]

638 :名無しプレイヤー@手札いっぱい。:2011/12/12(月) 21:26:51.17 ID:4Ei1DIKn
回転コミック付録
最後にこれだけ
暗くて見にくいけどカグヤはおそらく鳥の脚っぽい
>>636
ボケモン新作はボケモンレンジャー3D 闇の使者 っていうのだけ、3/10予定

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘

此篇文章於 12-13-11 01:26 AM 被 6402oen 編輯。
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 05:37 AM   #511
天涯笑笑生

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: teealpha 查看文章
而家個pad我覺得就咁買黎用硬係爭d咁…改良下的話應該有市場o既,例如:

1. pad size縮細返些少(制就唔好縮細啦…),約而家呢隻80%~90%大細
2. 轉做內置鋰充電池啦,重些少冇所謂,唔需要高mAh數,因為唔係預做後備電
3. 加個灰機時代放大鏡連LED燈唔該

以上都只係純粹妄想,不過如果真係有廠做到咁的話我真係唔介意重多200g賣二百零蚊都照買黎用囉 (認真)

係果時肥仔gameboy同gbc都有放大鏡, 效果都ok架
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 08:56 AM   #512
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
部ndsi個R制壞左,請問邊度有得整而質素ok?同埋大約幾多錢?

thank you

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 09:05 AM   #513
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: enishi 查看文章
transfer 就係連 license 都過去部新機到 (所以可以變身做大使機), 舊機資料當然會全部 delete 啦, 唔係人人都可以複製大使機

今日 2:30 - 4:00 pm 行信和, 好景, 結果擦到 7 個; 大部分都已經 update 做 3.0, 有新 puzzle
琴日放工時間去188, 5個ONLY
其中一個係will大

我原本就係問d license係唔係唔可以幾部機共用囉.... [汗]

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 09:13 AM   #514
luisluis
Junior Member
S.T.A.R.S.

3DS Friend Code0001 3668 1488
PSN  IDroyceredfield
睇到有人話火牛都會唔夠力推個pad,要用wii火牛
有無巴打試過用尿袋打又夠力推到個pad呀?
想買個尿袋又怕買左用唔到個pad
luisluis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 09:20 AM   #515
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: luisluis 查看文章
睇到有人話火牛都會唔夠力推個pad,要用wii火牛
有無巴打試過用尿袋打又夠力推到個pad呀?
想買個尿袋又怕買左用唔到個pad
個PAD... 唔係入左電可以玩480小時咩 @@

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 09:24 AM   #516
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
佢講緊電壓
之前有人試到有d牛係幫部機充電果時,個pad會disconnect
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 09:27 AM   #517
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 6402oen 查看文章
OMG !! I Have Decided To Sell My Nintendo 3DS And Buy A New Games Console
ttp://www.youtube.com/watch?v=hJe4EXVR7X4
話時話ZELDA 機日版見街未?
之前好似話 5號出..
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 09:29 AM   #518
luisluis
S.T.A.R.S.

引用:
作者: BlackWing 查看文章
佢講緊電壓
之前有人試到有d牛係幫部機充電果時,個pad會disconnect

yup~~
好似呢個問題主要發生係代用牛度,用番原裝就無問題
所以唔知尿袋會唔會都有同樣問題
舊 12-13-11, 09:34 AM   #519
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
yup~~
好似呢個問題主要發生係代用牛度,用番原裝就無問題
所以唔知尿袋會唔會都有同樣問題
我試左兩隻牛都無問題,其實可以問下試到有問題既人隻牛係咩牌子
舊 12-13-11, 10:09 AM   #520
luisluis
S.T.A.R.S.

引用:
我試左兩隻牛都無問題,其實可以問下試到有問題既人隻牛係咩牌子
都係腦場果d幾十蚊代用牛?
舊 12-13-11, 10:20 AM   #521
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: J.kidd 查看文章
話時話ZELDA 機日版見街未?
之前好似話 5號出..
Zelda版要網上訂購,而且數量限定
5號個日上午已經sold out

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 11:34 AM   #522
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
都係腦場果d幾十蚊代用牛?
我自己果隻ACE ONE牌,買機果陣買埋的
另外朋友果隻要問下先知,其實攻略區mh topic都有人話佢隻牛充唔到

想知的話可以去問下佢地咩牌子
舊 12-13-11, 11:47 AM   #523
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
我自己果隻ACE ONE牌,買機果陣買埋的
另外朋友果隻要問下先知,其實攻略區mh topic都有人話佢隻牛充唔到

想知的話可以去問下佢地咩牌子
唔使看牌子 看下隻牛output
我之前果隻out500 m.A.用唔到PAD 換番原裝牛 900m.A.就用到
所以買外置電看下有冇900m.A.出
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 12:11 PM   #524
luisluis
S.T.A.R.S.

引用:
作者: tung999 查看文章
唔使看牌子 看下隻牛output
我之前果隻out500 m.A.用唔到PAD 換番原裝牛 900m.A.就用到
所以買外置電看下有冇900m.A.出
原來睇電流
我見d外置電多數有兩個output
500同1000
咁1000多過原裝900有無問題??
舊 12-13-11, 12:44 PM   #525
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: Suda 查看文章
Zelda版要網上訂購,而且數量限定
5號個日上午已經sold out
thx
唔知有冇鋪入呢
不過實唔平啦
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版