Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-03-16, 07:02 PM   #1
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
馬場翁「蜘蛛ですが、なにか ?」アニメ化企画進行中!!

人気声優・上坂すみれさんが蜘蛛に!?『蜘蛛ですが、なにか?』ラジオドラマ
http://www.youtube.com/watch?v=zCW-WBJM48M

此篇文章於 07-06-18 08:06 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-18, 08:05 PM   #2
The One
あかん

アニメ化企画進行中
引用:
舊 07-06-18, 09:15 PM   #3
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
呢套點動畫化?美食番?

舊 07-07-18, 01:13 AM   #4
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
齋睇個標題都覺重口味。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 10:05 AM   #5
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
一個CV可以玩一季

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 08:26 PM   #6
The One
あかん

CAST
蜘蛛:悠木碧

「蜘蛛ですが、なにか?」アニメ化企画進行中PV
引用:
舊 08-09-18, 07:51 AM   #7
casio

竟然有s篇……

舊 08-09-18, 09:04 AM   #8
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
一人全包番組。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-21, 11:18 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇到#5...人類個邊好悶,而蜘蛛越睇越煩躁

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-21, 06:55 PM   #10
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
我又講下感想。
蜘蛛那邊感覺毫無戲劇性,基本上只係講點樣求生,點樣打,點樣進化。鍾意睇這類內容的人或者會覺得好睇。但我個人就覺得唔係我杯茶。
而人類嗰邊,太零碎,完全看不到主軸。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-21, 08:22 PM   #11
真!DC
Banned User
奉行我道

好大程度係睇悠木碧
SO FAR都覺得幾有趣

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-21, 08:28 PM   #12
尼路
The One

其實我覺得跟返小說全程睇悠木碧SOLO求生重好……

舊 02-07-21, 12:44 AM   #13
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇到#5...人類個邊好悶,而蜘蛛越睇越煩躁
小說我睇到#7,完全係想像之外。

此篇文章於 02-07-21 12:48 AM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-21, 11:18 AM   #14
casio

呢套本來就係等睇悠木碧精神分裂

舊 02-07-21, 05:56 PM   #15
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
主軸應該都係等悠木出洞後VS進化後嘅田村
大戰前只好繼續睇悠木個人表演

而人類嗰邊……根本只係NPC
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-21, 08:26 AM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

練成地獄戰神?

之後會唔會仲有更多悠木?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-13-21, 08:34 AM   #17
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
漫畫版好似有六個替身..............

所以腦内會議六把聲會超煩 b

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-21, 10:33 AM   #18
野良猫
肥倫

身為帝國王子爆塊玻璃都血流成河仲諗住同人打a

哩套除咗悠木有CG加持打鬥較好外
人類嗰邊戰鬥分鏡真係好悲劇
舊 02-13-21, 04:56 PM   #19
尼路
The One

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

4個之嘛,都未夠破滅旗多

舊 02-13-21, 09:56 PM   #20
真!DC
Banned User
奉行我道

開始當孤獨的美食家睇了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-21, 01:57 AM   #21
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章

小說最後係去到十個,不過好少會同時出場。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-21, 05:43 PM   #22
野良猫
肥倫

今集連狙都學埋
舊 02-22-21, 11:47 AM   #23
casio

令人懷念嘅充滿黑幕味嘅吸血子

舊 02-26-21, 11:32 PM   #24
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

4隻精神啦

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-06-21, 12:44 PM   #25
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
官方怕劇透最後特別處理。
但當有人問又會知道。最後只好大家扮唔知唔好問。
專心睇勇者瓜左就好。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
仰木日向「スーパーヒロイン学園」ボイスドラマ公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 11-30-14 09:31 PM

現在的時間是 01:08 PM

手機版 | APP版