Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-13, 01:05 AM   #76
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
呢套拍成日劇我會想睇下
但硬凹動畫就真係咪傷我眼睛
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 11:49 AM   #77
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
....女俠饒命

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 11:52 AM   #78
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我只可以講句我放棄……下次咁風格都係等晚安布布先……I am hero咁我都會想死,好難想像個個都異變左咁點睇……

舊 04-13-13, 12:10 PM   #79
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
我也看過漫畫了
仲村其實也是個美人
笑容也可愛
因為在二次元的世界
靚女的行為都可以被諒解

但動畫呢種畫風
表現唔到仲村的魅力
只會被人討厭
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 12:25 PM   #80
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
更本只係將原片加Filter扮動畫之嘛
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 01:46 PM   #81
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
見到畫風第2話都係咁, 暫時仲未敢開黎睇.....期望bluray會變返正常(雖然冇乜可能)

舊 04-13-13, 05:15 PM   #82
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
其實即使接受到
都避唔到一啲技術上攪笑嘅場面
男主跑姿同那個女不似女嘅……
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-13, 05:55 PM   #83
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
未睇過原著...動畫實境好正

舊 04-13-13, 06:04 PM   #84
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
若是繼續用這種風格,春日燒田前和佐伯的重頭戲不敢想像。

舊 04-13-13, 06:10 PM   #85
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
未睇過原作,不過睇完動畫.....以質素嚟講,我以為自己睇緊「Yellow Submarine」

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-13, 05:33 AM   #86
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
捱左兩集頂唔順了,我都係cut左佢算
今集仲要有個男人樣既「女同學」
似乎係故事裡的世界崩壞了...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-13, 10:02 AM   #87
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ben wai 查看文章
呢套真人做好D
根本就係直接出真人都仲好睇

3次元完勝2次
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-13, 04:28 AM   #88
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
慣左畫風之後覺得幾好睇

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-13, 08:12 PM   #89
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
好唔明諫山點解會話E套動畫版好睇.....同進擊動畫版差太太太太太太遠喇

我都係剛睇漫畫版......

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-13, 08:51 PM   #90
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
ending歌聽上癮...

舊 04-20-13, 10:04 PM   #91
leungky1

開始越來越多想像唔到真人點演嘅情節
不過作畫亦明顯有疲態……

影碟同原作都無急升的消息
商業上多數係failure~
舊 04-22-13, 12:28 AM   #92
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
明明主角只係中二學生,但動畫內的外表成熟到高中三年級一樣…

極不想見到「高校篇」新女角常磐用呢種畫風表現… 雖然常磐應該要到第2期先出場,動畫而家咁攪法都幾難有第2期…

另外,原著佐伯越來越似全篇故事的最終最強魔王…

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 04:15 AM   #93
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
明明主角只係中二學生,但動畫內的外表成熟到高中三年級一樣…

極不想見到「高校篇」新女角常磐用呢種畫風表現… 雖然常磐應該要到第2期先出場,動畫而家咁攪法都幾難有第2期…

另外,原著佐伯越來越似全篇故事的最終最強魔王…

睇完佐伯再出場,我覺得春日如果肯落答,佐伯一定受。話說回來,我反而覺得佐伯係最可憐的一個,佢多少係因為仲村和春日變到扭曲。

舊 04-22-13, 04:20 AM   #94
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
宜家套野播CAST果陣都唔係當初公布果D CV...換晒人咁款...
真係唔知製作組想點...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 10:25 AM   #95
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
原來漫畫入左新篇? 近幾話都未睇.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 10:33 AM   #96
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
....繼續的女俠饒命

比女俠脫光都反抗唔到,仲要冇event發生
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 12:34 PM   #97
leungky1

引用:
作者: Kewellma 查看文章
宜家套野播CAST果陣都唔係當初公布果D CV...換晒人咁款...
真係唔知製作組想點...
係咪攪亂左OP的聲優和ED的演員?
我起初都無為意
舊 04-23-13, 06:26 PM   #98
ta423
Insane Gamer

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
第2話:

見到呢2幅個笑容
我諗起
.
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 03:18 PM   #99
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
仲村版OP

著件咁嘅shirt 衫應該會透到體育服

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 03:51 PM   #100
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

宇宙人「惡の華」(TVアニメ 『惡の華』オープニングテーマ)

発売日:2013年05月22日
レーベル:KING RECORDS
価格:1,200円(税込)

V.A.「『惡の華』コンセプトE.P.(タイトル未定)」

収録曲:

・惡の華 -仲村佐和-(ゲストボーカル:後藤まりこ)(第4話OP)
[作詞:後藤まりこ・しのさきあさこ / 作曲:しのさきあさこ / 編曲:長谷川智樹 / 演奏:宇宙人]

・惡の華 -春日高男-(ゲストボーカル:の子)
[作詞:の子・しのさきあさこ / 作曲:しのさきあさこ / 編曲:長谷川智樹 / 演奏:宇宙人]

・惡の華 -佐伯奈々子(ゲストボーカル:南波志帆)
[作詞・作曲:しのさきあさこ / 編曲:長谷川智樹 / 演奏:宇宙人]

・惡の華 -群馬県桐生市- / 宇宙人
[作詞・作曲:しのさきあさこ / 編曲:長谷川智樹]

・花 -a last flower- / ASA-CHANG&巡礼
[作詞・作曲:ASA-CHANG / 編曲:ASA-CHANG&巡礼]

ほか収録曲未定

発売日:2013年06月26日
レーベル:KING RECORDS
価格:1,800円(税込)
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 01:40 PM

手機版 | APP版