Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 62 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 82 122  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
赤兵尉SETH 03:32 PM 03-26-18
作者: 小昭Teddy:
2人????打左幾耐????
作者: 大覺屋師真:
我係個大劍嘅話真係冇地自容
佢應該有空位就hea斬一下,收刀,等下一次機會?
2人, 打左30分鐘...
大劍hr百幾, 正常混裝, 見佢一直好搏命埋身想出招, 但應係中陷阱先斬得中
但最起碼無人貓到
作者: Suika:
原來歷恐活動得兩日
整左套迴5未試
迴3已經夠用 ?
咆哮以外都避到

作者: charcsc2000:
點組???
可否分享下..
我仲係唔點識組虫棍裝...
虫棍混裝先最易組...實用得冥燈α身,手,腳配其他
火力型同空戰型得TA有用
大覺屋師真 04:00 PM 03-26-18
其實黃瓜個頭已經好大....沒理由打唔中...
鋼龍個頭咁細都係咁打....
但弓真心好食珠....齊珠先好玩...
黑角龍腳b+強弓珠+炎王手b+散彈珠
屈到呢....咩怪都打到, 係差在會唔會被秒...

建議搵上位麒麟, 炎王試機...
頭係咁fing 個人又緊張
用左迴避流又吾夠攻打窒佢
不過睇完上面d片都學到樣野, 有時睇定少少佢停一下果陣先射,好過浪射吾中又用氣. 成日諗住快瞄但反而命中仲差

炎王冇問題,因為夠攻一直oooooooo就屈佢倒地不起
麒麟我都只係慢慢磨
charcsc2000 05:00 PM 03-26-18
作者: DevilElvis:
咁今晚仲有冇得玩(剛先知道出兩日....)
好似完左....但4月頭應該會再出返...
想問問恐暴龍有沒調查任務???
打極都沒玉...
charcsc2000 05:00 PM 03-26-18
作者: qwe:
呢隻再加埋個垃圾級森林地形,行錯屈死都算
中招飛左埋角位無得走算點
有d位真係唔好打...拉返佢出黎....
charcsc2000 05:05 PM 03-26-18
作者: 大覺屋師真:
頭係咁fing 個人又緊張
用左迴避流又吾夠攻打窒佢
不過睇完上面d片都學到樣野, 有時睇定少少佢停一下果陣先射,好過浪射吾中又用氣. 成日諗住快瞄但反而命中仲差

炎王冇問題,因為夠攻一直oooooooo就屈佢倒地不起
麒麟我都只係慢慢磨
其實沒野既....只係驚死者....
我記得迴避衣裝避左就可以加攻...最緊要不要中招紅氣....
搵上位試打...
正常都係O R2 O STEP O R2....
打麒麟真心好玩....上位唔會死所以先學到野...而且佢本身唔點郁....可以連續輸出...
Rance 05:13 PM 03-26-18
好似完左....但4月頭應該會再出返...
想問問恐暴龍有沒調查任務???
打極都沒玉...
有,我有一張
charcsc2000 05:14 PM 03-26-18
作者: 赤兵尉SETH:
虫棍混裝先最易組...實用得冥燈α身,手,腳配其他
火力型同空戰型得TA有用
係咪配騎手護石???
charcsc2000 05:15 PM 03-26-18
作者: Rance:
有,我有一張
好, 等我打多D和執下腳印先....想做把弓...
赤兵尉SETH 05:20 PM 03-26-18
原來被高層次讀心...洗更多歷恐一粒棍用英雄石都無, 但其他都有3~5粒

試打返其他歷戰古龍, 唔覺有分別....
http://fate.5ch.net/test/read.cgi/hunter/1521868886/
赤兵尉SETH 05:38 PM 03-26-18
係咪配騎手護石???
實用裝
滅盡棍/竜王眼/冥燈α身,手,腳/爆鱗α腰/耳塞石III
業物
耳塞5
強化持續3
弱特3
跳躍鐵人
ひるみ軽減2
超心1
見切5 或 氣絕無效+其他

飛燕+乘騎名人同係咁空中O只會比人覺得雷
tao08 05:50 PM 03-26-18
作者: DevilElvis:
我套防得359左右.....打歷戰恐用太刀係咪 = 找死
肥馬沙表示:

DevilElvis 06:55 PM 03-26-18
New type希望
赤兵尉SETH 07:24 PM 03-26-18
優化讀檔處理,縮短讀取時間。

如月釋臣 08:03 PM 03-26-18
想問那款重弩比較好用?
熔山還是冥燈?
ko121314 09:06 PM 03-26-18
作者: 如月釋臣:
想問那款重弩比較好用?
熔山還是冥燈?
唔係話恐暴咩? 擴3大大力
小昭Teddy 11:00 PM 03-26-18
優化讀檔處理,縮短讀取時間。

大型更新
Rance 11:15 PM 03-26-18
用緊SSD完全感受唔到快左定慢左
魚伕 01:39 AM 03-27-18
有冇人覺得2.0後 , D 怪多血左同扣得多左

刷大細金....相同0既用多左少少時間...

隻歷戰滅燼反應同之前0個隻感覺完全唔同....反應快左...
還是耐冇打,錯覺....
小昭Teddy 04:12 AM 03-27-18
作者: 魚伕:

隻歷戰滅燼反應同之前0個隻感覺完全唔同....反應快左...
未試juno, 屍套炎王麒麟試左幾場, 唔覺有乜分別
赤兵尉SETH 06:54 AM 03-27-18
屍套有招同冥燈一樣後腳直立掃射係咪新加?
之前從未見過

網上好多類似報告
但自己打唔覺有變
Tdot 08:18 AM 03-27-18

歷戰恐怖龍都無被秒的我被歷戰角龍秒左
搖搖 08:28 AM 03-27-18
直立掃射之前都有啊,次次都係佢訓地吸完氣之後噴,不過好少會見到
獨立出尼招就未見過

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
LR猫 08:30 AM 03-27-18
屍套有招同冥燈一樣後腳直立掃射係咪新加?
之前從未見過
本身有但少出,而且好似係出之前會儲氣咁
通常都比人cut埋,所以極少出到
鳳熾魂 08:36 AM 03-27-18
有冇人試過裝左弱特打弱點都出負會心
ko121314 08:48 AM 03-27-18

血量上我相信應該無變多, 我最近開左2場歷戰屍套
打到隻野瀕死放SOS叫人入黎再殺左佢
完場見到自己打左~10k damage
同未改之前差唔多
但係攻擊力感覺係變大左
好幾次150血直接比歷戰龍車死
角龍試過, 爆鎚又試過, 炸死都試過
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 22 62 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 82 122  ... 最後

返回主題版面