Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
Neo Entertainment TREND>無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2
暗黑騎士 11:14 AM 05-10-17
作者: 大破人間:
本身我係金庸FANS,重拍幾多次我都受

今次套射鵰2017以FANS角度去睇其實真係拍得唔錯
選角幾貼合角色形象,劇情忠於原著
甚至連打鬥過程都盡跟原著,而且打得好睇又不浮誇
暫時感覺良好, 不過郭靖蒙古間屋邊有咁靚, 鳥語花香
信長 11:45 AM 05-10-17
作者: 暗黑騎士:
暫時感覺良好, 不過郭靖蒙古間屋邊有咁靚, 鳥語花香

依家古裝要拍得好..
無舊化,無質感,好光鮮行走江湖
仲有casting 化妝都無晒古典/古裝feel, 個個男女演員都好似"穿越"咁.
只睇左第一集少少,都叫OK,配音唔錯, 有時間應該都會keep 住睇

尼套都叫好過套 "綿繡未央" 太靚太假無實感, 一集叫N 次"未央"
IDGAF 03:13 PM 05-10-17
作者: Busconcamp:
除左4K話題外
其實"不"劇追得過
見有宣萱都會追下的,
主要係想睇佢補唔補得住御用人質呢個稱號~!

作者: 信長:

尼套都叫好過套 "綿繡未央" 太靚太假無實感, 一集叫N 次"未央"
x2…
同埋大陸劇放大台播有個問題,
就係一集內不段播香港廣東話版的主題曲/插曲,
仲要個感覺完全唔夾個畫面,
好似純粹作咗首歌唔好嘥播多幾百次咁…

我覺得射鵰同未央都係放返係J5原音播放滿足返果班觀眾群好過啦。
大破人間 03:41 PM 05-10-17
作者: LEGOCAPTOR:
見有宣萱都會追下的,

x2…
同埋大陸劇放大台播有個問題,
就係一集內不段播香港廣東話版的主題曲/插曲,
仲要個感覺完全唔夾個畫面,
好似純粹作咗首歌唔好嘥播多幾百次咁…

我覺得射鵰同未央都係放返係J5原音播放滿足返果班觀眾群好過啦。

狂播同一首歌係為左洗腦, 為左捧自己堆歌手....
許廷鏗同吳若希之類都係咁樣捧出來....
Busconcamp 11:10 PM 05-10-17
作者: LEGOCAPTOR:
見有宣萱都會追下的,
睇wiki話mall姐角色原由鄧萃雯飾演...
就咁睇宣萱身形較高,更有壓台感
暗黑騎士 11:18 AM 05-11-17
作者: 信長:
依家古裝要拍得好..
無舊化,無質感,好光鮮行走江湖
仲有casting 化妝都無晒古典/古裝feel, 個個男女演員都好似"穿越"咁.
只睇左第一集少少,都叫OK,配音唔錯, 有時間應該都會keep 住睇

郭大媽同韓小塋仲索過包食藥, 有冇搞錯呀

返回主題版面