Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
日本動漫畫討論版>広江礼威「Re:CREATORS」#22 (終)「Re:CREATORS」
STRIFE 02:49 PM 05-02-17
作者: s2001154:
其實呢套係發給所有創作者的威脅信
咁好多編劇都受緊好大威脅sosad
細路翔 06:55 AM 05-07-17
出奇地無腦殘化描寫既日本政府
Lamsze 10:36 AM 05-07-17
仲以為無政府出場,今集講數有D似隔離卡多
軍服係代表網絡小說!
鐵之侍 11:14 AM 05-07-17
結果終於成為國家大事件了

果然軍服姬是和男主有關的

http://www.nicovideo.jp/watch/sm31138174

官方很認真(不過沒有歌聽到的)
macgyver 08:06 PM 05-07-17
點解超機人主角有啲似EVA?
Thaws 08:23 PM 05-07-17
ha? Muv-Luv似D wo
野良猫 08:33 PM 05-07-17
估唔到係雨宮天
STRIFE 09:50 PM 05-07-17
島崎?
軍服姬係網上主角同其他人一齊創作既?
casio 09:12 AM 05-08-17
係acg中難得有智商對應事態嘅日本政府
之前一直以為超機人個主角係女嚟
s2001154 09:13 PM 05-08-17
估唔到同隔離套外星片都玩埋日本政府
不過呢邊出來好睇好多唔會腦殘

原來魔法娘D武器咁來聽到D價錢個樣勁好笑
gingq7 09:40 PM 05-08-17
今集總算似樣, 有吸引力了;
幾buy呢個故事走向, 成班奇裝異服超能力者又飛天又亂開砲, 大把目擊者, 政府會介入先係正常 (會諗起堆美國漫畫...)

- 機人駕駛者一開聲我仲以為係女嚟既, 但跟住OP又點睇都係男, 直到紅毛被秒拒後才確認駕駛者應該真係男....
- 又話會保護堆作家, 點解最後會係一齊坐地鐵各自返屋企?
- 唔知點解好似成班都識飛, 魔法少女識飛無問題, 白毛/軍服識飛我都尚可接受, 但有乜理由紅毛,女騎士和大叔又識飛...點睇都和人設唔夾, 我真係未見過女騎士識飛和機人駕駛者(紅毛)識飛囉; 唔識飛既pensona和男駕駛員反而係少數...
casio 10:36 PM 05-08-17
作者: gingq7:
幾buy呢個故事走向, 成班奇裝異服超能力者又飛天又亂開砲, 大把目擊者, 政府會介入先係正常 (會諗起堆美國漫畫...)

- 機人駕駛者一開聲我仲以為係女嚟既, 但跟住OP又點睇都係男, 直到紅毛被秒拒後才確認駕駛者應該真係男....
- 唔知點解好似成班都識飛, 魔法少女識飛無問題, 白毛/軍服識飛我都尚可接受, 但有乜理由紅毛,女騎士和大叔又識飛...點睇都和人設唔夾, 我真係未見過女騎士識飛和機人駕駛者(紅毛)識飛囉; 唔識飛既pensona和男駕駛員反而係少數...
個人覺得保護作者係因為班角色要找作者晦氣,但紅毛、白毛同超機人駕駛者明顯都冇呢個意願,所以被判斷冇危險,而且論做保鏢,都冇幾多人比佢哋更合適
另,紅毛應該係設定上識飛(魔法),
女騎士其實係因為隻馬識飛?
大叔就真係唔知,不過睇op覺得唔似普通人
s2001154 11:05 AM 05-09-17
作者: gingq7:

其實紅毛間接透露左佢係正太控
而正太係羅莉控
gingq7 11:30 AM 05-09-17
諗諗吓我明白點解要設定到全員都識飛...
因為如果唔畫到隻機械人識飛, 作畫一定超難 (要畫大量建築物倒下,etc.); 而只要一個人識飛, 其他人都要焗住識飛, 如果唔係根本設計唔倒動作場面
(例如 唔識飛的女騎士vs唔識飛的機械人,根本唔知點設計動作場面;
唔識飛的女騎士vs識飛的機械人, 直情無得打,
只有 識飛的女騎士vs識飛的機械人, 才能設計倒動作場面)

我估木刀男可以靠隻persona飛, 而駕駛員不用說,就是靠機械人飛
supermanlady 12:25 AM 05-10-17
作者: :

macgyver 09:03 AM 05-10-17
作者: supermanlady:
好怕佢係第一個被ko,洗白女騎士
鐵之侍 12:09 PM 05-10-17
Re: creators外傳漫畫推出決定

作者 熊谷裕樹

順便一說下回板本真綾終於出場
Tano 12:51 PM 05-11-17
婊埋國家安全法
同軍火支出邊個比

Keep住落去
十一月 01:14 AM 05-14-17
唔明男主角點解要隱瞞。
希望之後有合理解釋,而唔係「驚被責怪而唔敢講」那種低能理由。
鐵之侍 09:36 AM 05-14-17
真綾如有人說根本是西尾的角色,殺忍但又有趣感覺女騎士真是刺了她前者真是會死掉……

難得打起來了又斷在最緊張的地方,可惡

作者: 十一月:
唔明男主角點解要隱瞞。
希望之後有合理解釋,而唔係「驚被責怪而唔敢講」那種低能理由。
如果剎那的死是男主間接造成的話就可以理解了……
東條希 12:18 PM 05-14-17
新出場的JK就是個混亂邪惡,還畜意殺人
能力是言靈?利用謊言挑釁令對方否定自已就會發動能力,某程度上都幾bug,但遇上三明這類對手估計就沒轍了吧

魔法少女一直都在隱藏實力嗎?感覺旗都插滿了..
GUSTAV 02:15 PM 05-14-17
好耐冇見過真綾姐咁多對白T_T

個張力仲KEEP到 一話真係唔覺唔覺又完左 T_T
Tano 02:34 PM 05-14-17
魔法少女都有某白色惡魔的火力?

魔法盾實彈都擋唔到......
睇番轉頭魔炮根本係機人番
HakiK 03:45 PM 05-14-17
今集戰鬥場面明明好流但都睇得幾開心
成場戰鬥用對話帶動住
一堆似曾相識既作品主角互相衝擊價值觀做得幾好

我開始怕愈期待愈受傷害w
由手機版發出
Thaws 04:34 PM 05-14-17
女騎士成日都有種"くっころ” o既感覺

下集應該會有人拎便當?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面