Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-14-14, 10:25 AM   #2701
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我始終覺得應該要包kinect.
主要批評都係你貴o者. 咁你咪減價囉.
咁你減價咪減價, 最多蝕賣囉.

但抆走埋kinect,
以後就更少公司開發 kinect game,
就無左個特色,
咁你就更加變到同PS4一樣, 但係機能弱過人,
咁我點解唔買PS4.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 10:26 AM   #2702
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: now_loading 查看文章
佢地重keep 住好樂觀下
唔係呢樣,keep住樂觀就唔會拆
我係指如果係以前既MS,而家會見到399包Kinect而唔係拆左賣399算,咁樣其實冇降到價而且繼續唔會虧本賣機(當然叫多個選擇)

舊 05-14-14, 10:39 AM   #2703
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
其實有無必要轉?
Store 買野就直接比卡啦

咁我入金會員其實HK ACC 美版機有無問題?

sorry 因為最近先研究起來
比較多野問
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 10:43 AM   #2704
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實有無必要轉?

比較多野問
無問題 , 其實已經無左地區限制 (只係GAME DLC , 但網上睇片果D就睇IP 的)
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 11:19 AM   #2705
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
終於肯飛開隻鏡頭,仲爭一隻令我出機既獨佔作就可以出手

舊 05-14-14, 11:21 AM   #2706
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: kakajit 查看文章
無問題 , 其實已經無左地區限制 (只係GAME DLC , 但網上睇片果D就睇IP 的)
Thanks, 咁我咩都唔洗攪了,就咁renew 個 Gold membership 就ok。
舊 05-14-14, 11:43 AM   #2707
kakajit
Game Master

引用:
Thanks, 咁我咩都唔洗攪了,就咁renew 個 Gold membership 就ok。
我都係用日本金ACC 去買 紅龍 同埋一堆DLC 的 , 用美帝$
舊 05-14-14, 11:57 AM   #2708
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
作者: ahleung 查看文章
我始終覺得應該要包kinect.
主要批評都係你貴o者. 咁你咪減價囉.
咁你減價咪減價, 最多蝕賣囉.

但抆走埋kinect,
以後就更少公司開發 kinect game,
就無左個特色,
咁你就更加變到同PS4一樣, 但係機能弱過人,
咁我點解唔買PS4.
個人黎講因為有D GAME只有買XBOX ONE至有得玩.

其實我睇唔到推動Kinect有咩希望,只要Kinect未到完全可靠,D人都重係會用返手掣黎打機.Kinect同Wiimote都係噱頭,係貪新鮮同潮流,咁而家D人連對Kinect既好奇/憧景都無埋,實用性能又唔高,無謂免強.
加舊野反而重成為左好多人入機既阻力...

舊 05-14-14, 12:40 PM   #2709
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: liar 查看文章
個人黎講因為有D GAME只有買XBOX ONE至有得玩.

其實我睇唔到推動Kinect有咩希望,只要Kinect未到完全可靠,D人都重係會用返手掣黎打機.Kinect同Wiimote都係噱頭,係貪新鮮同潮流,咁而家D人連對Kinect既好奇/憧景都無埋,實用性能又唔高,無謂免強.
加舊野反而重成為左好多人入機既阻力...
就算佢出kinect game 我都唔會買
問題係佢呢個plan 對之前d consumer 好唔公平

換句話講,即係跟本唔用kinect 都得
但佢就bundle 住黎賣...

不過點都買左了,算了。
舊 05-14-14, 01:24 PM   #2710
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
咁無kinect. 聲控 function 玩game 又廢埋,

Ms 倒轉黎行。

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 01:33 PM   #2711
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: D-Joe 查看文章
唔係呢樣,keep住樂觀就唔會拆
我係指如果係以前既MS,而家會見到399包Kinect而唔係拆左賣399算,咁樣其實冇降到價而且繼續唔會虧本賣機(當然叫多個選擇)
我覺得拆得kinect 就要平過PS3 US$20-30都好,
現在拆左 kinect 減US$100, 我就唔差在要埋個kinect

引用:
其實有無必要轉?

比較多野問
我比唔到意見你, 我就唔覺會好似PSN 咁地區差別咁大, 轉完3個月後又可再轉.... XB Live 你願比錢, 名都可以轉
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 01:33 PM   #2712
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
這位副總裁在接受外媒CVG採訪時強調,微軟根本就沒有計劃過推出不捆綁Kinect的XBOX ONE,他們對次世代平台的設計宗旨就是要從頭到腳讓Kinect成為主要組成部分。

他表示:「XBOX ONE 就是 Kinect,它們是不可分割的系統。一台XBOX ONE擁有內存,藍光光驅,一個Kinect和一把手柄。這些配件都是XBOX ONE生態系統的一部分。」

微軟全球副總裁菲·哈里森(Phil Harrison)表示XBOX ONE和Kinect並不是單獨的系統,微軟絕不會推出不帶Kinect的XBOX ONE主機。

-------------------------------------------------------------

當XBOX ONE 不再是ONE 時
就會變成792嗎......?

其實出含K2 的ONE+光環 賣429 不是更有戰略價值嗎 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 01:48 PM   #2713
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: pet3 查看文章

當XBOX ONE 不再是ONE 時
就會變成792嗎......?

其實出含K2 的ONE+光環 賣429 不是更有戰略價值嗎 ?
今時今日要1080先夠霸氣

原來792+108唔係1080
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 02:08 PM   #2714
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
就算佢出kinect game 我都唔會買
問題係佢呢個plan 對之前d consumer 好唔公平

換句話講,即係跟本唔用kinect 都得
但佢就bundle 住黎賣...

不過點都買左了,算了。
或者會有大使計劃呢.

舊 05-14-14, 02:28 PM   #2715
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
或者會有大使計劃呢.
已經有訪問講左唔會有,因為佢唔係減價係比多個選擇顧客
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 02:32 PM   #2716
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: taikin0901 查看文章

已經有訪問講左唔會有,因為佢唔係減價係比多個選擇顧客
散買K2 幾錢呢 ?
如果無散賣

399果班就永遠無得玩?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 02:36 PM   #2717
kakajit
Game Master

前面條片講左有得賣

可能減價減O係KINECT2 度都唔定
舊 05-14-14, 02:39 PM   #2718
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: pet3 查看文章
散買K2 幾錢呢 ?
如果無散賣

399果班就永遠無得玩?
有散賣,價錢會黎梗公佈,但係唔會係100蚊,外國有人估129-159

Following its announcement of an Xbox One without Kinect, Microsoft hasn’t decided what its standalone Kinect will cost later this year, but head of Xbox Phil Spencer says “the price probably won’t be exactly $100.”
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 03:35 PM   #2719
Hello MiMi
Game Master

引用:
或者會有大使計劃呢.
咁又唔係話要R 番d 咩著數
只係唔抵得佢講到d 野咁死
之後自打幾下嘴巴者。

其實友機vs ONE 我一早已經揀定左One
因為360 成個 network environment 真係比 ps3 好

但係因為佢既低能政策先攪到我又番番去對面

都算,我無幾耐前終於的起心肝去買 One
佢而家話出個平d 既 bundle
仲話Kinect 係 optional

大佬,玩咩...
有無得聲控我真係無所謂,再講,我都等左咁耐,我真係唔爭在等多個零月架

(今晚番去pack 番個kinect 2.0 , 連個Mount 都費鬼事買)
舊 05-14-14, 03:55 PM   #2720
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
終於都可以飛走舊垃圾connect(對我來說)
不過都未有game 可以出機住(Forza 5 content 太頹)
睇埋日版咩境先
如果有LO Remake /Remaster 就正了

舊 05-14-14, 03:57 PM   #2721
kakajit
Game Master

其實我幾中意佢個認人LOGIN架 , 仲有玩DR3 都慣左口講SAVE GAME了
舊 05-14-14, 03:59 PM   #2722
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: kakajit 查看文章
其實我幾中意佢個認人LOGIN架 , 仲有玩DR3 都慣左口講SAVE GAME了
可能我屋企有2 個小朋友
同埋有時voice command 始終都係尷尷尬尬
舊 05-14-14, 04:02 PM   #2723
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
係輸入裝置有新諗頭係好
但經過上世代一役
始終我都覺得只需要一個耐用,手感好嘅手掣就已經好足夠了

舊 05-14-14, 04:22 PM   #2724
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
同我入預期差唔多, 首先舊野cut, 然後29800 yen, 之後MHF 360 upgrade to one!
入機!!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-14, 05:13 PM   #2725
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Navism 查看文章
同我入預期差唔多, 首先舊野cut, 然後29800 yen, 之後MHF 360 upgrade to one!
入機!!
According to Google

29 800日元 = 2 261.67417 港幣
就算 399 美元都成3092.85 港幣

你似乎要等多一至兩年左右

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 01:58 PM

手機版 | APP版