Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-10-10, 04:18 AM   #1
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
吾知點做好...

話說,女友有兩日完全無回復我任何野,打俾距無聽,SMS無回復,平時吾會甘,第3日打俾距問距咩事,距話無事,本來我都"乙水"下距既語氣甘問, 距係都話無事, 問距點解吾復我又吾出聲(超必 ), 仲開始有D吾耐煩,跟住我都扯火, 叫距諗下先答我... 跟住距話分手,我問係咪識左第二個距話吾係,距一開始話性格吾岩, 講左一陣跟住話遲D會去澳洲讀2年書(呢個係真既),驚都係分手收場, 我話會等距, 講到最後又話鍾意左第個, 我都開始吾耐煩, 好似係甘遊花園甘...最後電話無電收左線..
之後我SMS左距几日, 距話俾距冷靜下,俾D時間距再睇下點, 其實大家覺得距想點? 我有時語氣重左係咪好衰.. ? 兒家打俾距, SMS距都吾會復, 吾知點好

舊 07-10-10, 10:54 AM   #2
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
佢係一個出賣你既女人, SINCE 佢話鐘意左第二個.
展望將來吧樓主..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-10, 11:36 AM   #3
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
變了心的女人是不會那麼容易回來的
除非你有無比的決心,忘記前因重新追過佢吧

舊 07-10-10, 01:38 PM   #4
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
分手吧.
愛情又不是佔有[我知呢個都無咩人做到]
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-10, 01:57 PM   #5
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
無論係朋友又好戀人又好,對自己唔坦白既人,就算留佢係身邊都冇用
當然,如果你係個種喜歡拎住一兩把利器或者炸彈係身以便自殘的自虐狂的話,悉隨專便囉。

舊 07-10-10, 10:15 PM   #6
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
女人到左呢個地步,你有兩個方案: 第一就係開心樂意接受佢既分手。第二就係傷心受苦咁唔接受分手既事實。

或者你可以不停追問佢真正原因,但係佢所講既原因係咪真就凈係得佢先知。

其實當一個人變左心時就算你用返雙倍既努力都未必追得返。
不過你自己盡左你既努力去探查同追迫先啦,我諗樓主你都係唔會咁易放棄同甘心架啦....
Noyeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 12:24 AM   #7
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
放生自己啦。

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 03:08 AM   #8
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
情已逝,請節哀

舊 07-11-10, 03:29 AM   #9
TSZ
Crazy Gamer

如果距一個原因,有第個我會吾使諗即刻放手,不過距主要問題都係話讀書,我怕距係嘈左几句,加上自己諗埋一邊覺得始終會分手...
身邊識距d人知距吾會係3心兩意既人,問距個fd又無實質既野復我...唉.... 我又吾想成日追問煩到距個fd...

舊 07-11-10, 05:24 AM   #10
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
如果距一個原因,有第個我會吾使諗即刻放手,不過距主要問題都係話讀書,我怕距係嘈左几句,加上自己諗埋一邊覺得始終會分手...
身邊識距d人知距吾會係3心兩意既人,問距個fd又無實質既野復我...唉.... 我又吾想成日追問煩到距個fd...
諗咁多做乜呀......
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
放生自己啦。

舊 07-11-10, 06:11 AM   #11
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
其實樓主根本係有曬答案,既然堅持己見又何苦多問?
真係對自己決定咁無信心,咁需要別人意見支持先可以安心?
Apricot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 11:23 AM   #12
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
唔係d咁的人...
其實分分鐘連佢自己都會好詫異點解自己會鍾意左第個人
「唔係d咁的人」<--呢句話沒有保障
唔到發生果一刻, 你都唔知道自己原來係會變心的,即使你唔想變。

舊 07-11-10, 11:44 AM   #13
二伍

註冊日期: Sep 2002
又可以有藉口搵過個新o既,慶祝一下啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 05:36 PM   #14
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
變既野好難講,有時真係一個白日夢就可以變。

舊 07-11-10, 07:28 PM   #15
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
分手啦,忍佢托咩~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-10, 10:47 AM   #16
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
去左外國讀書 就算名義上係男友你都係一個帶左幾個綠帽既男友
去到尾佢講埋鐘意第二個根係判你死刑
講到尾係佢想出國期待新戀情一夜企 2字曰: 厭舊
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 02:02 AM   #17
TSZ
Crazy Gamer

多謝各位發表意見 經過一排,都吾理得甘多啦,由得距咯,又吾係自己行差踏錯, 又吾係未試過挽留就放手 不過估吾到距3年感情可以講到吾清吾楚, 一句說話就結束

舊 07-16-10, 11:19 AM   #18
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
行到呢一步...就好難返轉頭
樓主都係一刀兩斷算吧

性格不合...唔知點解一用親呢個理由
我直覺都係估識左第2個
只不過係俾個好d既理由去分手

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 01:40 PM   #19
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
祝樓主好快有新戀情…去到呢一步我都試過,真喺冇得救了。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 04:02 PM   #20
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
不過估吾到距3年感情可以講到吾清吾楚, 一句說話就結束
可能因為自己都覺得慚愧吧! 所以唔想講清楚

舊 07-16-10, 04:18 PM   #21
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
人要變起離, 真係好可怕
仲要可以好短時間, 突然間變左第2個人

之前都有人扮深情追我幾年啦
最後同佢一齊, 半年左右後就出事啦, 變心啦
拎住哂d 證據質問佢, 初初都死口話冇野
之後交待得愈來愈模糊啦
我都懶得理佢了

藍莓講得好岩
係有人慚愧先唔肯正視個問題交待清楚架je!

化喇!! 我咩人都唔信喇沒人係可靠的

而家睇番之前
為左呢個人歇斯底里真係好無謂
因為佢個心一早唔o係度既話, 我做咩都係沒用

此篇文章於 07-16-10 04:27 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 04:28 PM   #22
TSZ
Crazy Gamer

引用:
可能因為自己都覺得慚愧吧! 所以唔想講清楚
你好似成日識係人地角度諗野哈哈 凡我最後都同距講有咩野咪開心見成講咯,好過我兒家都吾知真正係咩事,估估下,真正想距好明白距既人點會怪得距甘多

引用:
作者: 阿聰 查看文章
祝樓主好快有新戀情…去到呢一步我都試過,真喺冇得救了。
真係同是天涯.....

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
行到呢一步...就好難返轉頭
樓主都係一刀兩斷算吧

性格不合...唔知點解一用親呢個理由
我直覺都係估識左第2個
只不過係俾個好d既理由去分手
d fd都講...3年先話性格不合...

舊 07-17-10, 01:04 AM   #23
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Seppie 查看文章
化喇!! 我咩人都唔信喇沒人係可靠的
而家睇番之前
為左呢個人歇斯底里真係好無謂
因為佢個心一早唔o係度既話, 我做咩都係沒用
我仲仍然好想相信好多人係可靠的 又或者我寧願安慰自己, 只係我唔好彩
遇唔到, 或者遇到都得唔到

不過見到你放低左都替你開心! 為一個人歇斯底里果種日子真係好難捱.....
引用:
你好似成日識係人地角度諗野哈哈 凡我最後都同距講有咩野咪開心見成講咯,好過我兒家都吾知真正係咩事,估估下,真正想距好明白距既人點會怪得距甘多
多謝你, 我當作讚賞收下了
我諗我只係由細要睇人面色......所以我盡量去諗左人地諗咩先
但始終唔係人地肚入面條虫, 只能估估下, 亦都好多時無法證實諗的野arm唔arm
結果諗壞自己個腦......

有時有d野都係唔好知得咁詳細好, 留返d空間比自己去諗一個會令自己舒服d的想法
有時自己呃下自己都有少少安慰作用

雖然我都未做得到......仲係發現到潘多拉盒就會忍唔住伸手打開
試過連個盒的夾棉都抽埋出黎......但係我唯一的得到就係「失去」囉

舊 07-18-10, 01:15 AM   #24
TSZ
Crazy Gamer

上邊兩位好似好多經歷... 不過我個人鍾意清清楚楚,平時可以傻更更,講野可以口抹遮攔, 認真既事就要係點就點, 不過兒家基本上都完了, 多謝各位寶貴既意見~

舊 07-18-10, 02:01 AM   #25
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
我仲仍然好想相信好多人係可靠的 又或者我寧願安慰自己, 只係我唔好彩
遇唔到, 或者遇到都得唔到

不過見到你放低左都替你開心! 為一個人歇斯底里果種日子真係好難捱.....

...

雖然我都未做得到......仲係發現到潘多拉盒就會忍唔住伸手打開
試過連個盒的夾棉都抽埋出黎......但係我唯一的得到就係「失去」囉
放底左既意思係提自己日後要帶眼識人lor!

我既性格同工作~都令我成為潘多拉盒偵察員

我係唔鍾意自欺欺人既
係有問題我就會問到底

唔係話2個人之間唔可以有秘密, 但係如果我覺得會影響到我地感情既野, 雙方都係必須坦白既

當日我打開左個潘多拉盒, 之後唔對路, 我就成個劈爛埋佢, 他日我都會繼續!

論壇跳轉

現在的時間是 05:52 AM

手機版 | APP版