Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-24-10, 12:37 AM   #26
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
通當見兩三年
其實老婆高過老公冇咩大不了
你睇甄子丹同汪詩詩都差成個頭啦,都唔係難睇丫

舊 06-24-10, 12:41 AM   #27
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
通當見兩三年
好襯恨死人
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 07:07 AM   #28
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
通當見兩三年
好難睇喎
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 10:20 AM   #29
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
引用:
兩三年
眼訓過頭,打錯晒D字
引用:
作者: POKA 查看文章
好襯恨死人
係,高矮唔算太重要掛
引用:
作者: SaY~<セイ> 查看文章
好難睇喎
佢地呢對真係唔覺

舊 06-24-10, 12:46 PM   #30
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
小學生拍拖?好少見男仔會咁矮
我果時20歲啦
佢高我幾cm..驟眼望真係差不多...真係安全感欠奉
雖然佢本身ok靚仔~但真係補償唔到某種feel

宜家老公高我成個頭~肩膀骨架又橫又厚~感覺好得多~
所以對我黎講男人唔洗靚仔~高大番少少我就ok(但又唔可以太肌肉型)
年齡嘛...反而係其次

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 12:49 PM   #31
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
人口普查都無問夫妻年齡喎... 邊有人答倒你?

BTW, 多又如何?

舊 06-24-10, 01:30 PM   #32
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: POKA 查看文章
幾多年先
我公司個女經理佢老公細佢十幾年
咁佢地只差一年

引用:
作者: Hitomi 查看文章
...
我以前同過一個同我差不多高的人拍拖
我都會避免著高跟鞋~不過...我本身都只係得156cm...女仔黎講已經唔高...
所以...結果我接受唔到同我差不多高的男仔...
我得150 tim =.=
所以應該沒可能矮過我架喇...

我e家湊緊個190 高既大細路

舊 06-24-10, 04:12 PM   #33
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
OT一下
呢排睇緊敗犬女王
有興趣可以睇睇
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 09:40 PM   #34
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
多謝大家的回覆
綜合以上即係
1.姊弟戀係本港都好普遍,
2.女方一般接受到細自己0~3歲多的男仔/男士,同埋係外表上睇唔太出的亦可接受。

p.s.:咁你地有冇識o的相差成4~6歲的情侶/夫婦呢???身邊又多唔多呢???
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 09:52 PM   #35
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
早一兩日上網見到有人話對住得個十幾歲兼大佢9年既小妹妹都想出手啦
咁相差4-6歲其實都好正常, 身邊都有唔少

如果講女大過男, 我覺得有時未必係女方介意
反而係男方對女方感情堅唔堅定就真
邪惡d諗, 男人到30歲都可以搵個2x, 甚至1x
但係如果伴侶仲大過自己幾年, 去到某個關口又可唔可以忍受到出面誘惑又係另一個問題

老老實實, 我就知自己肯定未必忍到
所以唔會揀大過自己一年或以上, 最多同年就好

此篇文章於 06-24-10 10:02 PM 被 Wayne L 編輯。
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 10:22 PM   #36
敏敏*cat
Senior Gamer
俺、参上!!

註冊日期: Aug 2007
我個朋友個呀爸大個老婆成9年~
最後個老公出去包2奶~我個fd好細個果時, 佢呀媽呀爸已經離左婚~
有時真係好睇個老公~歲數真係好似冇咩關係~

我都識d人~20幾歲, 諗野都已經好似30幾歲咁~人夾人嫁姐~夾埋得lo~大幾多細幾多有咩關係~

舊 06-24-10, 10:25 PM   #37
POKA
Banned

引用:
作者: mrk 查看文章
多謝大家的回覆
綜合以上即係
2.女方一般接受到細自己0~3歲多的男仔/男士,同埋係外表上睇唔太出的亦可接受。

p.s.:咁你地有冇識o的相差成4~6歲的情侶/夫婦呢???身邊又多唔多呢???

飛機工程師25,佢老婆33做sales的
我經理佢老公細佢十幾年

此篇文章於 06-24-10 10:28 PM 被 POKA 編輯。
舊 06-25-10, 12:13 AM   #38
聰一(沖一)
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
我18歲果年第一次拍拖
女友(同事)就大我9年啦~~~~
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 12:38 AM   #39
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
多謝大家的回覆
綜合以上即係

1. .如果用比例我覺得around 3(女>男):7(男>女)
間中都會遇到pair~~~
男大女 over 10年的比例我覺得更多..

引用:
作者: Wayne L 查看文章

如果講女大過男, 我覺得有時未必係女方介意
反而係男方對女方感情堅唔堅定就真
邪惡d諗, 男人到30歲都可以搵個2x, 甚至1x
但係如果伴侶仲大過自己幾年, 去到某個關口又可唔可以忍受到出面誘惑又係另一個問題

老老實實, 我就知自己肯定未必忍到
所以唔會揀大過自己一年或以上, 最多同年就好
呢個我有少少保留~~我曾經在自己個blog分享我自己姊弟戀的故事~
後來收到好多blog友的回應~~分享自己或人地姊弟戀的經驗

全部case都係男仔無mud所謂~但女仔就好介意
好多女blog友分享佢地點樣刻服(我自己要用3-4年時間)~男友又點樣支持佢地安慰佢地~

---> 去到某個關口又可唔可以忍受到出面誘惑又係另一個問題
如果個男人係咁ge心態...我只能說..就算佢搵到件細佢十年...
過多十年後一樣有第2第3個誘惑...所以..我唔太認為關係到姊弟戀...

因人地後生年輕而同人一齊是不會長久的-->或者是其中一個因素的話(這句好像很廢話)~~

此篇文章於 06-25-10 12:46 AM 被 Hitomi 編輯。
舊 06-25-10, 01:21 AM   #40
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
我以前有個呀sir
佢157左右...不過佢老婆成190幾...幾乎兩米高...
不過一樣閃到嚇死人...次次出街見到佢地都想搵地方躲..

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 01:44 AM   #41
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
引用:
---> 去到某個關口又可唔可以忍受到出面誘惑又係另一個問題
如果個男人係咁ge心態...我只能說..就算佢搵到件細佢十年...
過多十年後一樣有第2第3個誘惑...所以..我唔太認為關係到姊弟戀...

因人地後生年輕而同人一齊是不會長久的-->或者是其中一個因素的話(這句好像很廢話)~~
嗯, 或者咁講, 當然唔係話每個男人都會捨女友而去跑去搵後生女
而係去到某個關口, 假設一場爭執
感情有嫌隙, 突然有一個年輕對象出現, 而哩個時候男方又係"當打之年"的話(就譬如話30歲咁, 一個仲可以有好多選擇的年齡)
對男性來講, 相信會成為一個好大誘因
雖然咁講好唔科學, 不過類似例子, 久不久又的確會聽聞, 朋友又好, 報紙新聞又好

此篇文章於 06-25-10 01:47 AM 被 Wayne L 編輯。
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 02:00 AM   #42
POKA
Banned

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
我以前有個呀sir
佢157左右...不過佢老婆成190幾...幾乎兩米高...
不過一樣閃到嚇死人...次次出街見到佢地都想搵地方躲..
好正~!你老師有料到~!
舊 06-25-10, 09:24 AM   #43
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
我18歲果年第一次拍拖
女友(同事)就大我9年啦~~~~
姐姐教識你好多野囉

舊 06-25-10, 11:58 AM   #44
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: mmssm 查看文章
我女友大我三個月.
wah
三個月真係姊弟戀呀

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 12:48 PM   #45
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Wayne L 查看文章
嗯, 或者咁講, 當然唔係話每個男人都會捨女友而去跑去搵後生女
而係去到某個關口, 假設一場爭執
感情有嫌隙, 突然有一個年輕對象出現, 而哩個時候男方又係"當打之年"的話(就譬如話30歲咁, 一個仲可以有好多選擇的年齡)
對男性來講, 相信會成為一個好大誘因
雖然咁講好唔科學, 不過類似例子, 久不久又的確會聽聞, 朋友又好, 報紙新聞又好
因為感情有嫌隙-->另一個年輕對象出現-->成為誘因
如果咁樣係一個誘因...呢種男人真係算吧啦....咁樣睇法似乎都係貪人後生姐...
根本就唔係真心~~就算係真心不過未係好愛對方果種

即係咁~~某d男人係鐘意嫩口鐘意後生~
我老豆個大佬~~包二奶~60歲人~唔要佢老婆+離婚(佢老婆細佢幾歲)~揀左個20歲...
又老豆對落的細佬~同上~唔要細佢7年的老婆~搵左年廿幾歲的
以上我覺得都幾慘~4十幾5十歲個老公唔要自己...

我大舅父~~65歲~~老婆舊年過左身~宜家指定要娶件below 30歲的女人..
(不過我舅父包二奶已經包左三十年...中途換過好多件..)
即係有d男人...心態本身就已經有問題..正如我之前講~宜家搵到年後生10年
10年後會出現無限個引誘...

此篇文章於 06-25-10 01:01 PM 被 Hitomi 編輯。
舊 06-25-10, 01:05 PM   #46
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
因為感情有嫌隙-->另一個年輕對象出現-->成為誘因
如果咁樣係一個誘因...呢種男人真係算吧啦....咁樣睇法似乎都係貪人後生姐...
根本就唔係真心~~就算係真心不過未係好愛對方果種

即係咁~~某d男人係鐘意嫩口鐘意後生~
我老豆個大佬~~包二奶~60歲人~唔要佢老婆+離婚(佢老婆細佢幾歲)~揀左個20歲...
又老豆對落的細佬~同上~唔要細佢7年的老婆~搵左年廿幾歲的
以上我覺得都幾慘~4十幾5十歲個老公唔要自己...

我大舅父~~65歲~~老婆舊年過左身~宜家指定要娶件below 30歲的女人..
(不過我舅父包二奶已經包左三十年...中途換過好多件..)
即係有d男人...心態本身就已經有問題..正如我之前講~宜家搵到年後生10年
10年後會出現無限個引誘...
你父系o個邊d dna似乎....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-10, 01:24 PM   #47
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
你父系o個邊d dna似乎....
真係好到無得頂

(不過舅父係母系果邊WO )

母系果邊其中一個姨長(母親的妹的老公)又係包二奶包左廿幾年
總之我身邊好多親戚都有長期包二奶的記錄
個個都貪嫩口貪後生...

所以呢D男人嘛...姊弟戀不會出現在佢地身上

舊 06-26-10, 12:02 AM   #48
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
喂喂喂,各位好似越講越離題!!!
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-10, 12:20 AM   #49
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
其實姊弟戀既問題會唔會係之後想生小朋友哩方面比較大呢?

舊 06-26-10, 12:20 AM   #50
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
喂喂喂,各位好似越講越離題!!!
下...除左陸奧個POST吹左一下水我地個個POST都講緊呢個話題
何來愈來愈離題

我呢個POST除外

引用:
作者: beagleflash 查看文章
其實姊弟戀既問題會唔會係之後想生小朋友哩方面比較大呢?
唔多唔少都有
因為我覺得宜家有少少呢個煩惱

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:32 PM

手機版 | APP版