Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」2016年梅雨~秋活,鬼怒改二送特大發動艇 VOL.11
小昭Teddy 08:58 PM 11-27-16
作者: anyone:
我懶得行多格潛
斬都係全高速搏炸埋去
見到院長日戰秒果下真係好爽麻
rfdingo 09:09 PM 11-27-16
帶2隻先制對潛dd,潛點算易過啦
蛋撻王子 09:22 PM 11-27-16
E2甲斬殺竟然出左山風

有D意料之外
已經頹玩艦娘左好耐
突然好似多番少少充勁咁
Squall-Lucifer 09:25 PM 11-27-16
我打E5乙都是KMNOP入王,除了長門之外全高速,因為試過2隊有戰艦的話都會走M位....
所以一隊繼續用長門造低速艦

作者: 蛋撻王子:
E2甲斬殺竟然出左山風

有D意料之外
已經頹玩艦娘左好耐
突然好似多番少少充勁咁
恭喜,今次就以山風最難入手
蛋撻王子 09:31 PM 11-27-16
作者: Squall-Lucifer:

恭喜,今次就以山風最難入手
多謝師兄
佢簡直就係我對我咁多個月黎講最大既救贖黎
我好似已經好耐未試過係呢隻GAME有成功感/滿足感過

雖然個人都幾鐘意朝風個感覺
但預計唔會遇到
只希望可以完走到個event..
個活動覺得好短..唔太夠時間咁....
anyone 09:33 PM 11-27-16
對潛高果d用曬喇嘛
小昭Teddy 09:36 PM 11-27-16
我係無視潛點, 秋月對空CI, 雪風雙魚雷照明彈, 川內麥姐北上布丁.
試過中破左布丁, 但係夜戰打王都打四百幾殺到....
rfdingo 09:42 PM 11-27-16
歐氣十足,先可以無視堆魚.....
dfstan 09:42 PM 11-27-16
舊出發點的魚點經常出事,但新的魚點就從未出過事
小昭Teddy 09:44 PM 11-27-16
作者: rfdingo:
歐氣十足,先可以無視堆魚.....
反正傷唔到布丁就安全, 話知佢, 反正打王都係靠布丁直接秒
作者: dfstan:
舊出發點的魚點經常出事,但新的魚點就從未出過事
我都覺新起點堆魚出事率冇舊起點咁高
rfdingo 09:45 PM 11-27-16
ngacc個邊,一大堆人比新出發點個魚點車到唔敢用低速/多戰艦
呢度...
小昭Teddy 09:48 PM 11-27-16
作者: rfdingo:
ngacc個邊,一大堆人比新出發點個魚點車到唔敢用低速/多戰艦
呢度...
最易出事始終係O點同空襲....果邊係直接送你返母港....魚中破都可以照進擊
小昭Teddy 09:51 PM 11-27-16
同埋我一向覺得....魚點出事, 都係細艦要維修, 空襲點出事, 隨時係大艦....
Squall-Lucifer 09:54 PM 11-27-16
多謝師兄
佢簡直就係我對我咁多個月黎講最大既救贖黎
我好似已經好耐未試過係呢隻GAME有成功感/滿足感過

雖然個人都幾鐘意朝風個感覺
但預計唔會遇到
只希望可以完走到個event..
個活動覺得好短..唔太夠時間咁....
最多你E5打丙、乙,A勝都會出貨
小昭Teddy 09:56 PM 11-27-16
得朝風要撈o者, 好多點都有, 除非要撈布丁, POLA.
丙晒佢實夠時間
dfstan 09:58 PM 11-27-16
我是覺得舊起點的魚只要中破你一隻,後面很容易擦到大破,而新點就只看WO改放不放行,因為無論大小艦,有沒有破,只要打中都是一發回家
rfdingo 10:03 PM 11-27-16
作者: 小昭Teddy:
最易出事始終係O點同空襲....果邊係直接送你返母港....魚中破都可以照進擊
個點係人人平等,細船就睇人,如果得秋月級退左場,後面只會更易收檔

魚點中破?大破我就見得多
小昭Teddy 10:04 PM 11-27-16
作者: dfstan:
我是覺得舊起點的魚只要中破你一隻,後面很容易擦到大破,而新點就只看WO改放不放行,因為無論大小艦,有沒有破,只要打中都是一發回家
咁多次event最怕道中既WO改同主任....好多次都覺得....佢地先係真正boss
蛋撻王子 10:14 PM 11-27-16
作者: 小昭Teddy:
得朝風要撈o者, 好多點都有, 除非要撈布丁, POLA.
丙晒佢實夠時間
多謝兩位師兄意見
岩岩E3甲無除帽一下斬殺左
有D僥倖
入夜戰既時候仲有5隻在場
但入夜戰後個個女都好生性
竟然清得晒

研究下今晚有冇辦法處理埋E4個運輸佢..
E4個個都話最惡打....
小昭Teddy 10:15 PM 11-27-16
多謝兩位師兄意見
有D僥倖
竟然清得晒

暫時E5削血期, 斬殺個陣都係一樣, 感覺真係E4難好多....
dfstan 10:20 PM 11-27-16
E4你要6打12,沒航空隊沒核爆組連削甲也沒有,相對之下E5簡直輕鬆愉快
anyone 10:20 PM 11-27-16
3wo 就是e5 boss

e5陸攻炸boss都可以炸走空母bba一半
小昭Teddy 10:25 PM 11-27-16
作者: anyone:
3wo 就是e5 boss

e5陸攻炸boss都可以炸走空母bba一半
斬殺期個陣唔變, 我直頭選擇陸基炸WO改, 反正係長門面前, 院長主任都係浮雲
試過唔洗2連著彈, 平射都照秒
只要WO改過到, 入到王就輕鬆

聽聞E5有削甲???削左D乜???
rfdingo 10:25 PM 11-27-16
e5陸攻炸boss <- 無大艇無人權
Squall-Lucifer 10:34 PM 11-27-16
多謝兩位師兄意見
有D僥倖
竟然清得晒

E4你打乙/丙的話前半可以試試阿布熊+秋月級+2大發DD+2航巡上4隊二式水戰拿BOSS點的制空
這是最短路線的編成,但問題是H點的ヲ級要大破你就大破你.....
後半.....時間不多了,大船流強推吧
標籤:艦これ, 艦隊これくしょん
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  ... 最後

返回主題版面