Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 01-19-16, 12:38 AM   #801
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
格羅茲尼 第二十七公里:「廣島之旅」
新一年到臨,唔想留係香港無聊除夕倒數,於是雲海即興遠走他方!網上搵到去廣島平機票,酒店亦好平,一於起行…………等等,D核輻射散晒未㗎?!不過,原爆都七十年啦!死就死啦!都係為咗觀眾聽眾乍!幾偉大呀!食件廣島蠔先!

A - 工廠式聖堂
B - 捉完姨因
C - 拜神啦喂
D - 可惡可部
E - 原爆之城

http://www.timecoolfree.com/template...&article=10428

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-16, 06:00 PM   #802
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
B part竟然去竹原,佢睇到たまゆら堆人形反應
果然對一般旅遊者黎講好難理解聖地巡禮這回事

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 12:43 PM   #803
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唉...

引用:
我有一個朋友,睇住佢腐化,由黃絲變藍絲,而且仲成為何律師好朋友……只能遠離交往,因為我無力改變朋友,只能改變自己,見諒!
ps而且變藍絲有大陸生意做,放生朋友吧!
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-16, 02:43 PM   #804
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
唉...

由手機版發出
早 ?
Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-16, 10:38 AM   #805
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Nelly 查看文章
早 ?
9成9

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 02-17-16, 04:39 PM   #806
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Nelly 查看文章
早 ?
人地話比人Hack左FB Account架
你信邊個咁解

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-16, 01:38 AM   #807
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

http://www.timecoolfree.com/template...&article=10433

第二十八公里:「猴猴猴猴」
A - 猴年團拜
B - 百毛禁忌
C - 四猴
D - 金睛火眼
E - 大鬧天宮
新一年到臨,唔想留係香港無聊除夕倒數,於是雲海即興遠走他方!網上搵到去廣島平機票,酒店亦好平,一於起行…………等等,D核輻射散晒未??!不過,原爆都七十年啦!死就死啦!都係為?觀眾聽眾乍!幾偉大呀!食件廣島蠔先!

舊 02-24-16, 10:39 PM   #808
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
真人show????

格羅茲尼 第二十九公里:「催眠」
上年年尾無端端入咗新界食飯,無端端八卦想睇人催眠,結果自己見到奇異場面。於是一班朋友決定回到現場重組案情…………誰知被Rosa等人屈埋自己催眠!一世人第一次!要事先聲明,這並非主流靈異節目,無特效、無剪接、無配樂、原始片頗沉悶!無興趣勿看!情緒不穩、精神不安者勿看!到底雲海會否成功被催呢…………‎

A - 土豪金蛋
B - 靈異影像
C - 疑似女鬼
D - 催眠實况
E - 親試催眠

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-16, 12:07 AM   #809
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

第三十公里:「自殺」
A - 前前思潮
B - 攝石之謎
C - 雨傘陰暗
D - 櫻桃之味
E - 十字架上
「自殺」這話題,在大部份人心中,實在太避忌!當它不存在,就會不存在嗎?!事實是,人類有文明開始,就有自殺這現象!大家應展開更多討論。今集新拍擋Greg,前學民思潮前成員,當然要佢爆下內幕啦!

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-23-16, 10:35 PM   #810
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

好聽過格羅茲尼

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-30-16, 07:52 AM   #811
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

格羅茲尼 第三十一公里:「遊日」
日本,誰不喜歡,但原來北海道仲可愛。可愛之餘,我到底有沒有在當地撞鬼呢?!大家分析一下吧!而無想過Rosa去過北海道三次,點解呢?!原來有特別任務……!除了Rosa,還有Wing同何亨一齊吹下水!

A - 北京墳場
B - 不的士高
C - 靈異最東
D - 真·監獄
E - 真·茶道

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-13-16, 10:38 PM   #812
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

咩~事~~

https://www.facebook.com/CHANWANHOI/...27548920620574

引用:
晩上9時許,商台DJ當奴(唐劍康)與男女友人在九龍城食晚飯,走出候王道街頭時被數名男子持刀及水喉通伏擊,被人扑傷頭部,事後獲救護員包紮頭部後,送往伊利沙伯醫院治理,其妻子、前組合Krusty成員張詠恩亦有到醫院了解。

================

https://www.facebook.com/CHANWANHOI/...25865460788920

原來那位教徒唔止黃轉藍,仲要沉埋落毒海.....唉..........

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-14-16 10:07 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 07-03-16, 01:16 PM   #813
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

呢兩日又出文,,,,,,那位教徒真係黑到入骨,睇怕救都救唔番,,,,,,,,,,

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-29-16, 12:39 AM   #814
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

第三十二公里:「寧波之旅」
A - 寧波梁家輝
B - 尋找荷花池
C - 慈溪假古蹟
D - 鬼重塔
E - 河姆渡古文明
到底有幾多香港人認識華東寧波嚟個地方呢?可能大家會聯想到寧波湯圓?綾波麗?(同寧波冇關!)依家大家可能聯想到銅鑼灣書局有人被強行禁錮在寧波!雲海在上年夏天貪平機票飛到去玩咗轉,熱到阿媽都唔認得,每日旅遊完自動衝返酒店自我禁錮!大家睇完五段拍攝,自己就唔使去啦!

http://www.timecoolfree.com/template...&article=10448

舊 09-07-16, 08:57 PM   #815
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

今次要登入?

格羅茲尼 第三十三公里:「選戰」
雨傘運動後第一場立法會選舉前,沒想到見證整個選舉事務處及廉政公署在短短三個月極速敗壞,在極度心死的心情下,被迫也進行了自己的選舉工程!但其實明知香港係無得救,垂死掙扎下,盡力揭露政府內的黑暗及惡勢力!行我的結業禮!喂!我無欠你班香港人㗎!

A - 創傷症候群
B - 薯片叔叔
C - 中國內戰
D - 最愛1823
E - 怪誕城點票

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-29-16, 01:00 AM   #816
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

第三十四公里:「天啟」 立即收聽!
A - 有人戴頭盔!
B - 修女黑材料
C - 大龍鳳記招
D - 瑞士兵真相
E - 千七vs七十
終於捉到「陰音濕濕」Bosco同我錄返集!無他的,今集要講講德蘭修女被封聖,以及梵蒂岡將與中共建交之傳聞!Bosco作為天主教徒,也有不少見解!而我這個非教徒,對天主教事務沉溺得不能自拔!

http://www.timecoolfree.com/template...&article=10454

舊 11-15-16, 08:42 PM   #817
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

雲詩300首wwwwww

https://www.facebook.com/CHANWANHOI/...type=3&theater

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-10-17, 09:08 PM   #818
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

唔係另異十大

格羅茲尼 第三十五公里:「京都之旅」
日本京都,一個保留唐朝文化比中國更完整的地方!去,是為了秋天紅葉,可惜遲了二十年!唐朝喎!唐人咪湧晒去囉!難怪京都人「腹黑」的!

A - 上錯火車落錯站
B - 淫力車伕
C - 「腹黑」!
D - 最終的豆腐宴
E - 日本唐人

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-07-17, 09:59 PM   #819
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

另異十大終於來啦\/

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-21-17, 09:01 AM   #820
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
湯生搞到雲海..
睇黎佢有排煩...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 08:19 AM   #821
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

WWWWW

https://www.facebook.com/ahdee314/ph...c_location=ufi

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-24-17, 11:26 PM   #822
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

https://www.youtube.com/watch?v=FNZQsu8mBh4

格羅茲尼 第三十七公里:「異形性虐」

若果你係「異形」迷,「異形‧聖約」就無可能唔睇!但睇完其實無解開真相,相反引申出一個又一個新謎團!那麼就用想像力,嘗試拆解一個又一個想法、哲學及謎思!

A - 聖母大戰外星人
B - 史葛唔好死!
C - 大衛真相
D - 心靈視野
E - 召喚明光社

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-09-17, 10:32 PM   #823
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

竟然咁快又行多一公里www

https://www.facebook.com/CHANWANHOI/...811786/?type=3

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-12-17, 10:57 PM   #824
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

https://www.youtube.com/watch?list=P...&v=10M3x-Hf0lA

格羅茲尼 第三十八公里:「內聯內網」
爆料者、賣國賊、間諜、特工……共冶一爐!這幾個月充斥中美兩國,郭文貴狂插政敵,到底手上仲有幾多猛料呢?!大家拭目以待!

A - 失敗重要性
B - 紅色商人
C - 崩潰的美國之音
D - 中共驚乜?
E - 破壞情報網

舊 08-16-17, 08:54 PM   #825
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

https://www.youtube.com/watch?list=P...&v=HF3A9jrHE18

格羅茲尼 第三十九公里:「悲慘的波兒」
有人唔鍾意我講政治及社會事件,你就咪聽啦!我又唔係捉你入恐懼鬥室迫你聽!用一集去講劉曉波,其實係自己「自私」,想自己節目保留一些歷史紀錄,也藉此諷刺香港新聞界!我認為香港人及中國人不能不認識他!也不能對他的死如此冷淡!

A - 中梵秘密
B - 不是以言入罪
C - 當悼念只是打卡
D - 他在天安門
E - 08憲章!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:14 AM

手機版 | APP版