Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-28-16, 02:19 AM   #251
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: knight-philip 查看文章
個足跡系統未搞好

之後大更新會加入AR指示咁講

等吧
開ar搵真心覺得d傻仔會出事

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 08:01 AM   #252
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
攪到想買隻手帶....

http://unwire.hk/2016/07/26/pokedetector/tips-2/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 08:20 AM   #253
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
出現左怪一定時間內唔理係會消失的

舊 07-28-16, 08:56 AM   #254
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
可能是生存時間一到你還未捉到就會消失
問題唔課金買強力球就捉不到就準備棄Game

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:04 AM   #255
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
等你黎多個report

舊 07-28-16, 09:24 AM   #256
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
等你黎多個report
先唔講呢隻apps佢要好多權限先,佢係隻apps入面有收費既apps,見到已經唔多想用

裝完之後一開隻apps睇到佢要你用佢login個pokemon account先用到提示功能我就即剷(雖然佢話叫你俾個用得既fake account就得)

我用GPS地圖睇附近有乜任出好過
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 09:25 AM   #257
Reishin
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
https://pokevision.com/

頭POST可以加埋呢個地圖
實時更新精靈嘅位置(用Niantic提供嘅API整)

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 10:14 AM   #258
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
感覺好唔安全
做咩要用Google account login

舊 07-28-16, 11:12 AM   #259
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Reishin 查看文章
https://pokevision.com/

頭POST可以加埋呢個地圖
實時更新精靈嘅位置(用Niantic提供嘅API整)
加佐(5個字)

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 11:24 AM   #260
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: jaycom 查看文章
感覺好唔安全
做咩要用Google account login
我上面有講,唔係要Google Account,係要用有效Pokemon Go Account
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 01:39 PM   #261
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
現在才見到
我捉齊初代御三家時大約是LV6~7(現時LV9)
目前想要的差比卡超和六尾,以及大量的小火龍
屯門區好難見到比卡超
THX~!

我都係LV 6-8時遇過初代御三家…

反而尋晚我係GYM同某間社區會堂POKESTOP遇到同捉到比卡超及六尾~!
所以現場大量玩家突然集體企街佔據晒馬路兩邊的空間,個場面真係幾有趣~!

唔知打贏GYM同去多D唔同地方的POKESTOP打卡對遇到的小精靈種類及CP機率有無影響?
定只係計LV的高低決定?或系統隨機?

尋日試用咗LUCKY EGGS(30分鐘雙倍EXP),
係用咗LURE MODULE多小精靈邊捉邊放棄低CP的換糖,
同時進化一堆波波拎EXP,結果尋日由LV9升咗上LV12了。
見其他人玩得仲癲係咁升LV上到廿幾LV了,
不過我只係諗住得閒玩下,無係同一個熱點狂煲。

得閒試下出單車跨區玩POKEMON GO同時孵埋d 5KM同10KM蛋先。

舊 07-28-16, 01:55 PM   #262
psidef

註冊日期: Apr 2007
啱啱俾隻水箭龜哂咗我10個Great Ball......

舊 07-28-16, 02:06 PM   #263
Eking

有冇人玩玩下, 畫面入係郁緊, 但係CLICK 乜都冇反應 ?

舊 07-28-16, 02:18 PM   #264
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Eking 查看文章
有冇人玩玩下, 畫面入係郁緊, 但係CLICK 乜都冇反應 ?
呢個問題通常係開左省電MODE加斷左GPS既影響,冇得救只可重開

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 02:41 PM   #265
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
我發覺自己14lv就開始捉怪好難 連波音蝠都要用7-8個pokeball 直線扔都轉彎 重要只係100cp左右
長期得10個pokeball 搞到岩岩遇到2隻鴨嘴火龍係眼前都無得捉...
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 02:47 PM   #266
頹廢人辨
Game Master
-.-

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: GreenTea 查看文章
我發覺自己14lv就開始捉怪好難 連波音蝠都要用7-8個pokeball 直線扔都轉彎 重要只係100cp左右
長期得10個pokeball 搞到岩岩遇到2隻鴨嘴火龍係眼前都無得捉...
故事教訓你就來無波就唔好再捉公廁蝠

舊 07-28-16, 03:02 PM   #267
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
公廁幅3個波中唔中都好, 閃~
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 03:47 PM   #268
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: fami~yan 查看文章
呢個問題通常係開左省電MODE加斷左GPS既影響,冇得救只可重開
開省電mode係玩兩野就必出依個狀況,根本玩唔到. 要熄番佢

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 03:51 PM   #269
Eking

省電意思係叫你熄機 ? XD

舊 07-28-16, 04:01 PM   #270
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
有無人覺得約莫過左LV.7至8左右後,D怪開始難捉左?

呢兩日遇到CP100內,明明只係綠或黃帶綠框怪,但成鬼日俾佢掙脫精靈球兼走甩。

兩日前呢種等級既怪明明幾乎百發百中

定只係我最近唔好彩?
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 04:02 PM   #271
GreenTea

我部nexus5x開省電mode 坐低左都行去對面街 有時來回跑
舊 07-28-16, 04:02 PM   #272
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今天電器道、天后至炮台山一帶太多不同種類的精靈捉,再不是永遠超音蝠和比比鳥;搞到唔夠精靈球用!

御三家已捉齊了!

覺得普通精靈球和great ball沒分別,就算CP低到十幾的,也一樣成日捉了後跳翻出嚟
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 04:08 PM   #273
GreenTea

第一次覺得 今日荔技角返工個頭d怪特別唔錯 同早幾日完全唔同
鴨嘴火龍 大岩蛇 阿柏怪 小火龍
舊 07-28-16, 04:12 PM   #274
tidusxt
Junior Member

註冊日期: Apr 2016
其實真正玩法唔係升爆level先咩?
低level比你捉到夢夢都唔勁,得幾百CP,點捉都係cp值低

美國神人玩到40 level求其一隻超音蝠 cp都3500了
tidusxt 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 04:41 PM   #275
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
不過要行幾多公里才可以升爆Level?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 02:43 PM

手機版 | APP版