Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-15, 09:09 AM   #401
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
離題: 你將兩澤拍埋去老賊度唔驚人哋會面紅? 個個都用AGE嚟同SEED/SEED-D做比較, 呢啲地位老賊再有戲畀佢開, 怕且都未必賺到咁嘅聲譽噃~ (利申: 未睇之之復國)

以為會用Turn-A嚟比添~~~ :P
唔得,Turn-A到今日最多都係叫睇慣……完全感覺唔到型……
如果呢套同上套富野比,暫時來講……我情願睇多兩次呢套……

舊 10-14-15, 09:13 AM   #402
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
唔得,Turn-A到今日最多都係叫睇慣……完全感覺唔到型……
如果呢套同上套富野比,暫時來講……我情願睇多兩次呢套……
同感,不是說g復國不行,但比較來暫時還真是鐵血容易接受得多

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-15, 09:25 AM   #403
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
TurnA最初睇機設覺得超樣衰
睇完動畫覺得型到爆db
心目中最帥鋼彈頭幾位
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-15, 11:21 PM   #404
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
呢套頭兩話都唔錯, 感覺幾熱血, 節奏好好
長井龍雪

主角群都幾討好
同埋今次終於唔係求其一個素人坐上高達就爆發威能
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 02:44 PM   #405
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
點解你地會覺得無主角威能
舒密加走去渣f-16仲要玩花式喎

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 02:49 PM   #406
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
佢開波就已經描寫ミカ渣機技術全隊第一 可以接受既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 03:23 PM   #407
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
按照技工說明阿賴耶識系統既作用
直連大腦既人機合一,玩花式對佢地黎講只係跳緊舞咁上下程度既野?
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 03:42 PM   #408
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

問題係呢個世界太少ms
渣開車仔0既一跳上部舊高達就砌低3個練開渣機0既,其實同電子天才寶爺基神一上機開無雙差唔遠

利申無話過唔好睇

舊 10-15-15, 03:49 PM   #409
真!DC
Banned User
奉行我道

做主角點都有d威能唔係死左9世
至少睇落合理恰都係恰個新兵
大叔認真打既話睇落未必會輸
由手機版發出
舊 10-15-15, 03:54 PM   #410
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
引用:
作者: sugihara 查看文章
問題係呢個世界太少ms
渣開車仔0既一跳上部舊高達就砌低3個練開渣機0既,其實同電子天才寶爺基神一上機開無雙差唔遠

利申無話過唔好睇
佢第二集開頭講將資訊傳落大腦算係解釋左動作靈活既原因吧 就好似變左身體一部分咁
剩番既就用唔想死同守護小隊既決心(+主角威能)補正
而結果就係嘔血

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 03:56 PM   #411
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
問題係呢個世界太少ms

利申無話過唔好睇
其實跟設定佢渣高達勁過渣車仔先正常,設想像叫你同幾個輪的人車合一易定有兩隻手兩隻腳的人機合一易?
而且就駕駛系統上,呢套300年前的介面好似重先進過依家個d……人機合一對重要手動波……

舊 10-15-15, 04:11 PM   #412
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
大戰後科技退步左掛……高達做得動力爐,如果呢種能源技術普及左,個世界應該比而家繁榮同高科技,當然亦可能只有火星係咁窮

OO時都諗過,如果將GN爐用來發電,三大國家就唔駛爭軌道電梯啦
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 04:12 PM   #413
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
不人道理由禁止再用呢套system掛

舊 10-15-15, 04:15 PM   #414
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HakiK 查看文章
按照技工說明阿賴耶識系統既作用
直連大腦既人機合一,玩花式對佢地黎講只係跳緊舞咁上下程度既野?
由手機版發出
在下唔知你睇邊個字幕喇, 在下睇嗰件烤魚呢, 譯話阿賴耶識係將高達啲感應器收返嘅料, 直接送入去駕駛員個腦度, 有啲似攻殼啲電腦網絡連接咁, 不過對個腦嘅負荷好多; 當時三日月一boot到機, 用口講咗句指令, 部機就識投射啲資料去佢個腦負責影像部份, 佢以似睇到咁, 但呢啲料唔係落去個駕駛艙螢幕上面~~~

舊 10-15-15, 04:18 PM   #415
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 尼路 查看文章
其實跟設定佢渣高達勁過渣車仔先正常,設想像叫你同幾個輪的人車合一易定有兩隻手兩隻腳的人機合一易?
而且就駕駛系統上,呢套300年前的介面好似重先進過依家個d……人機合一對重要手動波……
諗諗吓你咁懷疑都幾合理, 明明射擊技數值係高, 但一轉咗機竟然可以轉賬晒落去格鬥技值度嘅?!

想寫好耐但無做到, 號角軍啲MS個感應器, 好鬼似老老抽啲knightmare嘅?

舊 10-15-15, 04:22 PM   #416
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
做主角點都有d威能唔係死左9世
至少睇落合理恰都係恰個新兵
大叔認真打既話睇落未必會輸
由手機版發出
其實都唔算威能既啦,一來第一下扑落去又係偷襲

二來大叔一聽到對家係細路戰意已經大減,佢明知主角部機出左少少問題,要認真打既話第2集已經可以完大結局
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 04:22 PM   #417
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

講緊習慣問題啦
一上機都唔使點適應,唔止技術層面連戰術走位都有埋,降重心潑沙舞大鎚渣車點做...
呢d都係無威能做唔到

舊 10-15-15, 04:25 PM   #418
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sito 查看文章
大戰後科技退步左掛……高達做得動力爐,如果呢種能源技術普及左,個世界應該比而家繁榮同高科技,當然亦可能只有火星係咁窮

OO時都諗過,如果將GN爐用來發電,三大國家就唔駛爭軌道電梯啦
第一話個監察官講過, 人類無嗰種爐係無法在宇宙生存到嘅, 不過會阻住長距離通訊咁解啫; 啫係大量應用緊喇, CGS 班友無意中掘到部巴巴托絲, 唔識用, 只識借佢個爐嚟攞免費電(BBQ?)~~~

應該同上面講法咁, 因為阿賴耶識系統只可以畀發育未完全嘅少年用, 所以不人道, 亦解釋咗點解大叔知對手係少年會咁嬲

00開始三大國已經有軌道電梯太陽能, 亦因為咁唔依靠石油而攪到中東經濟唔掂而陷入內戰. 咁佢哋搞掂咗能量又可以有第二樣嘢可以鬥啫~

舊 10-15-15, 04:29 PM   #419
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
講緊習慣問題啦
一上機都唔使點適應,唔止技術層面連戰術走位都有埋,降重心潑沙舞大鎚渣車點做...
呢d都係無威能做唔到
佢就係未完全適應先流鼻血吧

不過我都認同冇番啲威能係打唔到咁嘅戰局
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 04:33 PM   #420
真!DC
Banned User
奉行我道

戰術層面就唔關適唔適應事
換左新機戰術概念都唔會變架
你打開exvs試新機都係唔熟性能但基本走位概念唔會冇左架
由手機版發出

此篇文章於 10-15-15 04:40 PM 被 真!DC 編輯。
舊 10-15-15, 04:36 PM   #421
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 真!DC 查看文章
戰術層面就唔關適唔適應時
換左新機戰術概念都唔會變架
你打開exvs試新機都係唔熟性能但基本走位概念唔會冇左架
由手機版發出
你試下玩一年ザウート之後轉玩freedom

舊 10-15-15, 05:00 PM   #422
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
-Del-

此篇文章於 10-15-15 05:05 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 05:22 PM   #423
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>你試下玩一年ザウート之後轉玩freedom

渣坦克可以係機鋪生存到一年既話渣FREEDOM一定係好出色既後位型大機

邊會有問題
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 11:30 PM   #424
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 利家 查看文章
呢套比00更岩我胃口
可能我唔太喜歡富野nt論/富野式劇情/ 雞拉大魔王玩法

佢唔出uc其實我冇所謂(uc 我只期待s and crossbone )

男主造型起初怪怪, 以家順眼好多
主角相人定義唔同, 型仔既話咁應該由初陣新仔做主角tim
但, 主角型唔型唔緊要啦, 演出掂劇情掂唔愁冇客支持
講UC我其實比較想AOZ和獨眼動畫化....後者變了黑歷史就是
不過我不介意把獨眼的故事改少少例如由ZETA連動之上完全抽起再寫過~

反正我其實比較喜歡非高達樣的高達
如advanced-hazel,獨眼都是
或者無口(無縫),眼罩型眼(像GM-custom),大耳的

沒辦法可能因為我是喜歡曉仔mk2,mk3在先

舊 10-16-15, 08:01 AM   #425
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: knight-philip 查看文章
講UC我其實比較想AOZ和獨眼動畫化....後者變了黑歷史就是
不過我不介意把獨眼的故事改少少例如由ZETA連動之上完全抽起再寫過~

反正我其實比較喜歡非高達樣的高達
如advanced-hazel,獨眼都是
或者無口(無縫),眼罩型眼(像GM-custom),大耳的

沒辦法可能因為我是喜歡曉仔mk2,mk3在先
X 變了黑歷史
O 變了不是黑歷史

基本上TA以外所有高達全部是黑歷史

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 10:13 PM

手機版 | APP版