Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
照相館>100% relative transmission rate of visible light under 1 atmosphere & 1% water vapor
KKH 02:56 PM 07-19-09
賤K:「醫生, 醫生, 我想買 filter.」
醫生:「K生, 又買 filter? 今次想要什麼? CZ? Schneider? B+W?」
賤K:「Er… 我想買 Hoya, Kenko 那種高透光度的高級 filter!」
醫生:「那種當然高級… 不過, 要用頂級機才襯得起耶! 而你嘛, 又不是用頂級機, 好浪費耶...」
賤K:「是嗎? 是這樣的嗎?」
醫生:「這樣吧, 還是用 B+W 那種又賤… 不, 比較正常的 filter 比較適合你吧.」
賤K:「醫生, 那個又貴又頹的說...」
醫生:「沒有這樣的事! 你要透光度高吧? B+W 其實有改造版, 透光度超高, 絕對 100%, 沒有失真!」
賤K:「有這樣好康的東西嗎? 我都不知道啊… 不過, 恐怕不可能便宜吧! 醫生, 我沒有錢啊...」
醫生:「不會不會. 其實改造版把結構上一些影響失真的部件棄掉了, 效果比你口中的高級 filter 還要捧, 價錢比你口中的高級 filter 還要便宜!」
賤K:「真的嗎? 是真的嗎?」
醫生:「沒騙你啊, 醫生專業如我, 絕對擔保 100% 透光度!」
賤K:「醫生你是救世主啊, 大大的感激你啊!」

100% 透光度

Ewin 04:50 PM 07-19-09
係喎! 真係裝左好似無裝咁! 好神奇!
亍 ◣ 05:07 PM 07-19-09
>>其實改造版把結構上一些影響失真的部件棄掉了

係唔係將中間塊鏡拎走了?
加賀KAGA 05:27 PM 07-19-09
真係有錢.....我真係得個睇字, 望塵莫及

題外話, 點解你張簽名相會拎住部2系入門機的XD
ビスケット 06:11 PM 07-19-09
100%浮誇度
加賀KAGA 06:28 PM 07-19-09
作者: ビスケット:
100%浮誇度
真正務實中帶點浮誇
KTN 07:39 PM 07-19-09
用了一定會清晰好多
Strider 09:32 PM 07-19-09
勁...
花了點時間去領悟...
Rabbidas 11:18 PM 07-19-09
77mm先係王道

72mm的東西掉左佢啦
M-eye 01:07 AM 07-20-09
點解唔要鏡片...???
KKH 09:47 PM 07-20-09
作者: Rabbidas:
77mm先係王道

72mm的東西掉左佢啦
我又不是油王, 四百大元(美金)的 filter 話買就買!

作者: M-eye:
點解唔要鏡片...???
你, 唔係呀? 你玩野, 一定係玩野! 唔要鏡片冇失真嘛!

作者: 加賀KAGA:
真係有錢.....我真係得個睇字, 望塵莫及

題外話, 點解你張簽名相會拎住部2系入門機的XD
請不要說奇怪的事情, 版友們會誤會的.

我沒有錢啦, 一直都是用低賤的 1 系, 老是給人嘲笑, 被人看不起,
難得老天給我機會, 所以 +1 變 2 系, 扮浮誇自娛一下囉,
唉, 不知道什麼時候才可以再加多幾個 1 變成頂級機啦…
nestal 10:00 PM 07-21-09
100%透光度? 係唔係真呀?
空氣都唔係100%透光啦,尤其係香港咁差嘅空氣質素
加賀KAGA 10:06 PM 07-21-09
作者: nestal:
100%透光度? 係唔係真呀?
空氣都唔係100%透光啦,尤其係香港咁差嘅空氣質素
佢果件野冇鏡片的, 仲唔係100%透光度?
nestal 10:08 PM 07-21-09
冇鏡片即係中間係空氣,但空氣都唔係100%透光
加賀KAGA 10:09 PM 07-21-09
作者: nestal:
冇鏡片即係中間係空氣,但空氣都唔係100%透光
ok... you win....
首領你快點改番個topic名啦
nestal 10:28 PM 07-21-09
作者: 加賀KAGA:
ok... you win....
首領你快點改番個topic名啦
唔好咁講
我見首領玩野玩得咁開心未同佢玩吓囉
KKH 11:12 PM 07-21-09
Nestal 你大我嗎?! 好, 我改!

油王你不要寵他, 他會 "hill" 的~

返回主題版面