Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-17, 01:50 PM   #376
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
請問點樣利用連盟農快d?系咪用shareplay?但系小弟開過幾次都冇人參加
另外有冇話農邊關比較好呢?依家總合力得10萬

舊 07-18-17, 01:59 PM   #377
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
請問點樣利用連盟農快d?系咪用shareplay?但系小弟開過幾次都冇人參加
share play
一場最多可以出多5-6張card
我地平日都係刷上級
曜日就睇需要,主要都係刷初同上級

總合力我應該升盡左,around 38萬,無課算係咁
比上不足比下有餘

如果連盟既人唔活躍又真係幾頭痛,我地會響wtsapp grp度傾
約埋一齊輪住開場,咁樣就可以狂刷

此篇文章於 07-18-17 02:03 PM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-17, 02:03 PM   #378
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
係用SHARE PLAY, 因為1個人開, 其他3個JOIN的盟友不需要體力, 而且每個盟友最多每人開多兩盟寶箱, 例如, 你開5個加埋3個盟友每盟友每人2個, 合計你可以得到11個寶箱

你的連盟有沒有開LINE或WHATSAPP GROUP? 我或者盟友開SHARE PLAY前會係GROUP通知盟友, 等盟友JOIN

如果你們好熟, 可以約埋係一個時間一齊開SHARE PLAY, 咁會刷好快多
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-17, 02:10 PM   #379
Crazy Gamer

小弟冇fd一齊玩,依家個連盟裡面全部都系日本人
聽完兩位師兄講決定放棄,刷下覺醒料同肥算

舊 07-18-17, 02:18 PM   #380
Leong
Crazy Gamer

引用:
網上有不少討論區都有聯盟招人, 你們可以加入一個港台玩家的聯盟, 有傾有講, 玩得開心D

不過退盟要等24小時先可以加入新聯盟
舊 07-18-17, 02:50 PM   #381
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
如果係勤力既玩家,我諗去到邊一個連盟都會受歡迎既
快D Quit左依家既盟,之後再入新盟啦
搵D未升爆連盟效果既盟
捐多D錢,賺多D連盟幣,再去抽吓隻連盟志偉
果隻OK架

舊 07-19-17, 04:38 AM   #382
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
嚟緊有三個新強襲
沙漠王子SSR
魔神SR同班立高SR
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 09:19 AM   #383
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
嚟緊有三個新強襲
沙漠王子SSR
魔神SR同班立高SR
原本好多唔夠DF的玩家都好期待張強襲SSR沙漠王子, 但見到招技係窩利, 不是防守技, 不少人都媽媽聲

其實之前王子都有個SR強襲, 有招PASS CUT, 只要比張SSR食招PASS CUT, 已經可以用住先
舊 07-19-17, 05:14 PM   #384
Crazy Gamer

請問shareplay個share報酬數量系咪完全隨機?還是取決於參加者個分數而定?

舊 07-19-17, 05:30 PM   #385
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
請問shareplay個share報酬數量系咪完全隨機?還是取決於參加者個分數而定?
Random, 唔理參加者嬴定輸都有

舊 07-19-17, 05:30 PM   #386
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我覺得係隨機,但好小會唔跌報酬既

舊 07-19-17, 10:22 PM   #387
SteveW
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
將會出雷獸SSR
仲有3張新SSR,泰來,三杉,新田...

又話有200萬DL pool??
SteveW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 10:23 PM   #388
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

21號開始有RJ7龍馬ssr event
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 11:13 PM   #389
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: SteveW 查看文章
將會出雷獸SSR
仲有3張新SSR,泰來,三杉,新田...

又話有200萬DL pool??
http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1068729.html

之前係有網站咁寫,不過可能跳票留番月尾都唔定
見D能力圖都係安心留石

隻GAME愈玩愈少人....
真係要諗下計
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 03:45 AM   #390
SteveW
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: okabe 查看文章
http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1068729.html

見D能力圖都係安心留石

真係要諗下計
留石抽月尾限定

你指我地團?
好似有幾個人得好少經驗值,有個打千幾EXP已中盟偉
睇下駛唔駛換下D積極打既人
SteveW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 07:47 AM   #391
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: okabe 查看文章

見D能力圖都係安心留石

真係要諗下計
因為開始無咩玩,唔係人人都中到成隊SSR…要升既野好多都升晒喇

除非係去打ONLINE MATCH,唔係既話都真係無咩玩

舊 07-20-17, 09:30 AM   #392
Leong
Crazy Gamer

KLAB要開始加多D新角, 同搞D唔同嘅EVENT先得

不過我諗KLAB都無諗過港台玩家咁多課長, 未夠一個月好多已經全UR, 有些甚至連值都升爆埋
舊 07-20-17, 10:59 AM   #393
Crazy Gamer

破壤神の宣告首bgm好好聽

另想請問ゲリラ,即系刷肥任schedule可以系邊度睇?game入面個schedule得強襲
lastnight shareplay刷肥刷得好開心

舊 07-20-17, 11:17 AM   #394
aquarius
Game Master

https://gamy.jp/tsubasa-dreamteam/ts...rilla-schedule

我自己用呢個
其實喺google search打キャプテン翼 ゲリラ都可以找到幾個選擇
舊 07-20-17, 03:29 PM   #395
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
而家d SSR關根本唔難打...
搞到d關打黎只為升技....
再係咁好快悶....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-17, 09:51 PM   #396
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

依度有冇人有興趣自己開個盟玩吓呀?

舊 07-20-17, 10:51 PM   #397
aquarius
Game Master

開盟要多人打,打得勤力先多回報
立亂開好似無乜謂

我依家個盟都無兩個禮拜前咁熱烈了..

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 07-20-17, 11:07 PM   #398
Leong
Crazy Gamer

我參加的聯盟都開始有人D活躍玩家退盟了

雖然有人補充, 但已經無以前咁熱鬧了, 可能無乜新活動啦~
舊 07-21-17, 10:15 AM   #399
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

我果面既情況一樣係咁

舊 07-21-17, 03:44 PM   #400
Crazy Gamer

更新後比賽autoplay快左好多

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
キャプテン翼 つくろうドリームチーム #46 重課金挑戰杯開催!!!WY日本隊分批出黎昆水~ Gundam MK-2 PC電腦遊戲討論版 1010 06-04-12 12:09 AM
キャプテン翼 つくろうドリームチーム #44 葵杯開催,打足一星期 Gundam MK-2 PC電腦遊戲討論版 1001 05-20-12 11:37 PM
キャプテン翼 つくろうドリームチーム #42 集結!全日本ジュニアユース!! okabe PC電腦遊戲討論版 1018 05-05-12 11:50 PM
キャプテン翼 つくろうドリームチーム #38 邊打hi尖隊儲翼pt,邊等新大杯~ Gundam MK-2 PC電腦遊戲討論版 1000 04-17-12 08:48 AM
キャプテン翼 つくろうドリームチーム #33 史生成長杯開催中!!! 慶祝ononkaikai於GK杯拎到雙冠軍!!! Gundam MK-2 PC電腦遊戲討論版 1000 03-21-12 02:15 PM

現在的時間是 04:11 PM

手機版 | APP版