Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
電視遊戲討論版>Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開
信長 09:01 AM 06-22-17
作者: 野良猫:
鬧咩?
連登一班任x扮索x出post 釣魚,已難分真假了
據稱那班任x 係雙主機,想釣留守索系+咁多年寧死不玩任機的人
三言兩語都難解釋,佢地d post 真無聊到死,可能都有目的,抑制炒風吧
忍者 09:55 AM 06-22-17
作者: 信長:
據稱那班任x 係雙主機,想釣留守索系+咁多年寧死不玩任機的人
三言兩語都難解釋,佢地d post 真無聊到死,可能都有目的,抑制炒風吧
成日無啦啦世界大戰
係要兩部機揀一部
明明兩部野買晒都唔夠買部高階smartphone
lineage19 10:08 AM 06-22-17
果d明顯的小學雞行為就算把啦

Sent from my iPhone using Gaforum
滅龍士 10:15 AM 06-22-17
乜咁似寸緊台灣K島呢個成堆蠢豬o既豬欄?
charcsc2000 11:25 AM 06-22-17
作者: 神名レオ:

仲唔放demo真係搞唔掂
睇完尋日mhw已經對呢隻野冇興趣
睇完mhw....我決定入隻3ds版mhxx算數...貪佢連線唔駛錢....
ns版要比錢連線...我情願玩ps4版...

另外最大問題始終係....我買唔到正價ns..
炒到去2700...咩事先...
ゆり 11:35 AM 06-22-17
作者: charcsc2000:
睇完mhw....我決定入隻3ds版mhxx算數...貪佢連線唔駛錢....

邊個話ns唔洗

2018要架喇
由手機版發出
Eking 11:59 AM 06-22-17

少年太天真....
96neko 12:13 PM 06-22-17
作者: 信長:
連登班友就算啦(btw switch post笑緊gaf)
標籤自己係多機黨但又成日鬧某一邊(雖然無論索任都有,唔知點解任特別多,d人要中文game就會話人文盲)
另外有某1,2個xb fanboy 仲要唔比d人質疑xbox 個e3 conference
某d 索又好似mhw 出係ps4 就大哂,搞到似係獨佔game而唔係multiplatform
charcsc2000 12:21 PM 06-22-17
作者: ゆり:
邊個話ns唔洗

2018要架喇
由手機版發出
我本身有ps4嘛...已經長期有plus會藉...
ns版mhxx又係要會藉玩"連線"...咁我放棄啦...
反而3ds唔駛...
charcsc2000 12:22 PM 06-22-17
作者: Eking:
少年太天真....
係囉...我真係太天真...買極都買唔到ns...加上得1隻mhxx唔足以我比錢連線....
佢出多幾隻專用game先唸....
野良猫 01:39 PM 06-22-17
作者: 忍者:
成日無啦啦世界大戰
係要兩部機揀一部
明明兩部野買晒都唔夠買部高階smartphone
價值觀問題啫
同事問ns game一隻幾錢,三百尾佢都嘩一聲
見佢不時買啲過千銀嘅波鞋我都未嘩
liar 01:42 PM 06-22-17
我本身有ps4嘛...已經長期有plus會藉...
ns版mhxx又係要會藉玩"連線"...咁我放棄啦...
反而3ds唔駛...
咁你有plus account,ps4 上網打已經比左錢了。
天野 01:57 PM 06-22-17
作者: kimtam:
今次比人既感覺係:本身淨係Plan左MHW,見Switch勢頭好就出隻MHXX HD先啦,購多啲奶粉錢
我都係咁覺得,策略原來好好
但問題係佢錢都未賺到手時就公布MHW
其實真係好唔識做生意

不過印象中唔係第一次咁樣
好似GC Bio4時已經試過
Eking 02:05 PM 06-22-17
MHW 下年事, 今年都要玩架啦, HAHA
96neko 02:33 PM 06-22-17
作者: 天野:
我都係咁覺得,策略原來好好
但問題係佢錢都未賺到手時就公布MHW
其實真係好唔識做生意

不過印象中唔係第一次咁樣
好似GC Bio4時已經試過
我估係1早plan好左e3 MHW
但因為3ds xx 個銷量比預期差+ns個勢好,所以先臨急port隻xxhd
因為mhw明顯想打歐美巿場,2018early姐係可能會係下年e3前出到
打歐美巿場無可能連e3都唔上,所以無得話為左隻hd 而cancel 本身個plan
(btw今次mhw個勢唔錯,條trailer 10日上800萬views)
野良猫 02:49 PM 06-22-17
始終認為xxhd唔係臨急出現

睇老任個出game檔期就知有排過,即係xxhd老任一早知有
而且xxhd都係今個月頭左右公佈,仲要睇住ns個勢真係有料到先出hd?咁短時間整到hd化未免太神
IDGAF 02:50 PM 06-22-17
唔知到時NS行貨MH XX有無機會收錄埋英文字介面呢?
(有中文版就更好,但唔敢奢望…)

費時我睇唔明佢任務要做乜,就無癮啦,
當年玩PSP版都要睇攻略…

如果無英文介面,首發又炒價的話就未等佢有出美版先買嚟玩了。
但唔知會唔會美日版online係分開server嚟玩?

其實過往3DS版係點處理不同地區版本的連線部份安排?
kimtam 03:08 PM 06-22-17
作者: 野良猫:
始終認為xxhd唔係臨急出現

睇老任個出game檔期就知有排過,即係xxhd老任一早知有
而且xxhd都係今個月頭左右公佈,仲要睇住ns個勢真係有料到先出hd?咁短時間整到hd化未免太神
或者應該咁講,HD化可能唔係一個Soild Plan,係一個可用可不用既Plan,反正以呢個程度既HD,技術上應該唔難處理,其實睇之前Crossover Zelda既Trailer都會發現有HD左既畫面

之後就到Switch既大爆炸,所以就決定照出,照賺奶粉錢,但係唔會因為MHXX HD既出現而改變MHW既Plan,因為佢先係主菜

所以MHXX HD 係棄子,亦有可能係CAPCOM對Switch既實驗(唔通真係搵隻USF2黎試咩),如果銷量好,可能到時候出隻簡化版/醜陋版 MHW 比Switch,變家用手提雙線,同時都附合4 chan既傳聞
rubyyu 03:25 PM 06-22-17
我覺得係事先plan好
以capcom往職,樣樣賺盡是常識
新機落去,放隻port game去籌期,又等下個銷量,好多都會做(今次連老任自己都放馬車落去)

而MHW都一樣係半試水温,試下吸唔吸到歐美客,唔得,咪行MHXX,進可攻退可守

如果MHW收得,咪雙線發展,通殺也,一個玩portable,一個玩高畫質

至於有冇開發緊switch版本,唔通佢答你有?MHW夠話開發咗4年,4年前咪又係3DS緊,佢點會話開發緊PS4

至於點解哩個時候推XX,因為假設MHW就一定今年E3推,咁XX都無其他更好時間食水尾,反正3DS已經賺咗,switch如果唔出XXG住,現在就是最佳執雞時機吧

我相信佢枱底一定有switch嘅新mon hunt

Sent from my iPhone using Gaforum
mario0606 03:26 PM 06-22-17
或者應該咁講,HD化可能唔係一個Soild Plan,係一個可用可不用既Plan,反正以呢個程度既HD,技術上應該唔難處理,其實睇之前Crossover Zelda既Trailer都會發現有HD左既畫面

之後就到Switch既大爆炸,所以就決定照出,照賺奶粉錢,但係唔會因為MHXX HD既出現而改變MHW既Plan,因為佢先係主菜

所以MHXX HD 係棄子,亦有可能係CAPCOM對Switch既實驗(唔通真係搵隻USF2黎試咩),如果銷量好,可能到時候出隻簡化版/醜陋版 MHW 比Switch,變家用手提雙線,同時都附合4 chan既傳聞
其實USF2以咁既超冷飯,有3萬以上已經叫交到貨
講返MHXX,MHW明顯係一早預左…
而MHXX應該係兩邊一齊整,都plan有會出
可以交貨比老任,又可以試埋protable版未來反應
依家反應ok既邊,就可以考慮下年年末點樣出…
由手機版發出
qwe 04:03 PM 06-22-17
想打歐美就唔會TGS出

其實會Gamescom先出大家個心會好過D? 大家訂晒先講應該會更大反感

個問題只係點解要2018年頭出,最大可能就係SONY要用黎打NS⋯
暗黑騎士 04:22 PM 06-22-17
索尼打老任就一定架啦, 唔明既係點解MHW咁早公佈, 正常係NS MHXX 出咗至發佈消息, 反正2018年至出, 咁二部機都可以賺盡, 唯一解釋C社真係收咗SONY好多錢
不過我想信NS一定會再有MH, 未必係MHW, 可能係MH5或新系列, CAPCOM唔會放過掌機市場的
天野 04:30 PM 06-22-17

我都係咁諗,port去switch唔係完全冇plan
但如果switch唔賣得,佢可以唔出HD之嘛
反正3ds已經賺左筆
以佢一年出一隻mon hun咁睇,
幾個月時間出隻HD唔難掛

MHW既成敗就係Mon hun未來既方向
如果成功令鬼佬瘋狂,可能只會出MHW系列
最多port埋俾switch或者真係兩線發展
如果MHW銷量唔好
Capcom唯有繼續MHXxx咁係switch度出
天野 04:41 PM 06-22-17
作者: 暗黑騎士:
索尼打老任就一定架啦, 唔明既係點解MHW咁早公佈, 正常係NS MHXX 出咗至發佈消息, 反正2018年至出, 咁二部機都可以賺盡, 唯一解釋C社真係收咗SONY好多錢
不過我想信NS一定會再有MH, 未必係MHW, 可能係MH5或新系列, CAPCOM唔會放過掌機市場的
好明顯啦
Switch果勢咁強勁
索尼叫佢公布左先禁一禁switch個強勢
但冇用,switch太勁了
任記儲左咁耐子彈
唔係一隻MHW可以擋得到
根本PS4同switch係可以並存
MH都可能兩線發展
kimtam 04:54 PM 06-22-17
作者: 暗黑騎士:
我認為係E3既時間點,MHW主打國際,E3係必定要參考既

講來講去都係CAPCOM預錯晒時間,如果MHXX HD早啲公佈,甚至出埋DEMO,唔會比MHW打得咁應,又唔會有咁大場任索大戰發生
標籤:Monster Hunter XX, Nintendo Switch, モンスターハンターダブルクロス
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面