Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-23-11, 02:56 PM   #1
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
Android 系統/手提/平板 討論區 (四)

官網

http://www.android.com/
https://market.android.com/

情報網站

http://forum.xda-developers.com/index.php
http://www.android-hk.com
http://www.androidnoodles.com/
http://andronavi.com/
http://www.droid-life.com/

Android Sync (Outlook CONTACTS, CALENDAR APPS)
http://www.android-sync.com/

舊 09-23-11, 04:01 PM   #2
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: X&Y 查看文章
仲要係stock froyo

論流暢 cm7>>>>>(stock)2.3.3>2.3.4>>2.2>>>2.1

咁你個邊個部arc真係唔掂
我總共掂過五部arc,一部neo,好嘅就平時有d laglag地,差d嘅開個player播野即時強制關閉
打死我都唔信呢d叫個別問題
Apricot 目前離線  
舊 09-23-11, 04:25 PM   #3
Corex
God of Gamer
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
要隊死一部機有幾難

arc S白色好靚仔點算呀法官大人

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線  
舊 09-23-11, 04:29 PM   #4
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: Corex 查看文章
要隊死一部機有幾難

換啦犯人A

舊 09-23-11, 05:22 PM   #5
Apricot

引用:
要隊死一部機有幾難

OK我唔講落去以免傷害廣大SE user感情

galaxy R問極無消息…直情十問九唔知
舊 09-23-11, 05:50 PM   #6
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
要隊死一部機有幾難

arc S白色唔算係好靚仔
一般咁啦
但個人唔鐘意佢嘅黑色
而粉紅實在太女孩子喇......(我呢啲麻甩佬絕對唔啱用)

現正叉電中
就嚟叉夠可以正式使用

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
舊 09-23-11, 06:32 PM   #7
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
三叔最新 HD (1280*720) android phone
http://m.engadget.com/default/articl...sic&postPage=1

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 09-23-11, 09:37 PM   #8
clie

註冊日期: Dec 2001
請問ARC 本地官方有得上2.3.4未?
另外新版本效能表現如何?
我部機唔知咩事最近成日強制關app,窒左好多
頭五個月明明勁smooth
clie 目前離線  
舊 09-23-11, 11:02 PM   #9
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
淨係做D表面野

突然諗起想節能輪胎能

引用:
作者: kingtin1 查看文章
Samsung咁搏......揾埋古天樂做廣告!

舊 09-23-11, 11:53 PM   #10
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: Apricot 查看文章
OK我唔講落去以免傷害廣大SE user感情

galaxy R問極無消息…直情十問九唔知
SE大家都係鍾意佢個樣者

我只係覺得連2.2既GS1都順過佢真係好有問題
X&Y 目前離線  
舊 09-24-11, 12:33 AM   #11
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
我想買Ray…唔知咁多位師兄有無咩見解呢?
kingtin1 目前離線  
舊 09-24-11, 01:21 AM   #12
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
用左Ray一星期,之前用開X10,
相比下都無哂之前用X10既問題,
好似鈴聲細,講電話細聲,Mon唔夠sharp etc...
而且實物好靚,尢其隻桃紅色,如果唔係比d frd係咁話隻色好乸真係想入...
不過白色都好靚~

個mon雖然唔大,但已經夠用,如果係3.5吋就perfect~
而家個size好拎個X10好多,4吋真係太大同無必要,
始終都係電話,要長時間上網,睇片既用返ipad or Tablet S好過~
如果當電話用,收下mail,上下fb etc, Ray真係抵買同好用,最重要係個款靚其他廠真係比唔上~
而且機面係三個制既設計,用起上黎順手過4個制~

不過只係著重性能,要大mon既話迎就唔好入呢部la~

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線  
舊 09-24-11, 01:52 AM   #13
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
終於入手左部sony tablet
差緊電中,暫時冇乜評論,不過tablet背面設計係磨面,單手渣果時安全感倍加

舊 09-24-11, 03:32 AM   #14
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
ray / neo 除左mon 3.2 vs 3.7 spec 95%一樣,Neo多了HDMI,實體拍照鍵,前鏡頭...

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 09-24-11, 06:57 AM   #15
Apricot

引用:
作者: clie 查看文章
請問ARC 本地官方有得上2.3.4未?
另外新版本效能表現如何?
我部機唔知咩事最近成日強制關app,窒左好多
頭五個月明明勁smooth
清過HISTORY未?FB唔清history好易肥大化
引用:
你樓上咪已經比左最佳答案你?鐘意佢個樣既咪買囉,佢優點都係個樣同相機姐
舊 09-24-11, 01:17 PM   #16
たまご

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDTamagoHK
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
https://market.android.com/details?i...310.HachuDen01
而家得閒就入去抆蔥

我要求唔高,只要能播folder,播playlist,播專輯,至少佢都滿足到我

新updat仲可以set equalizer
我都啱啱轉左用PLAYERPRO
但個EQ 無論點SET都係會拆
結果都係無用到

xxx さんの発言 (11:44): 前日改xlr線,之前買落之辣雞好頹..... 但靚雞又三佰銀起跳
Tamago さんの発言 (11:45): 痴線 有錢人係唔同d, 我呢d 用辣雞都係廿蚊果d 黎
xxx さんの発言 (11:45): 一分錢一分貨
Tamago さんの発言 (11:45): 咪又係咁用 三舊水熱風槍都買到啦
たまご 目前離線  
舊 09-24-11, 05:10 PM   #17
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
疑似xoom2既諜照流出... 唔通因為德國法院話tab10.1個round edge抄ipad
所以跟 iconia 個斜角邊?

不過個rumor指similar in weight to the original XOOM, 已經可以無視

此篇文章於 09-24-11 05:12 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 09-24-11, 05:14 PM   #18
神龍
↘大家比d掌聲

識飛都無用

舊 09-24-11, 07:58 PM   #19
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
邊到set返用原本 launcher?

DC 97 目前離線  
舊 09-24-11, 10:06 PM   #20
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: delta 查看文章
而且實物好靚,尢其隻桃紅色,如果唔係比d frd係咁話隻色好乸真係想入...
不過白色都好靚~
我部機咁既樣都未俾人話過我乸
鐘意就鐘意, 呢D冇得講既, 換機啦

一小英口 目前離線  
舊 09-25-11, 01:51 AM   #21
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: 一小英口 查看文章
005SH
舊電come唔come用?

舊 09-25-11, 08:55 AM   #22
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: Number Two 查看文章
005SH
舊電come唔come用?
唔開data 就襟....

data 長開 + 上下網 用到大半日
如果要全日出街, 間唔中要熄data...

一小英口 目前離線  
舊 09-25-11, 09:24 AM   #23
たまご

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDTamagoHK
引用:
作者: 神龍 查看文章
識飛都無用
試下入application 管理入返你個launcher clear default 再禁home 應會可以比返你揀default 果個
由手機版發出
たまご 目前離線  
舊 09-25-11, 01:20 PM   #24
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
想買部機用黎上下網睇片
想問下Xperia Play抵唔抵玩?
我搵左陣都搵唔到用家評論既a

舊 09-25-11, 01:39 PM   #25
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 一小英口 查看文章
桃紅色男人用都幾sharp, 如果用粉紅色我就覺得乸啦..

HON HON 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....)) 亍 ◣ 手機平板遊戲討論版 1011 02-26-11 07:00 PM
平板電腦 Wtak 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-13-03 02:28 AM

現在的時間是 08:05 PM

手機版 | APP版