Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
Sar8 12:50 PM 04-17-18
薩拜因比條女坐啦
帶埋隻sub出去放精神用
ZERO NEKO 01:08 PM 04-17-18
作者: Sar8:
薩拜因比條女坐啦
帶埋隻sub出去放精神用
thanks
ultimawk 02:02 PM 04-17-18
我都係翔keep住用翼霸
一來有射程反擊
二來大技只可用翔出
wang2009hk 05:03 PM 04-17-18
作者: ZERO NEKO:
ビルバイン(夜間迷彩)!定 サーバイン 好
我是給多度開サーバイン

翔照開夜間迷彩...主因最後那招好看..~XD
真!DC 05:06 PM 04-17-18
覺得原色靚過夜間迷彩
由手機版發出
ALEX CHOW 08:15 PM 04-17-18
作者: hlcw99:
印象中唔覺tbb有播, 當年我係無意中發現animax有得睇

(btw, 依家翻煲緊....)
SEND多次條link俾我
HM 05:44 PM 04-19-18
玩完47,G復國同娜汀亞既處理方式真係好惡劣
劇情還原最完整反而係BC
X&Y 06:43 PM 04-20-18
岩岩先龜速玩完1周目

第一次玩堆戰艦指揮
堆左6定7層戰艦指揮+脫力到50後
剩係天元突破三下就做低左if線ex-hard final boss
HM 02:14 PM 04-21-18
一周目男主角if線完
今次劇情好唔掂
pet3 02:18 PM 04-21-18
作者: HM:
一週目男主角if線完
今次劇情好唔掂
因為故事根本唔應該玩男主角
iu fu pig 03:25 PM 04-21-18
作者: HM:
一周目男主角if線完
今次劇情好唔掂
今次無男主角⋯⋯只有雀同女主之間選擇
男主線,隻雀有氣場好多
T.K. 10:15 PM 04-21-18
薩拜俾女坐,愛連發不知幾過癮

魔神皇帝開新星時,睇落似發動七個魔神力
HM 11:09 AM 04-22-18
作者: pet3:
因為故事根本唔應該玩男主角
今次故事差同原創主角關係唔大囉
你睇下高達系同娜汀亞改成點

版權作我唯一收貨得BC既處理
iu fu pig 02:04 PM 04-22-18
近期睇返魔神ZERO,其實佢個設定同天使龍都好近似⋯
其實帝皇萬能俠有冇魔神力? 見佢遊戲個設定都無提過,只喺話魔模式會暴走

BC個故事夾得好,喺因該個機戰X個故事搵佢個設定黎救命(好似其他故事用PTSD呢個病咁)
由手機版發出
HM 02:59 PM 04-22-18
作者: iu fu pig:
近期睇返魔神ZERO,其實佢個設定同天使龍都好近似⋯
其實帝皇萬能俠有冇魔神力? 見佢遊戲個設定都無提過,只喺話魔模式會暴走

BC個故事夾得好,喺因該個機戰X個故事搵佢個設定黎救命(好似其他故事用PTSD呢個病咁)
由手機版發出
天使龍會係V同X都用黎做貫穿設定既主線純粹係本身套野有好多同故事無關但適合機戰用既設定
當初福田都係一副等住入機戰既款

至於魔神ZERO,坦白講原作都係有咁大吹到咁大,好似小學生玩天下太平咁
同埋唔需要對魔神Z原作設定太認真,永井豪本身無諗咁多野,亦都好隨便
好多時係機戰自由發揮(然後今次用得好差)

BC我要讚係除左原作劇情有跑完之外(睇下同樣新參戰既G復國同娜汀亞)
野牛醒悟同放手果度,角色描寫上比原作更好
T.K. 07:36 PM 04-22-18
本來無七個查克拉開魔神力既設定,但新星呢招就加左7個魔神力

用咁黎拉到同zero同級

神mode始終無講過係咩
Attached: Screenshot_2017-11-28-14-56-22-1.png (695.7 KB) 
Tano 11:30 PM 04-23-18
作者: GN00508771:
完結篇最尾飛入去特異點佢兩個應該係回到各自既世界線再續(前)情緣

雛去番第一次進行連結實驗發生問題 然後消失既時間點
青葉就去番中學戈度 之後有朝一日再同雛相遇

我既睇法係咁
一日內補完12+完結篇上下篇
故事季番計係好睇

最後一幕
時間點係2088~9青葉同雛坐住兩部機返回2014年?

想問但兩部機之後消失咗
1pi 02:20 PM 04-28-18
一周目爆機後,你地揀咗留返邊五個零件?

我諗住留:
龍神首飾
無限en
150氣力 雙倍tp、錢

超合金n z
知世公主 05:14 PM 04-30-18
作者: 1pi:
一周目爆機後,你地揀咗留返邊五個零件?

我諗住留:
龍神首飾
無限en
150氣力 雙倍tp、錢

超合金n z
最好留全地形武器全S
ShinDou 05:39 PM 04-30-18
睇你2周想點玩,我0改所以要晒d 指揮呀罩呀鋼魂果d

正常打純推攻都係要晒d s adaptor 加攻果d part啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
GN00508771 06:50 PM 04-30-18
作者: Tano:
故事季番計係好睇

最後一幕

想問但兩部機之後消失咗
青葉就番2014
鄒就去番2014起計幾年後 兩人係實驗室做實驗發生事故戈度

機體係消失左 時空修正力發生作用
1pi 09:55 PM 04-30-18
作者: 知世公主:
最好留全地形武器全S

我遲咗睇 賣走咗

作者: ShinDou:
睇你2周想點玩,我0改所以要晒d 指揮呀罩呀鋼魂果d

正常打純推攻都係要晒d s adaptor 加攻果d part啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
你啱
不過,第五件我留咗 因果律,算是隨手揀的
1pi 10:09 PM 04-30-18
作者: Tano:
故事季番計係好睇

最後一幕

想問但兩部機之後消失咗
作者: GN00508771:
青葉就番2014
鄒就去番2014起計幾年後 兩人係實驗室做實驗發生事故戈度

機體係消失左 時空修正力發生作用
鄒 屬於大學世界,簡稱世界一。
青葉 屬於中學世界,簡稱世界二。

所以,最後鄒 去返世界一,見返最初世界一的青葉(這個青葉是 未經歷過穿越的)。

有參戰過的青葉,最後去返世界二,繼續讀書。然後,大學時遇見 鄒(這個鄒是世界二的,未經歷過穿越)。
GN00508771 02:10 AM 05-02-18
我都係表達得唔夠清楚@@
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22

返回主題版面