Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-04-04, 02:10 AM   #1
最強幻象
Game Master

註冊日期: Jun 2002
[ps2]紫炎龍一問...

1果6個所謂character有咩分別
2practise mode點先可以開啟哂其餘果兩關
有玩呢隻stg既朋友可否解笞我既疑問?

舊 06-04-04, 10:55 PM   #2
SK2
Ultimate Gamer
STG人~Pinky命

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 最強幻象
1果6個所謂character有咩分別
2practise mode點先可以開啟哂其餘果兩關
有玩呢隻stg既朋友可否解笞我既疑問?
呢隻你都搵黎玩呀?..真係走去苦修STG喎

不過呢隻我冇玩過...興趣不大

SK2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-04, 12:12 AM   #3
最強幻象
Game Master

引用:
作者: SK2
呢隻你都搵黎玩呀?..真係走去苦修STG喎

不過呢隻我冇玩過...興趣不大
我要離開新手level
仲有好大既距離

舊 06-05-04, 12:14 AM   #4
最強幻象
Game Master

哦!
原來1局爆一次
再打就有bonus stage

舊 06-05-04, 01:21 PM   #5
SK2
STG人~Pinky命

引用:
我要離開新手level
仲有好大既距離
其實專心只玩一隻game會進步得快d~
一時玩下呢隻..一時玩下果隻..只會兩頭唔到岸...停滯不前

我識好多人都係專玩1945III而入門..之後再玩其他STG都可以得心應手...仲好勁添

舊 06-06-04, 02:10 AM   #6
最強幻象
Game Master

咁多都應該授放多
d一蚊銀去1945

另外,用EMU學唔學到野架?

舊 06-06-04, 11:57 AM   #7
SK2
STG人~Pinky命

引用:
咁多都應該授放多
d一蚊銀去1945

另外,用EMU學唔學到野架?
模聊器都得~~你玩得慣咪得囉~
不過我都係街機打先慣...模聊器用黎試位用

其實如果彩京d stg多數都係玩記位&走位...反應都只係輔助(而且玩得多反應就會增強)..唔記得走位就唔洗玩咁濟 ..所以用模聊器練位最好~

不過都唔係一定要玩1945III既....玩其他STG都一樣...總之就係要專心玩好一隻GAME先啦~

舊 06-07-04, 01:21 AM   #8
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
模聊器都得~~你玩得慣咪得囉~
不過我都係街機打先慣...模聊器用黎試位用

其實如果彩京d stg多數都係玩記位&走位...反應都只係輔助(而且玩得多反應就會增強)..唔記得走位就唔洗玩咁濟 ..所以用模聊器練位最好~

不過都唔係一定要玩1945III既....玩其他STG都一樣...總之就係要專心玩好一隻GAME先啦~
我專心一意地也玩不掂大往生
反而以前玩19451,2 都仲可以爆

最好都係有班fd一齊都係玩同一隻game就好多了 :bface:
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-04, 02:29 AM   #9
SK2
STG人~Pinky命

引用:
作者: 吉村小音郎
我專心一意地也玩不掂大往生
反而以前玩19451,2 都仲可以爆

最好都係有班fd一齊都係玩同一隻game就好多了 :bface:
我冇話專玩一隻就一定玩得掂.. (你仲要攞大往生黎講添.. )
不過專心玩一隻一定好過一時玩呢隻一時玩果隻

有一班人一齊玩當然係最好啦~可以大家交流~
HK-STG 20/6有聚會..吉村兄黎唔黎~?

此篇文章於 06-07-04 02:31 AM 被 SK2 編輯。
舊 06-07-04, 08:15 AM   #10
吉村小音郎
Game Master

引用:
我冇話專玩一隻就一定玩得掂.. (你仲要咫j往生黎講添.. )
不過專心玩一隻一定好過一時玩呢隻一時玩果隻

有一班人一齊玩當然係最好啦~可以大家交流~
HK-STG 20/6有聚會..吉村兄黎唔黎~?

我要夜晚9點9後先得閑
你地會玩得夜o既我先唻得了

現在的我以是傻蛋一名
原來斑鳩我以經連stage3都唔識玩了....
而家真係無乜stg識玩
舊 06-07-04, 10:44 AM   #11
SK2
STG人~Pinky命

引用:
我要夜晚9點9後先得閑
你地會玩得夜o既我先唻得了

現在的我以是傻蛋一名
原來斑鳩我以經連stage3都唔識玩了....
而家真係無乜stg識玩
9點9可能太夜了...果日應該10點幾都會散
下次吧~

班鳩..我第一版都已經唔識打啦

舊 06-07-04, 10:58 PM   #12
吉村小音郎
Game Master

引用:
9點9可能太夜了...果日應該10點幾都會散
下次吧~

班鳩..我第一版都已經唔識打啦
真可惜.....

就唻出espgaluda
你是否會出手?
舊 06-07-04, 11:14 PM   #13
SK2
STG人~Pinky命

引用:
真可惜.....

就唻出espgaluda
你是否會出手?
espgaluda無視

等Graduis V~
已訂左~

舊 06-08-04, 12:06 AM   #14
吉村小音郎
Game Master

引用:
espgaluda無視

等Graduis V~
已訂左~

噤快?????????
邊度訂?幾錢姐
舊 06-08-04, 12:53 PM   #15
SK2
STG人~Pinky命

引用:
噤快?????????
邊度訂?幾錢姐
同星人訂..388
佢可以連埋隻DVD

隻DVD好似並唔係初回附送(初回淨係送設定集)...係什麼"早期購入特典"
驚唔早D訂到時出面買冇隻DVD送就閉家伙...

舊 06-08-04, 10:50 PM   #16
吉村小音郎
Game Master

引用:
同星人訂..388
佢可以連埋隻DVD

隻DVD好似並唔係初回附送(初回淨係送設定集)...係什麼"早期購入特典"
驚唔早D訂到時出面買冇隻DVD送就閉家伙...

過兩日等我去基版店度問埋先
反正仲有成個月有多,仲有時間

不過呢隻訂硬的了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:07 PM

手機版 | APP版