Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-27-03, 06:08 PM   #1
馬馬
God of Gamer
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
Net-MD & MD 同 MP3 討論區~

我想知佢地既價錢同可以連接電腦錄歌入MD 度~
有無D 好既介紹?
Thx

此篇文章於 02-04-03 05:07 PM 被 擐祇收 編輯。
馬馬 目前離線  
舊 01-27-03, 07:05 PM   #2
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
BUDGET幾多??想買水定行貨?

我推介SONY MZ-N10,我用緊..D聲好..好過SHARP果部
樣又好..又輕..又薄~

水貨就$2000左右..行貨就$2380-$2698...行同水既分別係水貨只得日文SOFTWARE..要日文OS或英文XP行日文MULTILANUAGE..不過你可以問我拎英文版SOFTWARE

所有NETMD都係咁架喇
裝左DRIVER同SOFTWARE...將部MD放上差"左",插埋USB CABLE..開SOFTWARE就可以過歌..MP3..WMA..呢D都可以過入MD

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-27-03, 07:12 PM   #3
i wanna buy GBA
Ultimate Gamer
Ken Wan

註冊日期: May 2002
GC迷:

你買左機,咁而家有無試過有o的歌入唔到機既情況?
i wanna buy GBA 目前離線  
舊 01-27-03, 07:13 PM   #4
Ken Wan

o個時我貪平買左部n505
雖然大部左少少,但係我已經能感受到net md既長處
大膽少少講句:netmd比md機同mp3都好

我買505另一個原因係佢用AA電﹙我對叉電無咩信心,總好似好快會叉死電﹚
舊 01-27-03, 07:20 PM   #5
馬馬
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
引用:
Originally posted by GC迷 :
BUDGET幾多??想買水定行貨?

我推介SONY MZ-N10,我用緊..D聲好..好過SHARP果部
樣又好..又輕..又薄~

水貨就$2000左右..行貨就$2380-$2698...行同水既分別係水貨只得日文SOFTWARE..要日文OS或英文XP行日文MULTILANUAGE..不過你可以問我拎英文版SOFTWARE

所有NETMD都係咁架喇
裝左DRIVER同SOFTWARE...將部MD放上差"左",插埋USB CABLE..開SOFTWARE就可以過歌..MP3..WMA..呢D都可以過入MD
你會唔會搵到張相比我睇下呀~
即係Win 98 過唔過到歌?
係咪好似DC 過相咁過?
唔該哂

舊 01-27-03, 09:08 PM   #6
Ken Wan

n10你唔駛睇相架
而家電視同埋地鐵燈箱都勁賣緊廣告o個部呀﹙哩,話入歌64x速o個部呀﹚

至於win98,唔駛驚,一般都support的
﹙我n505都係用緊win98入歌﹚
不過mac機好似唔得,mac機用家留意
舊 01-27-03, 09:09 PM   #7
小雨

唔洗唸...NET MD 一定要買 SHARP ...
IM-MT899W....
聲掂夠型..(除左個 USE 插頭)...
備用時間又夠長...
有 $2000 budget 既必然之選...

舊 01-27-03, 10:14 PM   #8
大雄
卡啦騷

SHARP而家D新機聲麻麻咋..加上佢個樣....

SONY N-10 所謂64倍..係MDLP4 時先會係64倍
不過STEREO同MDLP2都非常快..唔CONVERT大約10SECONDS一首

TO: I WANNA BUY GBA
如果一大"咋"歌CHECK OUT..有時會有一兩首唔得
但之後再CLICK翻果兩首再CHECK OUT多次就OK~

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-27-03, 10:19 PM   #9
Ken Wan

gc迷:

我唔係check out唔到啊
係convert時已經唔得
舊 01-27-03, 11:45 PM   #10
大雄
卡啦騷

引用:
Originally posted by i wanna buy GBA :
gc迷:

咁怪?
你用OPENMG定SONICSTAGE?

我用SONICSTAGE完全無問題,佢係多得滯做唔切姐,再SEND多次就得..因佢CONVERT左

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-28-03, 01:28 AM   #11
豆腐
無間豆

3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
我用緊Sharp MT-880
幾好

舊 01-28-03, 10:01 AM   #12
Ken Wan

我部咁舊既機唔會用sonicstage既
不過我又諗我用sonicstage得唔得呢…同埋會唔會我用sonicstage都會有64倍呢……
舊 01-28-03, 10:53 AM   #13
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
Originally posted by i wanna buy GBA :
gc迷:

可能你隻mp3用左d特別format..
試下搵個program convert做mp3多一次..

Rabbidas 目前離線  
舊 01-28-03, 01:40 PM   #14
大雄
卡啦騷

引用:
我部咁舊既機唔會用sonicstage既
不過我又諗我用sonicstage得唔得呢…同埋會唔會我用sonicstage都會有64倍呢……
你就想啦..64倍
你部機無...關個SOFTWARE咩事

如果你想試SONICSTAGE就PM我啦..

不過你一定要UNINSTALL左OPENMG先裝得.,.

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-29-03, 04:20 PM   #15
pongg

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
係咪所有係電腦既mp3,音樂檔都可以錄落MD度...??
pongg 目前離線  
舊 01-29-03, 06:13 PM   #16
大雄
卡啦騷

引用:
Originally posted by 打機之人 :
係咪所有係電腦既mp3,音樂檔都可以錄落MD度...??

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-29-03, 06:43 PM   #17
pongg

咁邊部推介呀?
而家SONY賣緊電視廣告個部得唔得?
pongg 目前離線  
舊 01-30-03, 12:06 AM   #18
大雄
卡啦騷

引用:
Originally posted by 打機之人 :
咁邊部推介呀?
而家SONY賣緊電視廣告個部得唔得?

當然得..我自己都用緊...想睇我下次帶比你睇

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-30-03, 12:13 AM   #19
Ken Wan

打機之人:

N10﹙即廣告入面有個人走上台跳舞o個部﹚就得
E10﹙即地鐵燈箱話好薄o個部﹚唔得,E10係齋play機

PS 打機之人,好似好耐無見你咁既
舊 01-30-03, 12:16 AM   #20
大雄
卡啦騷

TO: I WANNA BUY GBA

打機意思唔係話廣告果部係唔係NETMD..我諗佢得唔得意思係

掂唔掂...好唔好用咁解,當然E-10都好用..你唔好亂點人

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-30-03, 12:23 AM   #21
Ken Wan

Smile

GC迷:

哦…如果咁得唔得﹙唔係錄唔錄得歌o個個「得唔得」﹚,咁就梗係兩部都得
唔好話我點人,我中文唔好o者
舊 01-30-03, 01:23 AM   #22
pongg

引用:
打機之人:

N10﹙即廣告入面有個人走上台跳舞o個部﹚就得
E10﹙即地鐵燈箱話好薄o個部﹚唔得,E10係齋play機

PS 打機之人,好似好耐無見你咁既
我成日都係度既...
咁E10幾錢??行,水...
pongg 目前離線  
舊 01-30-03, 08:44 AM   #23
Ken Wan

好似o係華仁會見過$16xx﹙不過唔太sure﹚
行就唔知了
舊 01-30-03, 09:28 AM   #24
大雄
卡啦騷

E-10 水貨大約$1400-1450
行貨為$1898-1988(百老X價)

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線  
舊 01-30-03, 02:38 PM   #25
pongg

邊度買水貨多款...?
pongg 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
開台播動畫歌 最終回「最後のコンサート」完滿結束,謝謝各位~ Samuelic 日本動漫畫討論版 385 12-21-03 01:41 AM
劉鑾雄與王穎妤曾苦戀6年 Busconcamp Neo Entertainment TREND 21 12-05-03 09:37 PM
NET MD vernon 影音館 1 02-23-03 12:13 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版