Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-16-16, 02:25 AM   #76
sears
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDwvyern2009
引用:
作者: wing 查看文章
跟原著世界觀的if路線都好好玩~~
最精彩的我覺得是z vs g , if story 馬沙反撃 用紅卡扮沙殺比 vs zz 扮new

另外next plus 的story (只計戰鬥)也非常精彩,exvsfb 就..

此篇文章於 09-16-16 02:27 AM 被 sears 編輯。
sears 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 02:29 AM   #77
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
引用:
作者: Kain 查看文章
你們在胡說什麼
D圖係由條PV度CAP出黎
CAP出黎又點?唔係CG播片同玩緊畫面都分唔到呀?
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 09:55 AM   #78
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: sears 查看文章
最精彩的我覺得是z vs g , if story 馬沙反撃 用紅卡扮沙殺比 vs zz 扮new

另外next plus 的story (只計戰鬥)也非常精彩,exvsfb 就..

仲有賴巴唔死會用漢布拉比,三連星唔死會用黑力奇,都係好正~~

舊 09-16-16, 11:32 AM   #79
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: lwmanroy 查看文章
CAP出黎又點?唔係CG播片同玩緊畫面都分唔到呀?
即係睇完圖先發覺靚
可能實機係無咁既水準
當然都可能係PV畫質太差
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 11:46 AM   #80
gingq7

註冊日期: May 2008
堆雜誌圖應該唔係CG播片吧? 有一幅有字寫住場景可以破壞

雖然我都覺得畫面突然進步咁大很可疑, 但其實只係因為由第一集開始十幾年以黎畫面都無進步過, 而家只係叫跟番今個世代的畫面
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 01:02 PM   #81
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
之前幾集都ps3畫質咁出ps4提升畫質冇咩出奇
不過同前面版友一樣,對畫質唔太關心最重要係玩法
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 01:27 PM   #82
gingq7

玩法應該唔會點變架啦,
或者應該講, 點變都應該無當年capcom咁好

其實我同樓上各位的睇法一樣, 最好玩都係ZDX
GDX其實都好, 但其實有好多部機都不能"實戰", 正常想認真要贏, 一定係大機(RX-78/紅勇士)配細機(渣古/吉姆/藍老虎), 中機無實戰用途
呢方面係ZDX平衡得好左, 中配中或大配細都有得打, 所以我會覺得ZDX係好過GDX
舊 09-16-16, 01:34 PM   #83
gingq7

老實講, 我覺得如果當年無capcom, 呢個系列根本起唔倒 (Bandai自己做過無數隻Gundam, 除左PS上的幾集G Gen, 真係無隻得)
飛起capcom實在太錯
舊 09-16-16, 02:49 PM   #84
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
除非唔係為左贏
GDX到末期根本叫紅勇VS肥蟹,其他細機太易比紅勇秒殺
ZDX都係得葛士尼+亞斯瑪&加布蘭,非可變機無得追

我自己最鐘意Next

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 09-16-16 02:56 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 03:24 PM   #85
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
玩法應該唔會點變架啦,
或者應該講, 點變都應該無當年capcom咁好

其實我同樓上各位的睇法一樣, 最好玩都係ZDX
GDX其實都好, 但其實有好多部機都不能"實戰", 正常想認真要贏, 一定係大機(RX-78/紅勇士)配細機(渣古/吉姆/藍老虎), 中機無實戰用途
呢方面係ZDX平衡得好左, 中配中或大配細都有得打, 所以我會覺得ZDX係好過GDX
當年一街都係高達/紅勇+紅渣 , 或者雙大機, 根本冇乜見到其他組合.

舊 09-16-16, 03:49 PM   #86
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
DX見撘老虎/愛爾蘭魔蟹多d
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 04:43 PM   #87
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
講畫面,ps4 都可以好差。。gbon

舊 09-16-16, 07:58 PM   #88
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
結果都係睇系統點改既姐
啲story mode我而家真係冇心機玩
以前冇online對戰就話玩姐
而家一開game呢啲對戰遊戲我都去左online對戰
由手機版發出
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 07:59 PM   #89
gingq7

GDX 老虎/肥蟹/紅渣/吉姆 其實出場率都幾平均, 各有各好;
RX-78 vs 紅勇 其實都平衡得幾好, 打落去真係55波, 要睇操作者鍾意用邊部
不過組合變化始終太少 (雖然當年都玩得好開心亦玩左唔少錢)

唔太同意ZDX只得葛士尼+亞斯瑪&加布蘭,
明明中機如mk2, 力奇戴亞斯, 大機如Z, 卡碧尼, The-O 出場率都好高
"可用機"多過GDX好多
舊 09-16-16, 08:52 PM   #90
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
唔太同意ZDX只得葛士尼+亞斯瑪&加布蘭,
明明中機如mk2, 力奇戴亞斯, 大機如Z, 卡碧尼, The-O 出場率都好高
"可用機"多過GDX好多
+1

果時都成日見雙mk II, 或者Z再搭部細機. 紅力奇都成日見, 枝背槍陰到唔少人

舊 09-16-16, 08:59 PM   #91
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
舊世代人人都係阿寶
機體反應追唔上駕駛員
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 09:55 PM   #92
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
DX 細機有老虎肥蟹紅渣吉仔啦
ZDX仲多機喎 舊高紅勇都有好多人玩

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 11:22 PM   #93
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
DX 細機有老虎肥蟹紅渣吉仔啦
ZDX仲多機喎 舊高紅勇都有好多人玩
ZDX 好好多, 記得初版Z剛出一年戰爭機體解禁時, 即刻試一試, 嘩, 全部紙裝甲+水槍

舊 09-17-16, 01:00 AM   #94
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
Z都唔係正常人打,好似覺醒THEO真係得佢打人無人打停佢
同埋果時真係部部機都有防禦力個別設定
最後隱藏機肥卡個血量真係數字黎,裝甲弱到喊
係ZDX大執隻GAME真係舊代最好玩+1

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 01:52 AM   #95
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
z 黑歷史黎算吧
ZDX 除左天花板爸爸+力奇之外都算最BALANCED

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 08:34 AM   #96
wing
格鬥低手

紅力奇正呀,蔗渣價錢燒鵝味道, 不過又未必於好似舊版時Z+MHL咁屈

舊 09-17-16, 10:09 AM   #97
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
其實畫面跟番街機都收貨
最重要係機體數量......

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 12:12 PM   #98
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
GvZ當時上網玩
感受下隻ZZ

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-16, 12:25 PM   #99
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
其實畫面跟番街機都收貨
最重要係機體數量......
個人角度黎講,縮水都冇問題
最緊要連線順

舊 09-17-16, 12:50 PM   #100
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
講明有2VS2

下年有封測

段pv見到既片係「實機畫面」

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 09-17-16 12:53 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 04:41 AM

手機版 | APP版