Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-13, 08:19 PM   #1
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
ラブライブ! School idol paradise(仮) 2014年春 発売予定

PlayStation®Vita専用ソフトウェア『ラブライブ! School idol paradise(仮)』を発表致しました。NEWS
大好きな母校を廃校の危機から救うため、立ち上がった9人の女の子によるスクールアイドルグループ「μ's(ミューズ)」の"アイ活"を描くスクールアイドルプロジェクト「ラブライブ!」がPlayStation®Vitaにてゲーム化決定!!

タイトル: ラブライブ! School idol paradise(仮)
プラットフォーム: PlayStation®Vita
発売日: 2014年春 発売予定
開発: ディンゴ
ジャンル: リズムアクション
CERO: 審査予定

https://twitter.com/LoveLive_staff/s...20227291389952
【速報】ラブライブ!NEXT PROJECT第3弾! PlayStation VITA(ロゴを使用)でゲーム化決定!2014年春 発売予定 #lovelive Sun_わかば

此篇文章於 07-19-14 10:50 AM 被 fantasy俊仔 編輯。
fantasy俊仔 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-13, 08:24 PM   #2
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
唔夠你快手添@@

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-13, 09:20 PM   #3
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
如果有行貨改名跟香港翻譯 我笑淡嘴

咪比我見到有HMV店頭DLC

此篇文章於 06-17-13 01:05 AM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:40 AM   #4
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
如果有行貨改名跟香港翻譯 我笑淡嘴

咪比我見到有HMV店頭DLC
香港叫咩名 ?
星光美少女?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 09:11 AM   #5
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: pet3 查看文章
香港叫咩名 ?
星光美少女?
偶像學生妹

舊 06-17-13, 10:49 AM   #6
pet3
The One

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
偶像學生妹

他們不懂日文
為什麼不直接英文

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-17-13, 08:33 PM   #7
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
偶像學生妹
係明星學生妹呀

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:36 PM   #8
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
偶像大師 + 明星學生妹

偶像學生妹

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:36 PM   #9
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
唔該要一隻明星學生妹

anyone 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:37 PM   #10
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: GN00508771 查看文章
係明星學生妹呀
其實都唔一定明星學生妹就係指love live
聽講仲有另外一套可能係?
不過無論係邊套都好, 諗到呢個咁那個名字的都算天才了
ko121314 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:46 PM   #11
pet3
The One

香港TVB於6月14日召開發表會,公佈了旗下各頻道的夏季新節目情報。其中J2台確認將引進《打工吧!魔王大人》《進擊的巨人》《明星學生妹》《機械人奮鬥記》等動畫。

顯然,不管是指《LOVELIVE!》還是《偶像活動》,《明星學生妹》這個譯名都將飽受爭議。此前TVB翻譯使用的和大陸通譯出入較大的作品有《魔奇少年》(魔笛MAGI)《幻影籃球王》(黑子的籃球)《無聊西餐廳》(WORKING)《哥德偵探》(GOSICK)《惡搞校園》(喧囂學園)等等。

眼神死.......

FGO 目標預算
舊 06-17-13, 09:04 PM   #12
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ko121314 查看文章
其實都唔一定明星學生妹就係指love live
聽講仲有另外一套可能係?
不過無論係邊套都好, 諗到呢個咁那個名字的都算天才了

13集

舊 06-17-13, 09:24 PM   #13
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: knight-philip 查看文章

13集
13集就應該準備講粗口了
ko121314 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:50 PM   #14
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: knight-philip 查看文章

13集
比起13集....我更怕她的OP 同ED
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 12:24 AM   #15
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
意譯無誤

本意對呢五個字零厭惡冇排斥
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 08:37 AM   #16
pet3
The One

引用:
作者: DMRevolution 查看文章
比起13集....我更怕她的OP 同ED

突然有期待想笑

但之前光美好像都無轉中文
應該無問題掛

得13集都出中文無經濟效益

反而 廢材蘿探偵真的可以在tvb播嗎 ?
不要以為畫面可愛就是兒童向啦
某變態敵人,ed 又

7月又要做第3季字幕
不過這次12分鐘一集輕鬆多了

可可蘿=繪理
所以多點唱歌吧

FGO 目標預算

此篇文章於 06-18-13 08:42 AM 被 pet3 編輯。
舊 06-18-13, 08:40 AM   #17
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:

突然有期待想笑

應該無問題掛

某變態敵人,ed 又

7月又要做第3季字幕
打咩打咩偵探3季係12分鐘番?
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 09:42 AM   #18
pet3
The One

引用:
作者: 輕機恆 查看文章
打咩打咩偵探3季係12分鐘番?
我工作區在決定7月做什麼作品的主題上
看到已知是12分アニメ
大農民時代

FGO 目標預算
舊 06-18-13, 09:55 AM   #19
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:

突然有期待想笑

應該無問題掛

某變態敵人,ed 又

7月又要做第3季字幕

可可蘿=繪理
所以多點唱歌吧
TBB 技窮, 好難講....
咩都買番黎....而家大部分小學雞頌邊睇動畫...
要睇的, 一早上網上晒字幕組啦.....

邊似我個年代, 為追動畫日日放學返屋企等夠鐘...

BTW....
LOVE LIVE 出IPHONE, AN 版玩法 我非脊BUY...IODL MASTER 個隻.....個人覺得會晒左-口-....
希望唔係笨大出啦...
舊 06-18-13, 09:59 AM   #20
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
要睇的, 一早上網上晒字幕組啦.....

BTW....
LOVE LIVE 出IPHONE, AN 版玩法 我非脊BUY...IODL MASTER 個隻.....個人覺得會晒左-口-....
希望唔係笨大出啦...
遊戲製作是PSP初音ミクDIVA和フォトカノ的公司ディンゴ
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 10:01 AM   #21
pet3
The One

引用:
要睇的, 一早上網上曬字幕組啦.....

BTW....
LOVE LIVE 出IPHONE, AN 版玩法 我非脊BUY...IODL MASTER 個隻.....個人覺得會曬左-口-....
希望唔係笨大出啦...
其實都唔少
我帶的學生都是有睇tvb的
超人w ,加速,刀劍之類都係tvb
因為中文配音

不過ラブライブ!來到香港真的會變左比小朋友睇

FGO 目標預算
舊 06-18-13, 10:19 PM   #22
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

リズムアクション即是音GAME?

http://www.kadokawagames.co.jp/news/detail/000321.php

此篇文章於 06-19-13 09:46 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 06-18-13, 10:21 PM   #23
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 輕機恒 查看文章
遊戲製作是PSP初音ミクDIVA和フォトカノ的公司ディンゴ
咁我可以期待下囉~

引用:
其實都唔少
因為中文配音

哈....事關有某人的龍爪手??
舊 06-18-13, 10:24 PM   #24
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
其實都唔少
因為中文配音

百合教育不能等

嘛反正明星動畫都不少了,多一套不多

舊 06-19-13, 08:15 AM   #25
pet3
The One

引用:
咁我可以期待下囉~

哈....事關有某人的龍爪手??
這套
大既男仔自己上網睇
大既女仔唔會睇(無夢想)
細既男仔不會睇(比人笑)
得番細既女仔當唱k小魚仙睇

好想知 TVB 播第3話時
能不能配出失落感呢

第3話和最終話比較的畫面
最終話的表情真的有高興好多的笑容

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
サンライズ×ランティス×電撃G's「ラブライブ!サンシャイン!! (第2期) 」#03「虹」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1010 08-21-20 11:48 AM
[PSV] Project Discovery for PlayStation®Vita - 角川ゲームス ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 4 03-31-15 02:14 PM
[PSV] PlayStation®Vita 綜合情報討論區07丨新入手機主請務必昇至ver1.5 亍 ◣ 手提遊戲機討論版 2258 12-26-11 03:45 PM
[PSV] PlayStation®Vita 綜合情報討論區05丨日本12/17 香港12/23 DEBUT 草薙さん 手提遊戲機討論版 1031 12-17-11 09:52 AM

現在的時間是 03:50 PM

手機版 | APP版